Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Να μετριάσεις την εμπιστοσύνη στη διαίσθηση σου…!

Αν όμως εμπιστευόμαστε τη διαίσθηση μας για πράγματα υπέρτατης σημασίας, τότε το κάθε λάθος μπορεί να απειλήσει τον άνθρωπο ακόμη και με απώλεια. Με την έννοια λοιπόν αυτή να υπακούς στην πείρα των αρχαίων ασκητών, που δεν επιτρέπει να εμπιστευόμαστε σε τέτοιο βαθμό τη διαίσθηση μας.

Δυστυχώς στον κόσμο γίνεται διαρκώς αυτό το λάθος. Πρέπει αναπόφευκτα να χειραγωγούμαστε με το “όργανο” εκείνο που έχουμε. Είτε βέβαιοι είτε όχι, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το καρδιακό μας ραντάρ. Οπωσδήποτε όμως οφείλουμε να υπερνικήσουμε την αυτοπεποίθησή μας με δύσκολο αγώνα, ψυχικό και διανοητικό. Η διαίσθηση μας θα ήταν απολύτως ορθή, αλάθητη, αν ήμασταν ολότελα άγιοι. Αν όμως δεν έχουμε φθάσει σε αυτή την αγιότητα, τότε και η διαίσθηση μας, όπως και η λογική μας, δεν λειτουργούν εντελώς σωστά.

Φύκια για μεταξωτές κορδέλες

Η είδηση:

Τρία από τα τέσσερα ελληνικά πανεπιστήμια που βρισκόντουσαν πέρυσι στη λίστα των «Τάιμς του Λονδίνου» με τα 500 καλύτερα πανεπιστήμια, φέτος πήραν πόδι. Πρόκειται για το Καποδιστριακό, το Αριστοτέλειο και το Πανεπιστήμιο της Πάτρας. Στην κατάταξη παραμένει το Πανεπιστήμιο της Κρήτης, το οποίο μάλιστα βελτίωσε τη θέση του.

Πως σερβίρουν την είδηση Τα ΝΕΑ:

«Η Κρήτη στην παγκόσμια ελίτ»

Να πως μια εθνική αποτυχία πρώτου μεγέθους (να φεύγουν μονομιάς τα 3 από τα 4 πανεπιστήμια της χώρας από την κατάταξη με τα καλύτερα) παρουσιάζεται ως …επιτυχία: Η Κρήτη στην παγκόσμια ελίτ!

Άλεξ Ρόντος: "Η Ελλάδα πρέπει να αφοπλιστεί, η Τουρκία όχι"!

Ο μυστηριώδης Άλεξ Ρόντος, το σκοτεινό alter ego του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ο άνθρωπος που σε όποιο κράτος εργάζεται ακολουθεί πόλεμος ή πολιτική αναταραχή, "ξανακτύπησε" με συνέντευξή του στην Χουριέτ. Και, ως συνήθως, με δηλώσεις που προκαλούν το κοινό εθνικό αίσθημα:

Σύμφωνα με τον Ρόντο: "Εμείς ο μόνος λόγος για τον οποίο κάθε χρόνο πρέπει να επενδύουμε σημαντικό ποσοστό του εθνικού μας εισοδήματος σε στρατιωτικές δαπάνες είναι η Τουρκία. Η Ελλάδα δαπανά επειδή δαπανά και η Τουρκία σε στρατιωτικές δαπάνες. Όμως ο λόγος ύπαρξης του τουρκικού στρατού δεν είναι η Ελλάδα. Για αυτό δεν περιμένω αμοιβαία βήματα. Αν πρέπει να μιλήσω ανοιχτά εντέλει από τον αφοπλισμό κερδισμένη πραγματικά θα είναι η Ελλάδα. Αυτό είναι κάτι και ρεαλιστικό και δυνατό να γίνει".

Η Μέρκελ μιλάει για το Project Helios

Εν όψει των «διαπραγματεύσεων» με τον κύριο für Wirtschaft und Technologie, Philipp Rösler, θα σας παραθέσω μία ειδησούλα από το Reuters, που αφορά κάθε Έλληνα καταναλωτή και φορολογούμενο (και τους «Έλληνες» που με εκπροσωπούν στην «διαπραγμάτευση»)

http://www.reuters.com/article/2011/10/04/us-germany-merkel-idUSTRE7936D920111004. Σε μετάφραση (η έμφαση δικιά μου, τα συμπεράσματα δικά σας):

Η Μέρκελ υπαινίσσεται ότι θα κόψει κι άλλο τις ηλιακές επιδοτήσεις

Magdeburg, 4 Οκτωβρίου 2011

(Reuters) – Η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel είπε την Τρίτη ότι θα έπρεπε να μειωθούν οι επιδοτήσεις σε ηλιακή ενέργεια, και θα είχε περισσότερο νόημα να αντλείται ηλιακή ενέργεια στο μέλλον από μέρη όπως η Ελλάδα, όπου έχει περισσότερο ήλιο.

Καταλήψεις. Ποιόν ωφελούν τελικά;


Πάλι καταλήψεις. Πάλι κλειστό σχολείο.
Πριν να σας αφηγηθώ μια πραγματική ιστορία, να επαναλάβω την άποψη που έγραψα σε ένα άρθρο περίπου ένα χρόνο πριν.
Το κλειστό σχολείο λοιπόν, ακόμα και το χειρότερο κλειστό σχολείο, τους μόνους που ωφελεί είναι: Τους κακούς μαθητές, τους κακούς καθηγητές και αυτούς, φανερούς ή κρυφούς, που θέλουν ο καθένας για τους δικούς του λόγους να το απαξιώσουν.

Στην ιστορία (πραγματική) μας τώρα.

Θα ζητήσει η ΝΔ την λίστα Κουσελά; Θα πει έστω κάτι;

3.000 ονόματα μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου που οφείλουν ποσά πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ ο καθένας και τα οποία μπορούν να εισπραχθούν άμεσα, είχε συντάξει ο πρώην υφυπουργός οικονομικών κ. Δ. Κουσελάς, όπως ο ίδιος είπε χθες, απαντώντας σχετικά στον νυν υπουργό των οικονομικών κ. Βενιζέλο, κατά την χθεσινή συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε στην διαδικτυακή εφημερίδα enet.gr «Ο Δ. Κουσελάς ανταπάντησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι είχε παραδώσει στον πρωθυπουργό λίστα με 3.000 ονόματα μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου, κίνηση που αποτέλεσε το λόγο που έφυγε από την κυβέρνηση στον πρόσφατο ανασχηματισμό». Μάλιστα αργότερα, ο ίδιος ο κ. Κουσελάς είπε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, ότι συγκεκριμένα συμφέροντα μέσα από αυτή τη λίστα δεν ήθελαν να προχωρήσει η υπόθεση.

Ένα tweet για τον Steve Jobs από τον Γιώργο έφερε «βροχή» από τιτιβίσματα εναντίον του!

Με 140 χαρακτήρες, ο έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αποχαιρέτισε τον συνιδρυτή της Apple, Steve Jobs. Βέβαια, με άλλους 140 χαρακτήρες, οι followers του απάντησαν καταλλήλως...

Στο τιτίβισμα του, ο @PrimeMinisterGR έγραψε:

«Σκεφτόμενος διαφορετικά και εκτός πεπατημένης, άλλαξε με τόλμη τα πρότυπα γύρω του και μαζί τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων».

Βέβαια, το συλληπήτηριο tweet του δεν αφέθηκε στην τύχη του, γιατί η κοινότητα του Twitter του απάντησε: