Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Ουρά χιλιομέτρων για να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη

Χιλιάδες πιστοί συρρέουν όλο το 24ωρο στην Ιερά Μονή Νοβοντέβιτσι της Αγίας Πετρούπολης, για να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη της Παναγίας από την Ιερά Μονή Βατοπεδίου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι πιστοί παρόλο το τσουχτερό κρύο και τη βροχή έχουν σχηματίσει ουρά πέντε (5) χιλιομέτρων, ενώ μέχρι αυτή την ώρα την Αγία Ζώνη έχουν προσκυνήσει πάνω από 400.000 ρώσοι.

Σύμφωνα με εκπρόσωπους της Κυβέρνησης, ουδέποτε στην Αγία Πετρούπολη έγινε τέτοιο προσκύνημα όπως αυτό της Αγίας Ζώνης.

Πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι ο Κυβερνήτης της Αγίας Πετρούπολης κ. Γκεόργκι Πολτάφτσενκο και Μέλη του Κρεμλίνου, εξέφρασαν προς στον Ηγούμενο γέροντα Εφραίμ την χαρά τους, για την μεταφορά της Αγίας Ζώνης στη Ρωσία.

Oργή Μόσχας για Ε. Βενιζέλο: "Ψεύδεται για επίσκεψη Ν. Μεντβέντεφ"

Eκτεθειμένος βρίσκεται για άλλη μια φορά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ε.Βενιζέλος, καθώς η Μόσχα διαψεύδει ότι έχει αποσταλεί πρόσκληση στο πρόεδρο της Ρωσίας Ν.Μεντβέντεφ για να επισκεφθεί την Ελλάδα, πέρα από την αρχική ανταλλαγή προθέσεων πέρσι τέτοια εποχή σε συνέδριο στην Ασία όπου είχαν παρευρεθεί οι Γ.Παπανδρέου και Ν.Μεντβέντεφ.

Όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες ρωσικές πηγές "Μέχρι στιγμής ούτε επίσημη πρόσκληση έχει σταλεί, ούτε φυσικά αποδοχή της μπορεί να υπάρξει λόγω του βεβαρυμένου προγράμματος του προέδρου. Υπάρχει και η προεκλογική εκστρατεία για τις εκλογές του Μαρτίου, η οποία επιβαρύνει το πρόγραμμα ακόμα περισσότερο".

Όταν η δημοκρατία δε λειτουργεί

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Οι λαοί ζητούν λόγο από αυτούς στους οποίους εμπιστεύονται τη δημοκρατία τους. Όταν η δημοκρατία δε λειτουργεί όσοι, παρά ταύτα, ασκούν ακόμη την εξουσία, δεν είναι παρά ιδιώτες.
Στη δημοκρατία αυτοί που κατέχουν δημόσια αξιώματα μοιάζουν με τους δούλους της παραβολής: αποδίδουν πολλαπλάσια των όσων παρέλαβαν. Για τους ίδιους, τους αρκεί η χάρη που ανήλθαν σε τόσο υψηλά αξιώματα. Δεν κατείχαν τα αξιώματα μάταια.
Ο Απόστολος Παύλος στην επιστολή του προς τους Κορινθίους απαριθμεί τί τράβηξε δουλεύοντας για τους άλλους. Μη, αδελφοί, τους παρακαλεί, μην λαμβάνετε τη χάρη του Θεού μάταια. Το προκείμενο του Αποστόλου είναι ο στίχος του Δαβίδ που λέει πως ο Θεός θα δώσει ισχύ στο λαό του.
Ο Κύριος μιλώντας για την απιστία αυτών που έλαβαν μάταια τα χαρίσματα του Θεού, είπε την παραβολή του άπιστου δούλου, που όταν ήρθε ο καιρός να δώσει λόγο που δε χρησιμοποίησε το χάρισμα για να ωφελήσει και τους άλλους, όχι μόνο δε μετανόησε για την απιστία του, αλλά κατηγόρησε από πάνω και τον κύριό του που του έδωσε το χάρισμα.

