Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Πού παραδινόμαστε;

Αγίου Ιωάννη της Κρονστάνδης

Την ζωή μας την έχουμε κάνει παιδικό παιχνίδι· όχι όμως αθώο, αλλά αμαρτωλό. Γιατί, ενώ γνωρίζουμε τον σκοπό της ζωής μας, τον παραμελούμε και ασχολούμαστε με μάταια και άσκοπα ζητήματα.

* Παραδινόμαστε στην απόλαυση των ενδυμάτων, αντί να σκεπάζουμε άνετα και ευπρεπώς το σώμα μας και έτσι να το προστατεύουμε από επιβλαβείς επιδράσεις.

* Παραδινόμαστε στην απόλαυση του χρυσού και του αργύρου, θαυμάζοντάς τα στα θησαυροφυλάκια. Αντί να το χρησιμοποιούμε μόνον για τις πραγματικές μας ανάγκες και να δίνουμε τα τυχόν περισσεύματα σε όσους έχουν ανάγκη.

* Παραδινόμαστε στην απόλαυση των κατοικιών μας. Αντί να έχουμε απλώς ασφαλή, άνετη και ευπρεπή στέγη για την προστασία μας από τα στοιχεία της φύσης.

Ὁ Ἀλφειός, ὁ Πηνειὸς καὶ ἡ κάθαρσις.

Ὁ καθαρισμὸς τῶν στάβλων
τοῦ Αὐγεία ἀπὸ ῤωμαϊκὸ
ἀνάγλυφο.
Σήμερα τηλεφωνήθηκα μὲ τὸν καλό μου φίλο Α.

Ὁ φίλος Α. εἶναι ἰδιαιτέρως πατριώτης, μὲ καθαρὴ κρίσι γιὰ τὰ ἐθνικά μας θέματα καὶ μὲ ἔντονο πόθο νὰ ἀπελευθερώσουμε τὴν Πατρίδα μας.

Ὁ φίλος Α. πρὸ μερικῶν ἑβδομάδων ἀπεφάσισε νὰ δημιουργήσῃ ἕνα νέο κόμμα, μέσα σὲ τόσα ἄλλα ποὺ δημιουργήθηκαν ἢ θὰ δημιουργηθοῦν στὸ μέλλον.

Ὁ φίλος Α., ὅπως καὶ τόσοι ἄλλοι γύρω μας, ἔχει ἀπελπιστεῖ ἀπὸ τὴν κατάντια ποὺ βιώνουμε στὸ Ἑλλαδοξεφτιλιστάν.

Συζητῶντας μαζί του, σὲ ἕναν βαθμό διασκέδαζα μὲ τὶς ἀπόψεις του. Τὶς θεωρῶ κάπως ….ὀπισθοδρομικές!

Θὰ σᾶς ἐξηγήσω τί ἐννοῶ.

Η κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει το σχέδιο του Κομφούκιου και να εκχωρήσει εξουσία στους κλέφτες για να κλέβουν νόμιμα

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Η κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει το σχέδιο του Κομφούκιου και να εκχωρήσει εξουσία στους κλέφτες για να κλέβουν νόμιμα. Μόνον έτσι θα νιώσουν ασφαλείς οι πολίτες, ιδίως οι ηλικιωμένοι και οι φτωχοί. (Οι πλούσιοι προστατεύονται από ιδιωτικούς φρουρούς). Οι φτωχοί και οι γέροι είναι ανυπεράσπιστοι στις ανεξέλεγκτες κλοπές και ληστείες.

Ο Κομφούκιος είχε προτείνει στον αυτοκράτορα της Κίνας να εκχωρήσει μέρος της εξουσίας στους ληστές, επειδή η εξουσία ήταν ανίσχυρη να προστατέψει τους κατοίκους από τις επιδρομές των ληστών που λυμαίνονταν τις επαρχίες της αχανούς αυτοκρατορίας.

Ο ίδιος ο Κομφούκιος κινδύνεψε να χάσει τη ζωή του όταν πήγε στο λημέρι ενός τρομερού αρχιληστή και του πρότεινε να γίνει άρχοντας μιας μεγάλης επαρχίας για να κλέβει νόμιμα, ώστε να ησυχάσουν οι κάτοικοι από τις ανεξέλεγκτες επιδρομές των ληστών.

H δημιουργία του Σύμπαντος.

Μάνος Δανέζης

Η κλασική Θεωρία της Μεγάλης Έκρηξης, που προσπάθησε να ερμηνεύσει τη δημιουργία του σύμπαντος, περιγράφει μόνο τα γεγονότα που ακολούθησαν την έκρηξη αυτή. Όμως δεν κάνει καμιά νύξη για το τι ήταν αυτό το «κάτι» που εξερράγη και τι προκάλεσε την έκρηξη.

