Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Ο όσιος Ιωάννης Χοζεβίτης

Ο όσιος Ιωάννης ήταν γόνος αρχοντικής και πλούσιας οικογένειας και καταγόταν από τις Θήβες της Αιγύπτου. “Ελαβε το μοναχικό Σχήμα από τον παππού του ο οποίος είχε στο μεταξύ καρεί μοναχός, και ξεκίνησε για τα Ιεροσόλυμα. Καθώς είχε ανατραφεί σέ περιβάλλον μονοφυσιτών και δεν αναγνώριζε τήν Δ’ Οικουμενική Σύνοδο της Χαλκηδόνος (451), θεία δύναμη τον εμπόδισε να εισέλθει στον ναό της Αναστάσεως και να προσκυνήσει τον Τίμιο Σταυρό του Κυρίου. Τήν επόμενη νύκτα, άκουσε μέσα στον ύπνο του μια φωνή να του λέει: «Αυτά παθαίνουν οί αιρετικοί πού χωρίσθηκαν άπο τήν κοινωνία της άγιας Όρθοδόξου Εκκλησίας, και δεν είναι άξιοι να προσκυνήσουν τον ζωοποιό Σταυρό του Σωτήρος». Μόλις ξύπνησε, ο Ιωάννης, πλήρης κατανύξεως, έτρεξε στον ναό, όπου μέ ταπεινή μετάνοια ομολόγησε τήν Ορθόδοξη πίστη. Αφού προσκύνησε τά ιερά Σκηνώματα, επέστρεψε στήν Αίγυπτο και έμεινε εκεί γιά κάποιο διάστημα ώστε να πάρει τήν ευλογία του πνευματικού του γιά να εγκατασταθεί στήν Παλαιστίνη.

Άθλιοι! Βιβλία δεν έδωσαν στα παιδιά μας, πάσο από τον Γερμανό, ΝΑΙ!

Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία στα χρόνια του γΑΠ και της νεοφιλελεύθερης κλίκας του!

Το ‘δαμε κι αυτό από τους νενέκους της κυβέρνησης των τραπεζιτών.
Είναι μια «ιδέα» για το πώς θέλει την Παιδεία η τροϊκανή Άννα και ο γΑΠ των ξένων συμφερόντων.
Το «πάσο» το έδινε το Πανεπιστήμιο, οι Σχολές, μέχρι σήμερα…
Τώρα το δίνει ο «Γερμανός» της περιοχής σου, ναι η ιδιωτική εταιρία των Γερμανών της περιοχής σου με την κατάλληλη προμήθεια (δεν νομίζουμε ότι το κάνουν "για την ψυχή της μάνας τους", ως κοινωνική προσφορά)…

Χρόνης Αηδονίδης - Τ' αηδόνια της ανατολής

Εναντίον των πολιτικών (Όταν η δημοκρατία δε λειτουργεί)

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Ο Διογένης Λαέρτιος, ο βιογράφος του Ηράκλειτου, καταγράφει το εξής χαρακτηριστικό περιστατικό απ΄ τη ζωή του αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου από την Έφεσο:
Μια μέρα, διηγείται ο Λαέρτιος, μια παρέα Εφεσίων βρήκε τον Ηράκλειτο να παίζει ζάρια με μια ομάδα παιδιών και τον ρώτησε, γιατί το έκανε αυτό. «Γιατί εκπλήσσεστε, άχρηστοι άνθρωποι;» απάντησε ο Ηράκλειτος. «Δεν είναι προτιμότερο να παίζω ζάρια, από το να παίζω μαζί σας το παιχνίδι της πολιτικής;»
Ο Ηράκλειτος έζησε σε ταραγμένους καιρούς, δυόμισι χιλιάδες χρόνια πριν από σήμερα. Κατά τη διάρκεια της ζωής του πανάρχαιες αυτοκρατορίες ξαφνικά κατέρρευσαν και νέες δημιουργήθηκαν. Ο Ηράκλειτος πίστευε ότι ένας πολίτης είναι καλύτερος από τη μάζα 10.000 πολιτών.

Η σύζυγος του Δρούτσα «έφαγε» τον ανταποκριτή του ΑΠΕ και μετακομίζει στο Βερολίνο!

Η Φαίη Καραβίτη σύζυγος του πρώην ΥΠΕΞ, και νυν ευρωβουλευτή Δημήτρη Δρούτσα, θα πάρει τη θέση του ανταποκριτή του ΑΠΕ στο Βερολίνο, Γιώργου Παππά, η συνεργασία του οποίου δεν ανανεώθηκε.

