Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Ευωδία Χριστού


«Όπως εκείνος που κρατά αρώματα προδίδεται και χωρίς να το θέλει απ’ την ευωδία, έτσι κι όποιος έχει μέσα του το Πνεύμα του Κυρίου, αναγνωρίζεται απ’ τα λόγια του και την ταπεινοφροσύνη του»

Προκαλούν το δημόσιο αίσθημα με απευθείας αναθέσεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ

Το υπουργείο Παιδείας, την ίδια στιγμή που η ανεργία των εκπαιδευτικών άγγιξε τα όρια της, την ίδια στιγμή που η υποχρηματοδότηση των πανεπιστημίων δημιουργεί τεράστια προβλήματα βιωσιμότητας, συνεχίζει να προκαλεί το δημόσιο αίσθημα με τις απευθείας αναθέσεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ, σε ιδιώτες νομικούς και δικηγορικά γραφεία, για τη διεκπεραίωση υπηρεσιών για τις οποίες υποτίθεται αρμόδιοι και υπεύθυνοι είναι οι φορείς και οι υπηρεσίες του. Και σε κάθε περίπτωση οι ουκ ολίγοι επιστημονικοί συνεργάτες και ειδικοί σύμβουλοι της πολιτικής του ηγεσίας.

Ένα ακόμη πρόσφατο παράδειγμα είναι η έγκριση απευθείας ανάθεσης σε ιδιώτη για την κατάρτιση του νέου θεσμικού πλαισίου για το Νέο Λύκειο, αλλά και για το νέο Σύστημα Εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, που -εδώ και μήνες- έχει ανακοινώσει το υπουργείο. Και σε κάθε περίπτωση, έχει αναλυθεί και μελετηθεί διεξοδικά, καθώς αποτέλεσε το αντικείμενο του Εθνικού Διαλόγου, με κατατεθειμένα συγκεκριμένα συμπεράσματα και προτάσεις.

Πώς απελευθερώνεται ένας κόσμος

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

"Ακύρωσε και σκίσε τις διεστραμμένες συμφωνίες, Κάθε συμβόλαιο άδικης συναλλαγής σκίσ΄ το" (Ησαϊας)

Πώς απελευθερώνεται ένας κόσμος από την καταπίεση μιας ελίτ; Οι Πατέρες της Εκκλησίας λένε πως εκείνοι που καταπιέζουν τους άλλους είναι άρρωστοι. Ο Κύριος λέει στους αντιμακαρισμούς του γι΄ αυτούς τους ανθρώπους: "Αλίμονο σε σας που γελάτε τώρα, γιατί θα κλάψετε".
Το βιβλίο του Ησαϊα γράφει τα εξής: "Λέγει ο Κύριος, λύε κάθε δεσμόν και σύνδεσμον με την αδικία. Ακύρωσε και σκίσε τις διεστραμμένες συμφωνίες, τις οποίες συ δια βίας και εξαναγκασμού έχεις συνάψει με τους άλλους. Άφησε ελεύθερους τους συντριμμένους από τον πόνο και και την συμφορά και κάθε συμβόλαιο άδικης συναλλαγής σκίσ’ το."

Είδηση βόμβα: Το Κατάρ ενδιαφέρεται για να εξαγοράσει την DEXIA

Μαντέψτε ποιος θα εισπράξει τα CDS αν σκάσει η Ελλάδα...

Σε όμιλο του Κατάρ ένα κομμάτι της DEXIA!

Γιατί αναφερόμαστε συνεχώς στο ζήτημα κρατικοποίησης της Dexia;

Ο Όμιλος του Κατάρ – ο οποίος ανήκει σε μέλη της οικογένειας του βασιλά του Κατάρ Al-Thani – είναι έτοιμος να εξαγοράσει το λουξεμβουργιανό τμήμα της Dexia, με το Λουξεμβούργο να διατηρεί μειοψηφικό ποσοστό στην τράπεζα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου.

«Έχουμε βρει έναν επενδυτή που είναι έτοιμος να αναπτύξει την μονάδα ως μια σταθερή τράπεζα για το μέλλον του Λουξεμβούργου», τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο Luc Frieden.

Γιατί δεν πέφτουν οι τιμές στο σουπερμάρκετ;

Τυχαία άκουσα κάποιον κύριο Καπόπουλο να λέει πολύ ενδιαφέροντα πράγματα το πρωί όταν βρέθηκα δίπλα σε μία τηλεόραση. Δεν πρόλαβα την αρχή για να ξέρω για ποιο πράγμα μιλούσαν αλλά ήταν για εμάς, και την Ε.Ε., και την κρίση, και τις επιλογές μας, και την εσωτερική υποτίμηση, και την καταστροφική έξοδο από την Ευρωζώνη και τέτοια. Ο Καπόπουλος μου έκανε καλή γενικά εντύπωση, και είδα, αργότερα, ότι, αυτά που έλεγε σήμερα, τα έχει ξαναπεί. Μπορεί να μην κατάλαβα,αλλά σαν να είπε ότι η επιστροφή στην δραχμή θα ήταν καταστροφή. Συμφωνώ και με αυτή την άποψη. Θα ήταν καταστροφή, αλλά τυχαίνει να πιστεύω ότι η πορεία που ακολουθούμε είναι, ίσως, μεγαλύτερη καταστροφή.

Εισοδήματα 2004, Φορολογία 1792, Εθνική Κυριαρχία 1898 - Καλωσήρθτε στην Ελλάδα του 2011...

"Κύριοι,δυστυχώς επτωχεύσαμεν"
Πομπώδης… Στομφώδης… Και επιλεκτικός…

Η επαφή με τη πραγματικότητα έχει χαθεί… Όχι επειδή ανέφερε ότι αν είχε παρθεί το 1/30 των μέτρων το 2009 που ελήφθη μετά δε θα είχαμε κανένα πρόβλημα, λησμονώντας ότι κάθε φορά που σχεδίαζε μέτρο η τότε Κυβέρνηση, η Αντιπολίτευση το μπλόκαρε, εκμεταλλευόμενη την ισχνή πλειοψηφία αλλά και την αντίδραση των κομματικών συνδικάτων τα οποία έλεγχε, αλλά επειδή πλέον έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίζει το «κούρεμα» του δημοσίου χρέους σε ποσοστό 30%(κάτι που έχει ο κόσμος τούμπανο κι εκείνος κρυφό καμάρι)επιπλέον από αυτό που είχε αποφασιστεί τον Ιούλιο ως τεχνική λεπτομέρεια….

Ένας …κουκουλοφόρος του διαδικτύου απαντά στον Αλέξη και τον ΣΚΑΪ

Αγαπητέ Αλέξη,

Λυπούμαι γιατί υποπέσατε σ’ ένα ολίσθημα, που θα σας ακολουθεί διά βίου.

Αποκαλέσατε τις πολλές χιλιάδες ανώνυμων σχολιαστών και αρθρογράφων του διαδικτύου και του Αntinews, «κουκουλοφόρους»!

Θυμάσθε πως υπέγραφαν οι πατέρες της Αμερικανικής Δημοκρατίας στα Federalists Papers;

Θυμάσθε ποιος υπέγραψε εκείνο το καταπληκτικό άρθρο στο Foreign Affairs με το απλό

“by X?”