Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Έγινα Ορθόδοξος γιατί δεν είχα ομπρέλα.

Όσο αστείο κι΄ άν φαίνεται, μέσα στό σχέδιο τού Θεού έπαιξε ρόλο καί η έλλειψη μιάς απλής ομπρέλας…

Ένας από τους ιερείς της ενορίας του Έξετερ, ο μεγαλύτερος σε ηλικία, μας αφηγήθηκε τη δική του μοναδική ιστορία με την οποία γνώρισε την Oρθοδοξία:
“Ήμουν στο Παρίσι”, μάς είπε, “έβρεχε κι έπρεπε κάπου να πάω για να μείνω στεγνός. Είδα κοντά μου μια πόρτα και μπήκα. Δεν μπορώ να πω ότι είδα το εξωτερικό της εκκλησίας διότι έβρεχε• απλά είδα την πόρτα και μπήκα.
Αν δεν έβρεχε, δεν θα έμπαινα!
Ανοίγοντας απότομα την εξωτερική πόρτα, παραπάτησα κι έπεσα σε μια άλλη πόρτα, κι έτσι μπήκα στην εκκλησία. Χωρίς να θέλω να ενοχλήσω κανένα, κάθισα πίσω στη γωνία και παρακολουθούσα. Μόλις απέκτησα περισσότερη αυτοπεποίθηση προχώρησα γιατί ήθελα να μάθω τι συμβαίνει, πού βρίσκομαι. Είδα τις εικόνες, τους σταυρούς και σκέφθηκα ότι πρέπει να ήταν εκκλησία.
Αναρωτιόμουν αν ήταν Εβραϊκή Συναγωγή, γιατί δεν είχα δει ποτέ να φορούν τα άμφια με τέτοιο τρόπο. Τα άμφια, το λιβάνι, ολόκληρη η οπτική εντύπωση της ακολουθίας μού άρεσαν και δεν ήθελα να φύγω. Άκουσα τη χορωδία σε τελείως διαφορετική γλώσσα, ούτε καν στα Γαλλικά. Ήταν Σλαβικά. Καθόμουν κι έβλεπα τότε τις εικόνες. Κι αν μου έλεγαν τότε, ότι σε 8 χρόνια θα έκανα κι εγώ το ίδιο, ως Διάκος, δεν θα τους πίστευα καθόλου.

Μέρκελ: Τον Ιούλιο κάναμε λάθος...

Τα ψέματα της Δύσης για την Λιβύη

Η δήλωση που έκανε ο David Cameron με αφορμή τον θάνατο του Καντάφι, θα μείνει στην ιστορία ως μια ακόμη επίδειξη υποκρισίας, που θα ήταν και απρόσμενη, αν δεν την είχε κάνει ο Βρετανός πρωθυπουργός, που μας έχει συνηθίσει σε αυτά.

Όπως είπε, είναι περήφανος για τον ρόλο της χώρας του στην εξέγερση της Λιβύης, εννοώντας βεβαίως την υποστήριξη που της δόθηκε από πλευράς ΝΑΤΟ, μόλις έγινε ξεκάθαρο πως ο λιβυκός λαός ξεσηκώθηκε σύσσωμος πλέον εναντίον του δικτάτορα.

Παρέλειψε όμως να αναφέρει τους άλλους ρόλους που έπαιξε η Βρετανία με το καθεστώς Καντάφι, και που είχαν τη σημασία τους στις μετέπειτα εξελίξεις.

Πολλά από τα όπλα που χρησιμοποιούσε το καθεστώς, αγοράστηκαν από την Βρετανία.