Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Η ελευθερία μας και ο σκανδαλισμός του άλλου

Κάποιος αδελφός ρώτησε τον αββά Ιωάννη:

-Αν κάνω μια δουλειά με τρόπο που θεωρώ σωστό, και κάποιος, χωρίς να έχει δίκιο, μου λέει να την κάνω αλλιώς, πρέπει να του δώσω εξηγήσεις, ή να σωπάσω, αποφεύγοντας έτσι την κενοδοξία;

-Αν δεν είναι απαραίτητες οι εξηγήσεις, σώπασε, αποκρίθηκε ο γέροντας. Αν όμως η υπόθεση σκανδαλίζει τον αδελφό σου, πολέμησε την κενοδοξία, (εξήγησέ του πώς έχει το πράγμα) και ανάπαυσέ τον.

-Αν κάνω κάτι ηθικά αδιάφορο, ρώτησε ο αδελφός, που δεν περιέχει δηλαδή στοιχείο αμαρτίας, και ξέρω πως, αν με δει ένας αδελφός, θα σκανδαλιστεί εναντίον μου, γι’ αυτό το κρύβω από κενοδοξία – επειδή ντρέπομαι αν με δει- οφείλω άραγε να μην το κρύψω για να μη νικηθώ από την κενοδοξία, ή να το κρύψω για να μην προκαλέσω το σκάνδαλο; Αν πάλι δεν ξέρω με βεβαιότητα ότι ο αδελφός σκανδαλίζεται αλλ’ απλώς το υποθέτω, τι να κάνω;

«Κάθαρση» του ποδοσφαίρου: Η μεγάλη πολιτική υποκρισία και απάτη

Είναι να γελά κανείς, όταν ακούει, τους πολύχρωμους απατεώνες (πολιτικούς, δημοσιογράφους και ακαδημαϊκούς), ιδιαίτερα τα «παπαγαλάκια» - αθλητικογράφους (της «κουλτούρας» του ποδοσφαίρου), να λένε, με ύφος καρδιναλίου, ότι άρχισε η «κάθαρση» και η «εξυγίανση» του ποδοσφαιρικού βούρκου.
Μιλούν για «κάθαρση» του ποδοσφαίρου, όλοι αυτοί, όταν συστατικό στοιχείο του αθλήματος και του ποδοσφαιρικού θεάματος είναι οι αθλητές-εμπορεύματα οι οποίοι χειραγωγούνται με τις μεθόδους του μάρκετινγκ στην αθλητική αγορά, με όλα τα συνακόλουθα της αγοράς: Το ντοπάρισμα, η «εξαγορά» ανθρώπων και πραγμάτων, τα «στημένα» παιχνίδια, ο τζόγος, οι ποδοσφαιρικές μαφίες και οι «νονοί», τα πολιτικά παιχνίδια των μεγαλοπαραγόντων, τα πολυεδρικά κυκλώματα του παρασιτισμού και της λαμογιάς…

Οι ευρωπαίοι εταίροι μας ζήτησαν υποθήκες 270 δισ. ευρώ!

Φυσικά, η είδηση αυτή έμεινε στην αφάνεια. Ούτε καν στα ψιλά. Τόσα μας ζήτησαν ως εγγυήσεις οι ετέροι μας στην Ευρώπη, οι οποίοι έχουν φυσικά ξεχάσει τι σημαίνει αλληλεγγύη, αφού έχουν βρει τους "πρόθυμους" (βλ. Παπανδρέου και την κυβέρνησή του) που προσπαθώντας να αποφύγουν την ευθύνη διαχείρισης και εξόδου της χώρας από την κρίση, προτιμούν να τρέχουν στις εύκολες λύσεις, στα χέρια νέων τοκογλύφων, νέων οικονομικών τρομοκρατών, νέων εκβιαστών, προκειμένου να δανειστούν και να μεταθέσουν το πρόβλημα στην επόμενη κυβέρνηση (αφού οι ίδιοι γνωρίζουν πάρα πολύ καλά πως δεν πρόκειται να εκλεγούν ποτέ ξανά και ενδέχεται να μην μπορέσουν να κατοικήσουν ποτέ στην Ελλάδα μετά την αποχήρησή τους από την εξουσία).

Έτσι είναι η ζωή Αβραάμ.. Όταν παίζεις όλα παίζονται...

Βρε βρε... το καλό παιδί ο Αβραμίκος μας και αυτός μπλεγμένος στο κύκλωμα με τα στημένα...
Το πρότυπο αθλητή και ανθρώπου...
Ο μεγάλος φιλάνθρωπος.. Που έδωσε το "τεράστιο" ποσό των 10.000 ευρό.. (όσα παίζει δηλαδή κάθε μέρα στο παράνομο στοίχημα...) στην Μαριάννα Βαρδινογιάννη και το διαφήμιζαν τα "μεγαλοκανάλια" για μια βδομάδα...
Μας τα είχαν "πρήξει" κυριολεκτικά με αυτό το δίδυμο..

Έτσι είναι η ζωή Αβραάμ.. Όταν παίζεις όλα παίζονται...

Υπόθεση Βατοπεδίου: Θα αποκαλύψει τις πληροφορίες που έχει ο κ. Παυλόπουλος;

Νέα τροπή φαίνεται να παίρνει και η υπόθεση Βατοπεδίου μετά και τις νέες αποκαλύψεις του περιοδικού “ΕΠΙΚΑΙΡΑ”. Το περιοδικό επιμένει ακόμα και στο σημερινό του ρεπορτάζ οτι ο κ. Άλεξ Ρόντος είχε ενημερώσει τον Γιώργο Παπανδρέου για τα σχέδια των μυστικών υπηρεσιών που είχαν στόχο την πολιτική αποσταθεροποίηση και την πολιτική η ακόμα και την φυσική εξόντωση του Κώστα Καραμανλή.

“Είναι προφανές” τονίζει ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος μιλώντας στο Νewpost.gr “ότι οι εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές θα πρέπει να εξετάσουν σε βάθος και πάλι την υπόθεση υπό το πρίσμα των νέων αποκαλύψεων”. Μάλιστα ο κ. Παυλόπουλος επεσήμανε οτι “όταν για ένα δημοσίευμα μιας εφημερίδας γίνεται ολόκληρη εισαγγελική έρευνα τι θα πρέπει να γίνει για ένα επίσημο έγγραφο μιας κρατικής μυστικής υπηρεσίας;”

Με το ποδήλατο στην Φερράρα

της yellrose για το blog sandemetriobologna

Έξω από το ξενοδοχείο Carlton στην Via Garibaldi
To είχα υποσχεθεί. Ποδηλατώντας στην Φερράρα. Όλοι έχουν ποδήλατο εκτός από μένα στην Φερράρα! Η Φερράρα είναι γνωστή ως η πόλη του ποδηλάτου στην Ιταλία (παρόλο που θυμάμαι ότι και στην Φαένζα είχε πολύ ποδήλατο..αλλά για να είμαι πάντα μέσα το έψαξα και στο διαδύκτιο - και για του λόγου το αληθές δείτε αυτό: Ferrara in Bici).

Οι αποστάσεις στην Φερράρα είναι μικρές, η πόλη είναι a misura d'uomo και προσφέρεται για ποδήλατο γιατί είναι πεδινή πόλη. Οι φωτογραφίες που έβγαλα είναι από την Via Garibaldi, την Piazza Municipio και την πλατεία Duomo. Μία κλασσική και όμορφη βόλτα.

Μοιράζομαι τις φωτογραφίες μαζί σας - στις περισσότερες από τις οποίες πρωταγωνιστής είναι το ποδήλατο -και περιμένω τα σχόλια σας!