Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Σωκράτης και το μάθημα…

Μια μέρα εκεί που ο Σωκράτης έκανε τη βόλτα του στην Ακρόπολη, συνάντησε κάποιον γνωστό του, ο οποίος του ανακοίνωσε ότι έχει να του πει κάτι πολύ σημαντικό που άκουσε για κάποιον από τους μαθητές του.
Ο Σωκράτης του είπε ότι θα ήθελε, πριν του πει τι είχε ακούσει, να του κάνει το τεστ της “τριπλής διύλισης”.
- Τριπλή διύλιση; ρώτησε με απορία.
- Ναι, πριν μου πεις τι άκουσες για το μαθητή μου θα ήθελα να κάτσουμε για ένα λεπτό να φιλτράρουμε αυτό που θέλεις να μου πεις. Το πρώτο φίλτρο είναι αυτό της αλήθειας. Είσαι λοιπόν εντελώς σίγουρος ότι αυτό που πρόκειται να μου πεις είναι αλήθεια;
- Ε… όχι ακριβώς, απλά το άκουσα όμως και…
- Μάλιστα άρα δεν έχεις ιδέα αν αυτό που θέλεις να μου πεις είναι αλήθεια ή ψέματα. Ας δοκιμάσουμε τώρα το δεύτερο φίλτρο αυτό της καλοσύνης. Αυτό που πρόκειται να μου πεις για τον μαθητή μου είναι κάτι καλό;
- Καλό; Όχι το αντίθετο μάλλον…

Και η συναίνεση συνεχίζεται κανονικά.

Χθες και εν μέσω χαλασμού από τα διαλυτικά για την κοινωνία μέτρα που ανακοίνωσε η τοποτηρητής των δανειστών, κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ταυτόχρονα, σε αγαστή συνεργασία και με απόλυτη συναίνεση, οι τρεις διαχειριστές της κρίσης (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ), προχώρησαν στην από κοινού ψήφιση του νόμου για την νομιμοποίηση των αυθαιρέτων.

Η από κοινού ψήφιση του νομοσχεδίου αυτού, εκτός του ότι αποκαλύπτει μια πλήρη συναίνεση των εξαρτημάτων του συστήματος στο παρασκήνιο, για την διαχείριση και τη σωτηρία του συστήματος, παρά την θεατρική διαφωνία τους στο προσκήνιο, ταυτόχρονα αποτελεί σαφές μήνυμα προς τους μελλοντικούς αυθαιρεσίες ότι, το πολιτικό σύστημα πάντα θα τους καλύπτει και θα τους νομιμοποιεί.

Αποκαλύπτουμε τα σχέδια των υπουργών για το μέλλον

Τέως πρωθυπουργός σε εκδρομή
με ποδήλατο στην έρημο της Λιβύης
Μετά τις εξαγγελίες Βενιζέλου, που αφού έδιωξε την τρόικα από τη χώρα, τώρα προσπαθεί να διώξει και τα έντεκα εκατομμύρια Έλληνες, όλοι ψάχνονται για δουλειά και πρώτοι -πρώτοι οι Υπουργοί, καθώς σύντομα θα μείνουν άνεργοι.

Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στην Κυβέρνηση και την Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι η ατάκα κυβερνητικού βουλευτή: «Και τώρα που θα κρυφτούμε;»

Καθώς τα πράγματα στην αγορά εργασίας είναι πολύ χάλια στη χώρα μας, όσοι έχουν το κατάλληλο προφίλ πάνε για διεθνή καριέρα. Οι μνημονιακοί υπουργοί δεν θα βρίσκουν δουλειά ούτε ως «κρατικοί» υπάλληλοι, οπότε ήδη έχουν ξεκινήσει τις αναζητήσεις τους ως έμπειροι καριερίστες που είναι…

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: 7.992 ευρώ σε συνδικαλιστή της ΕΘΕΛ εκτός τακτικής μισθοδοσίας

10.300.000 €, για την… διαχείριση αιτήσεων αλλοδαπών

Κωνσταντινούπολη 6 Σεπτεμβρίου 1955: Η καταστροφή του Ελληνισμού της ''Πόλης''

 

Το απόγευμα της 6ης Σεπτεμβρίου 1955, όλα φαινόταν ήρεμα στήν Πόλη. Μια μικρή ομάδα φοιτητών ήταν συγκεντρωμένοι στην Πλατεία του Ταξίμ, στην κορυφή του Πέρα, διαδηλώνοντας εναντίον της Ελλάδος. Η Ελλάδα ήταν πάντα ό συντηρούμενος από τις Τουρκικές αρχές στό­χος του όχλου.

220.000 ευρώ θα στοιχίσουν τα dvd!!

Η σημειολογία μιας εικόνας...

του Θάνου Σωτήρη

Ο Πρωθυπουργός κρατά στην αγκαλιά του ένα πανάκριβο iPad και χειροκροτεί στην μαθήτρια που φέτος δεν θα έχει διδακτικά βιβλία.
Στην οθόνη, βλέπει κανείς, ότι κατά την διάρκεια που η -χωρίς βιβλία- υποψήφια της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αγόρευε από του βήματος της Βουλής, ο Πρωθυπουργός συνέτασσε ένα e-mail, εργασία που διέκοψε για να χειροκροτήσει.

Προφανώς συνέχισε την εργασία του και κατά το διάστημα που αγόρευε ο επόμενος έφηβος ρήτορας από του βήματος. Και καταφανώς δεν τον άκουσε να λέει: «Το μέλλον είμαστε εμείς. Επιτρέψτε μας να σας κρίνουμε και να σας κατακρίνουμε για τα πολλά λάθη σας».