Μόνο οι Παπανδρέου μαζεύουν τόσο κόσμο

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ

Δεν είναι φυσικά κολακευτική διαπίστωση για την Ελλάδα, το γεγονός ότι εδώ και τριάντα χρόνια, η… ιστορία της ζωής μας αφορά ένα κόμμα, έστω κι αν αυτοπροβλήθηκε ως κίνημα. Πόσο μάλλον… μια οικογένεια.

Το ΠΑΣΟΚ και ο παπανδρεϊσμός συνέδεσαν καθοριστικά το ιστορικό αποτύπωμά τους με την εξέλιξη της εθνικής διαδρομής, από το 1981, μέχρι και σήμερα. Από την Αλλαγή στον εκσυγχρονισμό, από εκεί στο «λεφτά υπάρχουν», και τελικά στο Μνημόνιο και την εθνική χρεοκοπία.

Μια διαδρομή που φυσικά θα αποτελέσει ερέθισμα για διαβούλευση, για τον ιστορικό του μέλλοντος, ο οποίος και θα κληθεί να θέσει το καίριο ερώτημα: Πως… παραπλανήθηκαν έτσι οι Έλληνες;

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας βγαλμένο απ' το εγχειρίδιο του Goebbels «Το μικρό Αλφαβητάρι του εθνικοΣΟΣΙΑΛΗΣΤΗ»

Για το εγχειρίδιο του Dr. Joseph Goebbels, «Der Angriff-Das kleine ABC des Nationalsozialisten» δηλ. «Η Επίθεση - Το μικρό Αλφαβητάρι του εθνικοσοσιαλΗστή» έχουμε γράψει και παλαιότερα.Βασική αρχή της προπαγάνδας είναι να μην δείχνεις ποτέ το πρόσωπο του ηγέτη σου όταν κάνει παπαριές και αντίθετα να δείχνεις πάντα τη φάτσα του αντιπάλου κατά προτίμηση σε γελοία στιγμιότυπα, όταν κάνει κάτι "αρνητικό" που θες να εκμεταλλευτείς. Μ' αυτό λοιπόν το εγχειρίδιο κοιμούνται και ξυπνάνε οι Διευθυντές των ΝΕΩΝ (Καρακούσης σήμερα, Καψής παλαιότερα) καθ' υπόδειξη του Ψυχάρη.

Γι αυτό βγάζουν τέτοια πρωτοσέλιδα ακόμα και όταν υπάρχει νεκρός διαδηλωτής όταν κυβερνάει το ΠΑΣΟΚ:

Πουθενά δεν φαίνεται η φάτσα του Γιωργάκη ή έστω του Βενιζέλου!!!

寧為太平犬,不做亂世人 (Καλύτερα να είσαι σκύλος σε ειρηνικούς καιρούς, παρά άνθρωπος σε περίοδο χάους)


Θυμάστε την αθωότητα των λανθανίδων σπανίων γαιών;

Η Μητρόπολη Τρίκκης τίμησε τον Ιωάννη Καποδίστρια

Τον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια, τίμησε σήμερα η Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άγιος Νέστωρας.

Συγκεκριμένα στο πνευματικό κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών, το οποίο ήταν κατάμεστο, παρουσιάστηκε η 2η έκδοση του βιβλίου «Ιωάννης Καποδίστριας ο Άγιος της Πολιτικής».

Την έναρξη έκανε ο Μητροπολίτης Τρίκκης Αλέξιος, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της εκδήλωσης σε μια εποχή που λείπουν τα πρότυπα.

«Ο Ιωάννης Καποδίστριας ήταν ένας Άγιος Πολιτικός», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Αλέξιος.

Επίσης ο πολιός ιεράρχης ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Λαγκαδά κ. Ιωάννη, ο οποίος έδωσε την ευλογία ο πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως να κομίσει τμήμα λειψάνου του Αγίου Νέστορος στα Τρίκαλα.