Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Η Κοίμηση της Θεοτόκου

+Πρωτοπρεσβυτέρου Αλεξάνδρου Σμέμαν

Τον Αύγουστο η Εκκλησία τιμά το τέλος της επίγειας ζωής της Παρθένου Μαρίας, το θάνατό της, την κοίμησή της όπως είναι πια γνωστή και σε αυτή τη λέξη περικλείονται το όνειρο, η ευλογία, η ειρήνη, η ηρεμία και η χαρά.

Δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες για τις συνθήκες της κοίμησης της Παναγίας, της Μητέρας του Κυρίου. Διάφορες ιστορίες και διηγήσεις, γεμάτες αγάπη και τρυφερότητα διασώθηκαν μέχρι τις μέρες μας από την εποχή της πρώτης Εκκλησίας, ακριβώς όμως λόγω της ποικιλότητάς τους, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να υποστηρίξουμε την «ιστορικότητα» καμιάς από αυτές.

Το παρακράτος των αγορών και η μαϊμού...

Αναρωτιέμαι πόσοι ξέρουν ότι η FED, η λεγόμενη ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ, είναι ιδιωτική τράπεζα και δανείζει το αμερικάνικο Δημόσιο με τόκο!.. Απλά, αναρωτιέμαι κι απ' όλους αυτούς τους αναλυτάδες των οικονομικών εξελίξεων, πόσοι το ξέρουν και το καταπίνουν, αποφεύγουν να το θυμίσουν. Για να μην καταλάβει κι ο λαός, που βομβαρδίζεται από το ...παρακράτος με το ψευδώνυμο «αγορές», τη φύση του καπιταλιστικού παιχνιδιού στην πλάτη του.
Ξυπνάνε και κοιμούνται σ' όλη τη Γη οι αφεντάδες - σαπιοκοιλιάδες, που κι αυτούς τους λέμε ανθρώπους κατ' οικονομίαν, εξοντώνοντας πληθυσμούς, αξιολογώντας το μόχθο τους ανάλογα με το βαθμό της εκμετάλλευσής του που επιτυγχάνουν. Αυτό το εφιαλτικό παιχνίδι της κόλασης, αυτή η αέναη σύγκρουση κεφαλαίου - εργασίας θα κατατρύχει τις τωρινές και μελλούμενες γενιές και στις δυο πραγματικότητες.

Θεαρχίω νεύματι

O Αμερικανός φίλος

Από τον Χάρη Μπότσαρη

O παράξενος και βραχύσωμος άνθρωπος εργαζόταν για χρόνια σε διμερείς και πολυμερείς (ότι κι αν σημαίνει αυτό) Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, καθώς και για την «υλοποίηση έργων και προγραμμάτων τομέα» (αυτό φαίνεται πιο κατανοητό).

Ο «Αμερικανός Φίλος» σχεδίαζε το έργο και «την αξιολόγηση της διακυβέρνησης και της δημοκρατίας» σε διάφορες χώρες και τα τελευταία 6 χρόνια διέμενε στο Πακιστάν ως επικεφαλής της εταιρείας “J.E. Austin Associates, Inc.” (JAA), για το πρόγραμμα «Πρωτοβουλία Στρατηγικής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας του Πακιστάν» (αν μ’ εννοείς).

Ο «αυτοδημιούργητος» εκδότης…

Φαίνεται ότι με «άνωθεν» εντολή προς τον ΟΠΑΠ, θα δοθούν χρήματα στον χρεωκοπήμενο, και κατά δική του δήλωση «αυτοδημιούργητο», οψίπλουτο εκδότη περιοδικών, με προσανατολισμούς κιτς lifestyle. Ναι καλά καταλάβατε, αυτόν που όταν ήταν μικρός έτρωγε το ξύλο της χρονιάς του από την μητέρα του, για να μάθει να πίνει σαμπάνια και να τρώει χαβιάρι. Ναι αυτόν που σήμερα κατάντησε, από την οικονομική απελπισία του, συνδαιτυμόνας του ιού της Μαργαρίτας. Mon Dieu quelle decadence… Για να εξηγούμαστε, πάντα ήταν με το ΠΑΣΟΚ, αφού το κόμμα του πράσινου ήλιου τον αυτοδημιούργησε. Όμως ο σημαντικότερος αυτοδημιουργός του, μυρίστηκε τα δύσκολα και την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια εδώ και πολύ καιρό.