Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Ἐκεῖνος, πού θά ὑπομείνει ἴσαμε τό τέλος, θά σωθεῖ

Ὅταν δεῖς τήν Ἐκκλησία νά σκορπάει καί νά παθαίνει τήν ἔσχατη δοκιμασία, νά διώχνονται καί νά μαστιγώνονται οἱ προσωπικότητες, πού λάμπουν ἀνάμεσα στό πλῆθος, τόν πρόεδρό Της νά στέλλεται σέ μακρινή ἐξορία, μήν ἑστιάζεις τήν προσοχή σου μόνο σ᾿ αὐτά, ἀλλά καί σέ ὅσα θά προκύψουν ἀπό αὐτά. Τούς μισθούς, τίς ἀμοιβές, τά βραβεῖα, τά ἔπαθλα. Ἐκεῖνος, πού θά ὑπομείνει ἴσαμε τό τέλος, θά σωθεῖ, λέει ἡ Ἁγία Γραφή. Καί, στήν περίοδο τῆς Παλαιᾶς Διαθήκης, ἐπειδή δέν ἦταν γνωστός ὁ λόγος γιά τήν Ἀνάσταση, γίνονταν καί τά δυό, καί ἡ περιπέτεια καί ἡ σωτηρία στόν παρόντα βίο. Στήν περίοδο τῆς Καινῆς Διαθήκης, δέ γίνεται παντοῦ ἔτσι. Ἀλλά συμβαίνει συχνά, τά μέν λυπηρά νά τά ζεῖ κανείς ἐδῶ, στήν παροῦσα ζωή, τά δέ χρηστά νά περιμένουν τήν ἐκδημία του ἀπό τόν παρόντα κόσμο.

Ολοι οι υπουργοί δωρητές οργάνων. Ποιός δωρίζει τι, σε ποιόν!

Η ιστορία μίας θαμμένης σημαίας

Φύλαξε την ελληνική σημαία ως "κόρη οφθαλμού" στη διάρκεια της Κατοχής, αρνούμενος να την παραδώσει στους Ιταλούς, παρά τις απειλές και τη βία.

Ο λόγος για τον Τρικαλινό Νικόλαο Λεοντάρη, με καταγωγή από την Καλλιρρόη Καλαμπάκας, ο οποίος έλαβε μέρος στον ελληνοϊταλικό πόλεμο και μετά τη λήξη του τού ανατέθηκε η προστασία της πολεμικής σημαίας του 5ου Συντάγματος, την οποία και παρέδωσε στον Ελληνικό Στρατό, μετά την απελευθέρωση.

Προκειμένου να μην πέσει η σημαία στα χέρια των κατακτητών- Ιταλών και Γερμανών- την τύλιξε με άλλα πανιά και φύλλα δένδρων και την έθαψε στο βουνό.

Αν η αλήθεια δεν μας αρέσει, τόσο το χειρότερο για την αλήθεια…

Μόνο η Εθνική νικάει την Φινλανδία

Σοφία Βούλτεψη

Η δεύτερη στη σειρά νίκη της Εθνικής μας Ομάδας Μπάσκετ, στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας, είναι και καλό και κακό νέο.

Καλό διότι μετά την Βοσνία, η ομάδα σημείωσε τη δεύτερη νίκη της, αλλά κακό διότι… νίκησε την Φινλανδία και μπορεί να ζητήσουν οι Φιλανδοί ως… εγγύηση την εθνική μας ομάδα!

Πολύ περισσότερο που στην ιστορία των μπασκετικών αναμετρήσεων μεταξύ των δύο χωρών, η Φινλανδία έχει χάσει έξι από τους οκτώ αγώνες.

Πάντως, ίσως αυτό να αποτελούσε μια (πόθεν μοι τούτο) λύση για τον υπουργό των Οικονομικών, που εξακολουθεί να αναζητεί τρόπο για να απεμπλακεί από την υπόθεση των εγγυήσεων.

