Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Πίσω από την δοκιμασία κρύβεται η ευλογία του Θεού

Οι πάντες σχεδόν την μεταστροφή τους οφείλουν σε κάποια δοκιμασία

Η θλίψης είναι κακό πράγμα. Αλλά πίσω απ’ αυτό, πίσω από τον πόνο, πίσω από την θλίψη, πίσω από την δοκιμασία, κρύβεται η ευλογία του Θεού, κρύβεται η αναγέννησης, η ανάπλασις του ανθρώπου, της οικογενείας. Οι πάντες σχεδόν την μεταστροφή τους την οφείλουν σε κάποια δοκιμασία. Νομίζουν ότι πηγαίνουν όλα ωραία∙ τους παίρνει ο Θεός το παιδί∙ κλάμματα κακό, κ.λ.π. Έρχεται και επισκιάζει έπειτα η χάρις του θεού και ειρηνεύουν οι άνθρωποι∙ και πλησιάζουν την εκκλησία, πλησιάζουν την εξομολόγηση, πλησιάζουν τον ιερέα. Χάριν του παιδιού πάνε στην εκκλησία ο πόνος τους κάνει ν’ αναζητήσουν, να προσευχηθούν υπέρ αναπαύσεως, να κάνουν τις λειτουργίες.Ο πόνος απαλύνει την καρδιά και την κάνει δεκτική των λόγων του θεού, ενώ πρώτα ήταν σκληρή, δε δεχόταν. π.χ, ένας άνθρωπος στο σφρίγος της νεότητος∙ εγώ είμαι σκέφτεται και κανένας άλλος δεν είναι. Να πτυχία, να και οι δόξες, να κι η υγεία, να κι οι ομορφιές, να κι όλα. Όταν όμως τον ξαπλώσει στο κρεβάτι μία ασθένεια τότε αρχίζει να σκέφτεται διαφορετικά.

Καταπιεστές και καταπιεζόμενοι. (Πότε είναι δυνατή η ειρηνική απελευθέρωση)

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

"Ει εμέ εδίωξαν και υμάς διώξουσι"
Ο ΚΥΡΙΟΣ

"Παντού οι ανώτεροι άνθρωποι καταπιέζονται και περιορίζονται από τους κατώτερους ανθρώπους.Ο ανώτερος άνθρωπος παραμένει ειλικρινής με τον εαυτό του. Αυτό αναφέρεται στο βαθύτερο στρώμα της ύπαρξής του που είναι ανώτερο από οποιοδήποτε εξωτερικό πεπρωμένο." Οι Έλληνες αυτήν την εποχή είναι ο πιο συκοφαντημένος λαός του κόσμου.
Με τον Ιώβ η Αγία Γραφή μας διδάσκει να παραμένουμε μέσα μας ελεύθεροι.
Ο άνθρωπος που αγωνίζεται για την ελευθερία νιώθει την ανάγκη να είναι καθαρός στο σώμα και στην ψυχή. Ολόκληρη η Αγία Γραφή διαπνέεται από το πνεύμα αυτό της εσωτερικής καθαρότητας ως προϋπόθεσης απελευθέρωσης από την εσωτερική και εξωτερική δουλεία. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις περιπτώσεις της αρχαίας Νινευή που οι κάτοικοι νήστεψαν, για να σώσουν την πόλη τους από την καταστροφή και των Εβραίων που για να ελευθερωθούν από την αιχμαλωσία των Ιδουμαίων άγνισαν τα ιερά τους κ.ά.

Έρχεται συγκυβέρνηση.

Tο ερώτημα δεν είναι το εάν, αλλά το πότε, καθώς και ο τρόπος που θα την παρουσιάσουν, ώστε να μην υπάρξουν μεγάλες πολιτικές απώλειες. Αυτή τη στιγμή, ολόκληρο το σάπιο και διεφθαρμένο κρατικοδίαιτο καθεστώς επιδιώκει να διασωθεί και όπως γίνεται αντιληπτό, κανένα κόμμα μόνο του δεν μπορεί να το επιτύχει αυτό. Επομένως ολόκληρο το καθεστώς, τόσο παρασκηνιακά, όσο και με τα παπαγαλάκια του στα καθεστωτικά ΜΜΕ πιέζει και προσπαθεί να πείσει ότι η συγκυβέρνηση (ή κάποιας μορφής οικουμενική κυβέρνηση) είναι η λύση για τη χώρα. Εξάλλου, τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο...
και η ΝΔ, σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να διαχειριστούν μόνοι τους αυτήν την κρίση. Και οι δύο γνωρίζουν πολύ καλά ότι η εξαθλίωση του λαού στην οποία μας οδηγούν, θα διαλύσει και τα δύο κόμματα και θα στείλει στα σπίτια τους ή στις φυλακές πολλούς από τους σημερινούς πολιτικοοικονομικούς ταγούς. Γι’ αυτό πολλοί από το ΠΑΣΟΚ, ανοιχτά πλέον ζητούν συγκυβέρνηση, ενώ ταυτόχρονα πολλοί από την Νέα Δημοκρατία, οι επονομαζόμενοι και μετριοπαθείς (βλ. σκληροί Νεοφιλελεύθεροι) θέλουν συγκυβέρνηση.

