Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Το σήμερα είναι δικό σου, το αύριο είναι στο χέρι του Θεού


Να θυμάσαι πάντοτε, ότι το σήμερα είναι δικό σου, το αύριο είναι στο χέρι του Θεού. Και Εκείνος που σου έδωσε το πρωί, δεν σου υπόσχεται και το βράδυ.

Οι “Βάρβαροι” και η… περιέργεια του Κολόμβου


ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ

Ένας ελληνομαθής θαυμαστής της Γαλλικής Επανάστασης, ο Τόμας Τζέφερσον ήταν ο βασικός συντάκτης της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, την οποία διάβασε ο ίδιος στις 4 Ιουλίου του 1776.

Ο... αναπληρωτής πρωθυπουργός


Η κυβέρνηση δεν έχει δύο αντιπροέδρους! Έχει έναν αντιπρόεδρο και έναν αναπληρωτή πρωθυπουργό.

"Θρησκείαν δεν αλλάζουμε εμείς ούτε την πουλούμεν"

Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΣ ΓΡΑΙΚΥΛΟΥΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΟΣΟ ΠΟΤΕ!

Αφιερωμένο σε πολλούς και διάφορους χριστιανομάχους, που... ευδοκιμούν στην χώρα μας από την εποχή του Μακρυγιάννη: Η μεγάλη αυτή και πολυεδρική μορφή παρουσιάζεται ανάγλυφα μέσα από το έργο του,τα περίφημα ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ, όπου αφηγείται τις άμεσες εμπειρίες του από τα πολεμικά γεγονότα της επανάστασης του 1821 και από την πολιτική ιστορία των μετέπειτα χρόνων. Η Δωρική του λιτότητα και το απαράμιλλο ύφος του συναρπάζουν. Ο λόγος του ζωντανός και πυκνός, ζωγραφίζει πρόσωπα και πράγματα με μια θαυμάσια ενέργεια και ακρίβεια. Όλο το έργο περιστρέφεται σταθερά γύρω από δύο πόλους. ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ. Δεν τα ξεχωρίζει ποτέ. Ελλάδα γι' αυτόν σημαίνει Ορθοδοξία.

Η θεραπευτική δύναμη της μουσικής

Το έμφραγμα είχε γίνει πριν δέκα χρόνια και ο πάσχων ήρθε πάλι στους γιατρούς, επειδή ιόν τελευταίο καιρό παρουσίασε ενοχλήσεις τυπικής στηθάγχης προσπάθειας. Στο ζωηρά βάδισμα παρουσιάζει σφίξιμο-πόνο στο στέρνο, ο οποίος ακτινοβολεί σε όλο το θώρακα μπροστά αλλά και στον αριστερό βραχίονα-μπράτσο, από τον ώμο μέχρι τον αγκώνα Η ενόχληση είναι σοβαρή και αναγκάζεται να σταματήσει για να υποχωρήσει. Μετά ένα – δυό λεπτά συνεχίζει το βάδισμα κάπως πιο αργά. Τώρα, λοιπόν, για πρώτη φορά δέχεται να κάνει στεφανιογραφία, την οποία φοβόταν πάντοτε και για το λόγο αυτό δεν δέχθηκε να την κάνει τότε που είχε πάθει το έμφραγμα Οι γιατροί με τα πράσινα του «σφίγγαν την καρδιά». Ουρανόπεμπτο όμως δώρο για να ηρεμήσει ήταν το άκουσμα ευχάριστης μουσικής χωρίς λόγια «Τ’ αστέρι του βοριά θα φέρει ξαστεριά..», σαν αυτό να ήταν το τραγούδι και ευαίσθητος και ελληνοπρεπής ο ίδιος άνοιξε τις πόρτες της καρδιάς του.