Κυβερνητική κακουργία: Εμπαιγμός χωρίς όρια…

Το καθεστώς των «σοσιαλιστών» ανδρεικέλων που ζούμε σήμερα είναι ιστορικά πρωτόγνωρο και ανεπανάληπτο. Ένας εφιάλτης ολοκληρωτικής και βάρβαρης ισοπέδωσης της ελληνικής κοινωνίας ΚΑΙ «ολοκληρωτισμού» της πολιτικής υποκρισίας και αναισχυντίας.
Δεν είναι μόνο η στραταρχική, κατοχική κυβέρνηση που εκτελεί τα «συμβόλαια θανάτου» της ελληνικής κοινωνίας, με πρωτοφανή αγριότητα και πωρωμένη αυθάδεια υποκρισίας.

Είναι και η προκλητική τους αναίδεια και η «ηρεμία» της αναισθησίας τους.

Αυτό που εξοργίζει ακόμα περισσότερο είναι η ωμή αυθάδεια αυτής της κυβέρνησης να εμφανίζει το μαύρο σαν άσπρο και να αντιμετωπίζει τον ελληνικό λαό περιφρονητικά, σαν ανόητα πλάσματα που δεν καταλαβαίνουν τίποτα, σαν κατώτερα όντα «ειδικών αναγκών».

"Πηγαίνοντας προς την Σινώπη"

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς σήμερα που ξέρει πού πηγαίνουμε. Μια φορά στην Κίνα των μυθικών χρόνων συνέβη μια παρόμοια κρίση με τη δική μας. Είχαν μαζέψει όλα τα χρήματα οι λίγοι κι ο κόσμος υπέφερε απ΄ την ανεργία και τη φτώχεια. Ο αυτοκράτορας που διοικούσε τη χώρα έμεινε στην ιστορία ως ο πρώτος σοφός της Κίνας, με το όνομα ο Κίτρινος Αυτοκράτορας. Οι Κινέζοι θεωρούν την εποχή του, αρχή του πολιτισμού της Κίνας. Θα αναρωτηθείτε ίσως τι έκανε τόσο σπουδαίο, ώστε να αρχίζει από αυτόν ο πολιτισμός της Κίνας;
Ο Κίτρινος αυτοκράτορας παραιτήθηκε απλώς. Αλλά όχι μόνον αυτό. Έψαξε να βρει και τον πιο άξιο να κυβερνήσει τη χώρα, αυτόν που θα ήταν ο καλύτερος όχι μόνο στις διοικητικές του ικανότητες και στις γνώσεις, αλλά κυρίως στην αρετή. Έπρεπε να είναι ταπεινός και ολιγαρκής, για να είναι το παράδειγμα σε όλους τους πολίτες.

Όταν ο πονηρός νομίζει πως είναι... έξυπνος.

Αν είναι κάτι στο οποίο η σημερινή κυβέρνηση έχει να επιδείξει έργο και μάλιστα με θαυμαστή αφοσίωση και συνέπεια από όλους τους υπουργούς, είναι το κυνήγι των πολυτέκνων.
Δεν θα αναφερθώ στις επιταγές της Νέας Τάξης που ενστερνίζονται πολλοί θαμώνες της λέσχης Μπίλντεμπεργκ για την ευγονική και τον παγκόσμιο έλεγχο του πληθυσμού. Πάντως όλοι ανεξαιρέτως δεν αποδόμησαν μόνο όσα ο Καραμανλής ο νεώτερος έδωσε παραπάνω, αλλά πετσόκοψαν και όσα κατά καιρούς είχαν δώσει και οι ίδιοι.
Αποφεύγω συστηματικά να δημοσιεύω δελτία τύπου συνδικαλιστικών παρατάξεων και φορέων έστω και αν είναι των πολυτέκνων, αλλά θα μου επιτραπεί να δώσω μερικά στοιχεία από το δελτίο τύπου της ΑΣΠΕ που αναφέρεται στις πανελλήνιες εξετάσεις "Γιατί τόση Λάσπη και Ψευτιά; Φτάνει πια..."