Το μόνο για το οποίο είναι σίγουρη η σημερινή επιστήμη είναι πως ό,τι γνωρίζει σήμερα είναι δεδομένο ότι θ’ αλλάξει ή θα ανατραπεί τα επόμενα χρόνια. Όπως γινόταν πάντοτε. Αυτός ο οποίος τοποθετεί τη σημερινή γνώση δογματικά αυτομάτως αναιρεί την ιδιότητα του ως επιστήμονας. Βεβαίως είναι γνωστό ότι ο επιστημονικός δογματισμός, πολλές φορές, όταν εκφράζεται σε συνάρτηση με κάποια συγκεκριμένα φλέγοντα θέματα μπορεί να αποφέρει δόξα, φήμη, πλούτο. Δε σε καταξιώνει όμως σαν επιστήμονα. Ο επιστήμονας αμφιβάλλει για το οτιδήποτε. Και συνεχώς προσπαθεί να αναιρέσει και να διερευνήσει αν αυτό που σήμερα πιστεύουμε ως ορθό είναι τελικά λάθος. Η ιστορία της επιστήμης αποδεικνύει ότι πάντοτε οι επιστημονικές ιδέες του σήμερα ανατρέπονται από τη γνώση του αύριο.

Πρόβα ενδύματος για τον Χριστό της Νέας Εποχής

Έχουμε δει το ένα μέτωπο μετά το άλλο να διαπερνάται από τους τροχούς επίδρασης της νοοτροπίας του νέου κόσμου: βιβλία, ταινίες, τηλεόραση, ψυχολογία, εκπαίδευση, ο συγκροτημένος κόσμος, οι πολιτικές εξέδρες και τα λοιπά. Η ταχεία αλλαγή της φρουράς από τον ‘παλιό κόσμο’ στον ‘καινούργιο’ είναι αξιοσημείωτη. Η πορεία προς τα εμπρός ήταν σχεδόν ανεμπόδιστη... σχεδόν. Αλλά υπάρχουν και ορισμένα εμπόδια και αυτά αντιπροσωπεύουν αξιόλογους φραγμούς, σε μερικές περιπτώσεις πολεμίστρες.

Όπως θα δούμε, η παραδοσιακή οικογένεια είναι ένα απ’ αυτά, οι παραδοσιακοί ρόλοι γένους είναι ένα άλλο. Αλλά ο μεγαλύτερος φραγμός απ’ όλους είναι η αλύγιστη θέση του αυθεντικού Χριστιανισμού, ο οποίος δεν μπορεί και δεν θα θελήσει να συμβιβάσει τον εαυτό του για να έχει απλώς ένα είδος πνευματικής χαλάρωσης. Δεν μπορεί να ζήσει μέσα στο νέο ναό που χτίζεται από τους οραματιστές του ‘νέου κόσμου’ που θέλουν να δείξουν όπως ο John Lennon δήλωσε στην τελευταία του συνέντευξη, ότι «ο Χριστός, ο Μωάμεθ, ο Κρίσνα, ο Ιμάμης Μαχντί, ο Μειτρέγια είναι όλοι ίσοι και αντιπροσωπεύουν το Θεό με διαφορετικούς τρόπους. Δεν λέμε ότι ο ένας είναι πιο σημαντικός από τον άλλο».

Γιατί οι ηλικιωμένοι κοιμούνται και ξυπνούν νωρίς;

Ποιος είναι ο λόγος που οι ηλικιωμένοι τα… έχουν καλά με το κρεβάτι;
Η απάντηση βρίσκεται σε μια ορμόνη ή άλλη ουσία, η οποία δρα κάνοντάς τους να σηκώνονται νωρίς. Η ομάδα του Στίβεν Μπράουν στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης καλλιέργησε κύτταρα νέων σε ορό αίματος από ηλικιωμένα άτομα άρχισαν να ξυπνούν και να κοιμούνται σαν να ήταν κι αυτοί ηλικιωμένοι!

Το συμπέρασμα είναι ότι κάποια ορμόνη ή άλλη αδιευκρίνιστη ουσία του ορού επηρεάζει το βιολογικό ρολόι. Σύμφωνα με τους ερευνητές, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που εξηγούν τη συμπεριφορά αυτή, όπως το ότι οι ηλικιωμένοι περνούν λιγότερο χρόνο στη λιακάδα των εξωτερικών χώρων, γεγονός που μπορεί να μειώνει την παραγωγή μελατονίνης, μιας ορμόνης που συμμετέχει στη ρύθμιση του βιολογικού ρολογιού.