Με τον τρόπο αυτό, η Φαίη Καραβίτη, θα μπορεί να βρίσκεται πιο κοντά στον σύζυγό της που πλέον εργάζεται στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο και σύμφωνα με πληροφορίες του enimerosi24.gr εσχάτως μετακόμισε στο Βερολίνο!

Πρόκειται εμφανώς για μια απίστευτη ιστορία νεποτισμού: ένας ικανός δημοσιογράφος χάνει τη θέση του, προκειμένου να βολευτεί- στην κυριολεξία, η σύζυγος ενός ευρωβουλευτή και φυσικά και ο ίδιος. Φαντάζομαι ουδείς αμφιβάλλει ότι τον καθοριστικό ρόλο στην επιλογή της κας Καραβίτη, έπαιξε η συγγενική της σχέση με τον πρώην ΥΠΕΞ.

Ελληνικό παράδοξο: (Κι όμως η δημοκρατία έχει αδιέξοδα).

Ο Κλεισθένης γράφει.

Στην φανταστικά υπέροχη χώρα μας, εδώ που γεννήθηκε η δημοκρατία, καταρρίπτεται το χιλιοειπωμένο «η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα».
Η δυσαρμονία λαού-κυβέρνησης παρ’ ότι είναι πρόδηλη και η διενέργεια εκλογών απαραίτητη (για να επιβεβαιωθεί ότι η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα) κανένα απ’ τα κόμματα εξουσίας δεν θέλει την προσφυγή στις κάλπες (ίσως πρέπει να ξεχάσουμε τον όρο «κόμμα εξουσίας»).
Ο λόγος είναι ότι δεν θέλουν να εμφανιστεί η πολιτική τους γύμνια.
Η πολιτική λογική και των δύο κομμάτων έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το «θέλω» του λαού.

Ξεθάρρεψε...

Σε… εργασιακή εφεδρεία και οι τρομοκράτες

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ

Ο Μάκης (ένας είναι, ο Ψωμιάδης) το σκέφτεται ακόμη, φαίνεται ωστόσο ότι στη σύγχρονη Ελλάδα, της ιστορικής οικονομικής κρίσης, του Μνημονίου και της τρόικας, εκτός από την πολιτική ηγεσία και την… εθνική κυριαρχία, παραδίνονται αυτοβούλως και οι τρομοκράτες. Ή, τουλάχιστον, όσοι θεωρούνται ύποπτοι για ένοπλη και παραβατική δράση, στις παρυφές του κοινοβουλευτισμού.

Σήμερα λοιπόν, στις 9 το πρωί, ένας 36χρονος υπάλληλος του Εθνικού Τυπογραφείου, τον οποίο καταζητούσαν οι αρχές για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», προσήλθε στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών, στο Τμήμα Εκτέλεσης Ποινών της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του, προκειμένου να παραδοθεί.

Κύριε Βενιζέλο, πώς γίνεται υπάλληλος του γραφείου σας να αλλάζει 4 μισθολογικά κλιμάκια σε 10 ημέρες;

Ο κ.Βενιζέλος με την παρακάτω απόφαση διορίζει το 2010 ως διευθύντρια Α΄με μισθό 2.600 την Κιούρκα Αδαμαντία.


Προφανώς ευχαριστημένος με την απόδοσή της το 2011 της ανανεώνει την σύμβαση.

Που κρύβεται ο Γιωργάκης όταν τον ψάχνουν όλοι;;;

Στη Νότια Γαλλία στην εξοχική κατοικία του φίλου του από τα μαθητικά του χρόνια Θεόδωρου (Ντόρη) Μαργέλλου, του οποίου το όνομα έχει εμπλακεί στην υπόθεση της κερδοσκοπίας με τα CDS επί μιας πιθανής ελληνικής χρεoκοπίας, βρίσκεται το κρησφύγετο του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου!
Οπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «δημοκρατία», κάθε φορά που ο πρωθυπουργός εξαφανίζεται από προσώπου γης και δεν μπορούν να τον εντοπίσουν ούτε οι συνεργάτες του στο σπίτι του στην Αθήνα μεταβαίνει εκεί.

Η εξοχική κατοικία Μαργέλλου, με τον οποίο βρίσκεται σε δικαστική αντιδικία ο βουλευτής της Ν.Δ. Πάνος Καμμένος (μετά τις καταγγελίες του για την αγορά ελληνικών CDS), αποτελεί το ιδανικό στρατηγείο για τον κ. Παπανδρέου.