Προσπαθώντας να βάλω τάξη στο κεφάλι μου

Τα Κυριακάτικα πρωινά, κάποτε, ήταν για να πηγαίνει ο κόσμος στην Εκκλησία. Τώρα, προσφέρονται για ...διαπιστώσεις.
Η διαπίστωσή μου, αυτού του πρωινού, είναι ότι φωνάζω από τότε που ...υπάρχω, ότι οι επιδοτήσεις σκοτώνουν, ότι η παραβίαση της ελευθερίας της αγοράς είναι ατελέσφορη, ότι η παραβίαση του συντηρητισμού στην λογιστική απεικόνιση είναι θανάσιμη, και τέτοια φιλελεύθερα.

Είχα, και έχω, κατά την γνώμη μου, απόλυτο δίκιο. Με την διαφορά, ότι πολύς κόσμος έγινε πλούσιος παραβιάζοντας αυτούς τους κανόνες (και όχι μόνο στην Ελλάδα, σε όλον τον Δυτικό κόσμο -- για τον Ανατολικό δεν γνωρίζω). Συνειδητά, με σχέδιο, ή τυχαία, ή με αρπαχτές.

Το Μνημόνιο ξεκίνησε το 1827…

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ

Η Ιστορία δεν πρόκειται να διαβάσει λάθος τις εξελίξεις. Μπορεί ο Γιώργος Παπανδρέου να παρέδωσε, με διάγγελμα από το Καστελόριζο, την Ελλάδα «πακεταρισμένη» στους δανειστές της τρόικας, την άνοιξη του 2010, στην πραγματικότητα όμως το Μνημόνιο υποτέλειας είχε γίνει μέρος της εθνικής αφήγησης από το 1827 κιόλας.

Και πιο συγκεκριμένα από την 8η Οκτωβρίου εκείνου του έτους, έξι χρόνια μετά το ξέσπασμα της Επανάστασης, όταν ο τριεθνής στόλος της Αγγλίας, της Γαλλίας και της Ρωσίας, βούλιαξε στη Ναυμαχία του Ναβαρίνου τον τουρκο-αιγυπτιακό στόλο, σταμάτησε την προέλαση του Ιμπραήμ στην Πελοπόννησο, και έβαλε φαρδιά-πλατιά υπογραφή στην ανεξαρτησία της Ελλάδας.

Έτσι εφαρμόζει η κυβέρνηση την ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ της ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ για δημογραφική πολιτική: 2.845€ επιπλέον φόρος στους τριτέκνους!

Άρθρο 21 παρ.5 του Συντάγματος: Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του Κράτους.

Με τα νέα φορολογικά μέτρα:
Πολύτεκνοι: Περικόπτεται το αφορολόγητό τους δραστικά. Το αφορολόγητο πλέον θα αυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για καθένα από τα δύο πρώτα παιδιά και 3.000 ευρώ για καθένα από το τρίτο παιδί και άνω. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι μια οικογένεια με τρία παιδιά έχει νέο αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ. Με τις περσινές κλίμακες, όμως, το αφορολόγητο για τον ίδιο φορολογούμενο ήταν στα 23.500 ευρώ. Αρα, μόνο από τη μείωση του αφορολογήτου μια μέση τρίτεκνη οικογένεια θα κληθεί να πληρώσει παραπάνω φόρο ύψους 2.845 ευρώ. Συνεπώς, για τον φορολογούμενο αυτής της κατηγορίας, θα προκύψει αυξημένη παρακράτηση φόρου από 1.1.2012 ίση με 203,21 ευρώ τον μήνα, που θα αφαιρεθούν από τη μισθοδοσία του.

Κάρολος Παπούλιας... ο κατοχικός πρόεδρος

Ο πρόεδρος που βρίσκεται μονίμως σε διακοπές ή και όταν δεν είναι σε διακοπές, είναι σαν να λείπει. Με απλά λόγια, ο πρόεδρος που μπορεί να είναι παρών, αλλά δεν το γνωρίζει ούτε ο ίδιος...

Γιατί τα λέμε αυτά; Επειδή πιστεύουμε πως όλοι οι Έλληνες έχουν να πούνε πολλά περισσότερα για τον κατοχικό πρόεδρο της Δημοκρατίας (η Δημοκρατία γράφεται με κεφαλαίο, ο πρόεδρος όπως του αξίζει, με πεζό - μικρό γράμμα, αφού το μέγεθος της παρουσίας του συγκρίνεται με αυτό της... αμοιβάδας).

Από ώρα σε ώρα αποφασίζεται η χρεοκοπία της χώρας με τη σφραγίδα της κυβέρνησης του Παπανδρέου, αλλά ο ανώτατος πολιτειακός παράγοντας της χώρας βρίσκεται σε διακοπές και παριστάνει τον … κουφό όταν τον καλούν να κάνει κάτι δραστικό, έστω και την ύστατη ώρα.