Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

γ. Παΐσιος: τα πλούσια μοναστήρια αιτία των επιθέσεων στην Εκκλησία...

«O μοναχός φεύγει μακριά από τον κόσμο, όχι επειδή μισεί τον κόσμο αλλά επειδή αγαπά τον κόσμο και με αυτό τον τρόπο θα τον βοηθήσει περισσότερο δια της προσευχής του σε πράγματα που δεν γίνονται ανθρωπίνως παρά μόνο με θεϊκή επέμβαση. Έτσι σώζει ο Θεός τον κόσμο.»

«Πολύ βοηθάει τον μοναχό, όταν το μοναστήρι είναι απομακρυσμένο από από αρχαιολογικούς χώρους και κοσμικούς θορύβους. Ακόμα και τα μεγάλα προσκυνήματα μονών πολλές φορές ξεφεύγουν από τον πραγματικό τους σκοπό, γιατί φθάνουν πολλές φορές από μοναστήρια να καταντάνε επιχειρήσεις.

Γι αυτό και μερικοί δεσποτάδες, πολύ δικαίως, θα ήθελαν να τα έχουν οι ίδιοι, γιατί οι μοναχοί θα πρέπει να αγαπούν την ακτημοσύνη που ορκιστήκανε στον Θεό να φυλάξουν.

Στη Σμύρνη, τη μητρόπολη της Μικρασίας

Ελληνική κατοικία στην προκυμαία της Σμύρνης
Με ιδιαίτερη συγκίνηση η Ένωση Μικρασιατών Φοιτητών στα πλαίσια της θερινής εκδρομης του Ιουλιου 2008 επισκέφθηκε τη Σμύρνη. Την πόλη της αμαζόνας Σμύρνας, την αγαπημένη πατρίδα του Ομήρου, την άλλοτε κοσμοπολίτικη μητρόπολη του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας αλλά και μετέπειτα τόπο μαρτυρίου για χιλιάδες προγόνους μας. Το Καραντάσι, το Κορδελιό, η συνοικία της Αγίας Φωτεινής, το Και – η Προκυμαία – , ο Φραγκομαχαλάς και τόσες άλλες τοποθεσίες και γειτονιές όπου οι Έλληνες ζούσαν και δραστηριοποιούνταν υπάρχουν ακόμα. Είτε σαν ερειπωμένα κτίσματα, είτε στις μνήμες και τις αφηγήσεις. Ας μην τις λησμονούμε…

Γ. Νταλάρας στην Ηürriyet: "Το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του"!!!

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Ο Γιώργος Νταλάρας έστειλε μηνύματα "ειρήνης και φιλίας" προς τους Τούρκους, στη συνέντευξη του στην εφημερίδα Hürriyet και εξέπληξε με τις δηλώσεις του για το Αιγαίο και την Κύπρο, γεγονός που φαίνεται να ικανοποίησε τους γείτονες μας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας ,ο διάσημος Έλληνας τραγουδιστής τόνισε πόσο μοιάζουν οι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας και δήλωσε «χιλιάδες χρόνια ζούμε μαζί, Αν πετάξουμε λίγο πιο υψηλά δεν θα δούμε τις γραμμές στο χάρτη. Οι χάρτες τυπώνονται και τα σύνορα τα καθορίζουν οι μαθηματικοί και οι τοπογράφοι. Ο Θεός δεν έχει τυπογραφείο. Για το Αιγαίο άλλοι λένε πως “ανήκει στους Τούρκους” άλλοι “στους Έλληνες”, στην πραγματικότητα όμως το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια»!

Ζητείται Ανάπτυξη


«Ζητείται Ανάπτυξη» λένε οι εφημερίδες… Κάτι να μας πει ο ΓΑΠ στην ΔΕΘ και για τα γενέθλια του Πασόκ! Ανάπτυξη που να βασίζεται στον ΟΠΑΠ (δείγμα λαϊκής καφρίλας), στην «τακτοποίηση» ημιυπαιθρίων (καλά… το φαντάζεστε, θέμα, αυτή την «τακτοποίηση», στην Σουηδία ή το Τέξας;) και σε πράσινες παπάρες, ΜΟΝΟ σε Πασοκική Νεοελληνική γλώσσα μπορεί να υπάρξει.

Παρέλαβε υπερδύναμη, παρέδωσε… τα όπλα

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ

Πριν από 20 χρόνια, ένα πραξικόπημα παθιασμένων Σοβιετικών Κομμουνιστών, έμελλε να σημάνει το τέλος του δρόμου για τον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ. Επιστρέφοντας από την Κριμαία, εκεί όπου οι πραξικοπηματίες τον κράτησαν για μερικές ημέρες, ο άλλοτε πανίσχυρος Σοβιετικός ηγέτης, είδε τον Ρώσο Πρόεδρο Μπορίς Γιέλτσιν να του αρπάζει… ειρηνικά την εξουσία. Και μάλιστα με τον Γκορμπατσόφ να χειροκροτεί.

Ήταν το τέλος μιας εποχής, και η απαρχή μιας νέας, που προσδοκούσε να φέρει άνεμο αλλαγής και πολιτικού φιλελευθερισμού σε ολόκληρο τον κόσμο, ως αντιστάθμισμα στα απολυταρχικά κομμουνιστικά καθεστώτα που δέσποζαν μέχρι τότε, κυρίως στην ανατολική Ευρώπη.

Περιοχή Μετς: αρχικά, ήταν μπυραρία των Γερμανόφιλων Αθηναίων

Μετς: η Μπυραρία του Φιξ (στέκι των Αθηναίων για 90 χρόνια) έδωσε, τελικά, το όνομα σε όλη την περιοχή

γράφει ο Γιώργος Δαμιανός

Ο Κάρολος Φιξ δημιούργησε την πρώτη μεγάλη μπιραρία στην Αθήνα, το 1870. Επέλεξε μία ήσυχη περιοχή δίπλα στο Παναθηναϊκό στάδιο, στις πλαγιές του Αρδηττού, κέντρο – απόκεντρο για την εποχή εκείνη. Σκοπός του ήταν να διαδώσει την μπίρα στην Ελλάδα και να προωθήσει τη μικρή βιοτεχνία παραγωγής μπίρας που έχει ανοίξει, από το 1864 στο Κολωνάκι (τότε, ακόμα, δε λειτουργούσε το εργοστάσιο του, στη λεωφόρο Συγγρού).

Ονόμασε τη μπιραρία του Μετς (Metz), γιατί εκείνη, ακριβώς, τη χρονιά τα γερμανικά στρατεύματα είχαν κατατροπώσει τους Γάλλους, στη Γαλλική πόλη Metz. Στην πολιορκία του Μετς (14 – 18 Αυγούστου 1870) παραδόθηκαν στους Γερμανούς 175.000 Γάλλοι στρατιώτες.

100.000 μουσουλμάνοι για προσευχή στο ΟΑΚΑ! - Τζαμί το Μαρούσι...

Η μεγαλύτερη θρησκευτική σύναξη μουσουλμάνων της Ευρώπης - πρακτικά η μετατροπή μιας ολόκληρης ιστορικής περιοχής του λεκανοπεδίου της Αττικής, του Αμαρουσίου, σε ένα τεράστιο τζαμί - αναμένεται να γίνει πράξη τις επόμενες ημέρες με αφορμή την τέλεση της εορτής της λύσης της νηστείας του Ραμαζανίου, καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε την παραχώρηση του … ΟΑΚΑ (!) για να προσευχηθούν οι χιλιάδες λαθρομετανάστες ή και νόμιμοι μετανάστες.

Το ΟΑΚΑ και οι περιβάλλοντες χώροι υπολογίζεται ότι μπορούν να δεχθούν πάνω από 100.000 μουσουλμάνους με συνακόλουθα τα προβλήματα ασφάλειας στην περιοχή που είναι παντελώς ανέτοιμη να δεχθεί μια τέτοια εκδήλωση. Όλα αυτά σε ένα δήμο 60.000 ανθρώπων, συνολικά.

Ο πρωτογονισμός του Μίκη: Το έσχατο οχυρό του καθεστώτος

Οι θεωρητικές ακροβασίες και πολιτικές απόψεις του Μίκη είναι τόσο πρωτόγονες που σου κόβεται κάθε διάθεση να ασχοληθείς μαζί τους γιατί το θεωρείς σπατάλη χρόνου...
Τι να γράψεις, π.χ. για τον παρακάτω ισοπεδωτικό πολιτικό πρωτογονισμό:
«Γι' αυτό το λόγο τόσο η δική μας όσο και η διεθνής κρίση οφείλεται στις μεθόδους που μικρές ομάδες φιλόδοξων μεταχειρίστηκαν για να καταλάβουν την εξουσία (κάθε είδους) και στη συνέχεια στους τρόπους που εφαρμόζουν για να την διατηρήσουν, να την αυξήσουν και να την δυναμώσουν…»!!! Με τέτοιους ογκόλιθους ανοησίας σηκώνεις τα χέρια ψηλά…
Επιστρατεύουμε το «μαζοχισμό» μας και εξαντλούμε τα αποθέματα της αντοχής μας, διότι ο θεωρητικός και πολιτικός πρωτογονισμός του Μίκη είναι πολύ διδακτικός: Δείχνει ακριβώς ότι ο πρωτογονισμός αποτελεί τον ΚΟΙΝΟ ΠΑΡΟΝΟΜΑΣΤΗ όλων των ιδεολογικών και πολιτικών μορφών του καθεστώτος, ιδιαίτερα αυτών που ζούμε, της Νέας Τάξης.