Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Ο Δυτικός κόσμος, ένας κόσμος που δύει

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Ο Ντοστογιέφσκι διέκρινε τους ανθρώπους σε δυο κατηγορίες, στους αγγελικούς και στους δαιμονικούς. Οι αγγελικοί είναι οι ταπεινοί που ζουν κοντά στον Κύριον Ιησού σύμφωνα με το Ευαγγέλιο, τους Αγίους Πατέρες της Εκκλησίας και την Ορθόδοξη Παράδοση.

Ο Άγιος Ιωάννης της Κλίμακος γράφει για τους ταπεινούς: Όπως εκείνοι που βλέπουν τους βασιλικούς θησαυρούς περισσότερο γνωρίζουν την πτωχεία τους, έτσι και η ψυχή που αναγιγνώσκει τα περί των μεγάλων αρετών των Πατέρων, καθιστά το φρόνημά της ταπεινότατο.

Οι δαιμονικοί είναι υπερήφανοι και ζουν αυτόνομα μακριά απ΄ το Θεό.Ο Άγιος Κασσιανός ο Ρωμαίος γράφει γι΄ αυτούς: "Μή υπάρχοντος φωτός τα πάντα είναι σκοτεινά, και μη υπαρχούσης ταπεινώσεως, πάντα τα ημέτερα είναι μάταια."

Φωτογραφία - ντοκουμέντο με αντιεβραϊκό πανό στην κατασκήνωση της UTOYA

ΟΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΟΣΙΩΝΙΣΤΗ ΚΑΙ ΜΑΣΩΝΟ ANDERS BREIVIK!


Την αποκαλυπτική αυτή φωτογραφία,που εξηγεί απόλυτα τα κίνητρα του δολοφόνου, βρήκαμε σε νορβηγικό site (δείτε το εδώ).

Μήπως έχουμε έναν νέο Εθνάρχη;

Όσο έκανε διαπραγμάτευση ο κ. Παπανδρέου, άλλο τόσο και εμείς έχουμε πάει στον Άρη. Είναι προκλητικό το γεγονός ότι σε κάθε δημόσια εμφάνισή του ο κ. Παπανδρέου ο Γ΄, επαναλαμβάνει συνεχώς τη φράση «σκληρή διαπραγμάτευση», προσπαθώντας να μας πείσει ότι έδωσε, στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, κάποιο σκληρό διαπραγματευτικό αγώνα και νίκησε σώζοντας την Ελλάδα. Μάλιστα σε μια έπαρση αλτρουισμού, αφιέρωσε αυτή του τη «νίκη» σε όλους εμάς τους εμβρόντητους «πολίτες» αυτής της χώρας. Ταυτόχρονα όλα τα παπαγαλάκια του διασωθέντος καθεστώτος, κατ΄ εντολή των αφεντικών τους, μας πιπιλίζουν συνεχώς το μυαλό, παρουσιάζοντας τον κ. Παπανδρέου ως τον μέγα στρατηλάτη που έλειωσε στη διαπραγμάτευση για τη σωτηρία του Έθνους. Έχουμε δηλαδή να κάνουμε με έναν νέο Εθνάρχη ή κάτι τέτοιο. Όρθιο το υπουργικό Συμβούλιο «εις στάσιν προσοχής» (εξουσία γαρ) χειροκροτούσε τον θριαμβευτή που επέστρεψε από τη νέα του νίκη.
Μπράβο ΠΑΣΟΚ, είσαι άπαιχτο στην προπαγάνδα.