Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Ιωακείμ και Άννα, ευδόκιμοι στην αρετή.

Η εκκλησιαστική φιλολογία και η υμνολογία έχουν αφιερώσει εξαιρετικά κείμενα στους προπάτορες Ιωακείμ και Άννα, όπου αποτυπώνονται η τιμή και ο σεβασμός των πιστών προς αυτούς που διακόνησαν στο έργο της θείας ενανθρωπήσεως. Στα κείμενα αυτά υπενθυμίζεται και η μεγάλη σημασία του ρόλου των γονέων στη διαμόρφωση της προσωπικότητας της Παρθένου Μαρίας.

Ο Ιωακείμ, μια εξέχουσα φυσιογνωμία από τη βασιλική φυλή του Ιούδα και η σύζυγός του Άννα υπερείχαν, όπως παρατηρεί ο άγιος Γρηγόριος Παλαμάς, στην αρετή από όλους εκείνους που οφείλουν την ευγένεια του γένους και του ήθους στην καταγωγή τους από τον Δαυίδ. Η Παρθένος Μαρία, θυγατέρα σωφρόνων και πολυάρετων γονέων πού τελειώθηκαν στην προσευχή και την άσκηση, ήταν εύλογο να είναι πάναγνος, πανάρετος και γεννήτρια παρθενίας. Η αγιότητά της προετοιμαζόταν από τους ευσεβείς γονείς της σε όλη τη διάρκεια του επίγειου βίου τους. Ζούσαν μέσα στη χάρη του Θεού και την ευλογία της αγιότητας που τους κληροδότησαν οι μεγάλοι προφήτες και πατριάρχες της Παλαιάς Διαθήκης. Η νέκρωση του προσωπικού τους θελήματος και η απόλυτη υπακοή στο θέλημα του Θεού αύξησε την επίδοσή τους στην αρετή. Γι’ αυτό και ξεχώρισαν από τους δικαίους της Παλαιάς Διαθήκης και έγιναν πολύ αγαπητοί στον Θεό.

To σχέδιο για την «ευρωπαϊκή οικονομική κυβέρνηση» ήταν πνευματικό τέκνο των Ναζί

Υπότιτλος: Οι οικονομικοί τρομοκράτες ψάχνουν για τις «Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης»

Οι ευρωπαίοι οπαδοί της παγκοσμιοποίησης διαπράττουν μια ακόμα πράξη οικονομικής τρομοκρατίας, με την αξιοποίηση της κρίσης, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν τις «Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης», με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Herman van Rompuy να ανακοινώνει ότι είναι έτοιμος να ηγηθεί της ομάδας. Μια κίνηση που παραλληλίζεται με τα τρομακτικά σχέδια των κορυφαίων Ναζί να οικοδομήσουν μια οικονομική κυβέρνηση σε όλη την ήπειρο.

Οι ηγέτες της ΕΕ καπηλεύονται τον φόβο από τις συνέπειες των κρατών μελών εγκαταλείποντας το ενιαίο νόμισμα, προειδοποιώντας ότι μια κατάρρευση του ευρώ θα οδηγήσει σε στρατιωτικό νόμο, ακόμη και εμφύλιο πόλεμο.

Ο Λοβέρδος κι η Συλλογική Ευθύνη των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Πρώτα μια διευκρίνηση. Συμφωνώ με την κατάργηση της μονιμότητας. Να απολύονται οι ανίκανοι κι οι επίορκοι είτε είναι ένας, είτε 200.000. Αλλο αυτό όμως κι άλλο να βγαίνει ένας αριθμός και να σφάζονται άνθρωποι, σε μηχανή του κιμά κι όποιον πάρει ο Χάρος. Και ποιος θα κρίνει ποιος θα φύγει από ένα γραφείο, ο Χ ή Ψ; Ο κομματάρχης; Ο Υπουργός; Ο συνδικαλιστής;

Αλλο λοιπόν Δημόσια Διοίκηση κι άλλο Πογκρόμ.

O φασισμός δεν είναι Ιδεολογία, είναι Νοοτροπία.

Το πρόβλημα τους είναι ότι έχουν υπογράψει το μνημόνιο κι η τριμερής, απαιτεί με το δικαιώμα που εμείς τους δώσαμε, κάτι που κινείται στα όρια του Συντάγματος με αντάλλαγμα τις επόμενες δόσεις. Αυτό τους έχει στριμώξει κι εξηγεί τον πανικό τους.

Δοξαστικό Εσπερινού εις το Γενέθλιον της Θεοτόκου


Το δοξαστικό του εσπερινού εις το Γενέθλιον της Υπεραγίας Δεσποίνης Ημών Θεοτόκου που εορτάζεται στις οκτώ (8) Σεπτεμβρίου.

Bloomberg: Οι συμφοιτητές που κρίνουν την μοίρα της Ελλάδας

Στην εστία Πρατ του κολεγίου του Αμχερστ μία ολιγομελής ομάδα Ελλήνων φοιτητών περνούσε τη διετία 1970-1971 ατελείωτες ώρες συζητώντας τα τεκταινόμενα στην πατρίδα, που βρισκόταν υπό στρατιωτική χούντα, ξεκινά το κείμενο που δημοσιεύει το αμερικανικό πρακτορείο.

Ο πρωτοετής Γιώργος Παπανδρέου, γιος του πρώην υπουργού και μετέπειτα ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου πιθανώς συμφωνούσε τακτικά με τον δευτεροετή Αντώνη Σαμαρά, ότι η χούντα έπρεπε να πέσει. Φίλοι ήδη από το Λύκειο στην Αθήνα, φαίνονταν να μοιράζονται κοινές απόψεις στις συζητήσεις, είτε στην εστία είτε σε κάποια πιτσαρία στο γειτονικό Νότιο Χάντλεϊ.