Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Η χάρη της προσευχής φέρνει το νου σε επαφή με το Θεό.

Αγίου Μαξίμου του Ομολογητού

Η συνεχής προσευχή χωρίζει το νου απ’ όλα τα νοήματα και έτσι τον εμφανίζει γυμνό από περισπασμούς ενώ­πιον του Θεού· διότι τα νοήματα προκαλούνται από διάφορα πράγματα. Τα δε πράγματα είναι άλλα αισθητά και άλλα νοητά. Εφ’ όσον λοιπόν ο νους διακινείται μέσα στην περιοχή των πραγμάτων αυτών, αυτά συλλαμβάνει και αυτά τα νοήματα περιφέρει. Η δε χάρη της προσευχής φέρνει τον νου σε επαφή με το Θεό. Αφού δε τον ενώσει με το Θεό, τον χωρίζει απ’ όλα τα νοήματα· τότε ο νους γυμνός πλέον επικοινωνεί μαζί Του και γίνεται θεοειδής. Αφού δε γίνει θεοειδής, ζητεί από το Θεό τα πρέποντα κι έτσι δεν σφάλλει ποτέ στα αιτήματά του, διότι πάντοτε η παράκλησή του πραγματοποιείται από το Θεό. Γι’ αυτό ο Απόστολος Παύλος μας διατάσσει: «αδιαλείπτως προσεύχεσθε…», για να πετύχουμε με την διαρκή συνάφεια του νου μας με το Θεό, σιγά-σιγά την αποκοπή του από κάθε προσκόλληση στα υλικά.

Οι ΠΑΣΟΚοι βαράνε τους βουλευτές τους

Το έργο το έχουμε ξαναδεί: οι ψηφοφόροι και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να στρέφονται με βία ενάντια στους βουλευτές τους. Και αυτό επειδή οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ νιώθουν προδομένοι και είναι οργισμένοι, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους.

Η αποκάλυψη ότι ήταν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ εκείνος που χτύπησε τον βουλευτή Μαγκούφη στην παρέλαση στα Τρίκαλα κατέρριψε και το τελευταίο ίχνος αξιοπιστίας στην απόπειρα του Μαξίμου να αλλάξει με ψευτοδιλήμματα (τύπου «βία ή τάξη») την ατζέντα της κοινωνικής και πολιτικής πραγματικότητας.

Και δεν είναι η πρώτη φορά. Την περασμένη φορά αποκαλύφθηκε ότι ο γραμματέας της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ στα Τρίκαλα πρωταγωνίστησε στην διακοπή της συνέντευξης της βουλευτού Μερεντίτη.

Να πως εκμεταλλεύονται οι Γερμανοί, το προτεκτοράτο Ελλάδα!

Δυστυχώς το σχέδιο – παγίδα (για τον ελληνισμό) της Μέρκελ, κρύβει πολλά σημεία του από το φως της δημοσιότητας και έχει πολλά ψιλά γράμματα, τα οποία ο λαός δεν θα τα μάθει, παρά μόνο πολλές δεκαετίες αργότερα, όταν θα είναι πλέον αργά. Δυστυχώς, τα καθεστωτικά ΜΜΕ, δεν ενημερώνουν καθόλου το λαό, αντίθετα τον κρατούν σε καταστολή, για τα δικά τους συμφέροντα. Οι Γερμανοί λοιπόν, σχεδίασαν την εξαθλίωση και τον εξανδραποδισμό του ελληνισμού σε βάθος δεκαετιών, με όργανό τους τον πολιτικά άβουλο κ. Παπανδρέου.

Δείτε μόνο μία περίπτωση, από τις τόσες, για να καταλάβετε τι συμφώνησε ο κ. Παπανδρέου!!! Από το «κούρεμα» λοιπόν των ελληνικών κατά 50%, δεν εξαιρείται μόνο το δάνειο της τρόϊκας, αλλά και τα ελληνικά ομόλογα ονομαστικής αξίας 62 δισ. Ευρώ, τα οποία η ΕΚΤ τα αγόρασε στη δευτερογενή αγορά ομολόγων. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως όταν τα ομόλογα αυτά λήξουν, θα πρέπει η Ελλάδα να πληρώσει στην ΕΚΤ το σύνολο της ονομαστικής τους αξίας συν τους τόκους. Και καλά θα πείτε, που είναι το πρόβλημα;

Τι είπαν! Dr.J.Goebbels 11/2/1940 vs Α.Μerkel 26/10/2011!


Dr.Josef Goebbels, 11 Σεπτεμβρίου του 1940 προς τους Τσέχους για τα οφέλη της “κατάκτησης” τους!

«… Μην σκεφτείτε ότι φέρνουμε μια ορισμένη τάξη στην Ευρώπη, το κάνουμε για να βλάψουμε τα άλλα έθνη. Η ελευθερία των επιμέρους χωρών πρέπει να ασκηθεί σε αρμονία με τους όρους του παρόντος και με απλα πρακτικά ζητήματα.

Κάρολος Παπούλιας, γεννήθηκε το 1929. Προφανώς οταν λέει Αντάρτης 15 χρονών αναφέρεται στον ΕΛΑΣ;

Κάρολος Παπούλιας

Γεννήθηκε στις 4 Ιουνίου 1929 στα Γιάννινα και ήταν γιος του υποστράτηγου Γρηγόρη Παπούλια, που πέθανε το 1936!
Το όνομά του Κάρολος το οφείλει στον αυστριακό σοσιαλιστή Καρλ Κάουτσκι.
Ο Κάρολος Παπούλιας τελείωσε το δημοτικό σχολείο Πωγωνιανής και φοίτησε στα γυμνάσια Πωγωνιανής, Ζωσιμαίας Ιωαννίνων, Παλαιού Φαλήρου και 7ο Παγκρατίου Αθηνών.
Η κατοχή τον βρήκε μαθητή του γυμνασίου Πωγωνιανής σε ηλικία 11 χρονών!
Τώρα για να πολεμάει αντάρτης στα 15 του μάλλον αντάρτης του ΕΛΑΣ θα ήταν διότι το 1944 τον Οκτώβριο δεν υπήρχαν Γερμανοί στην Αθήνα
Αυτά για την ενημέρωση μας!

Ποῦ λέω «ὄχι»

Δεν λέω «όχι» στην μείωση του βιοτικού μου επιπέδου εξ αιτίας της Ελληνικής ή της ξένη ύφεσης

Δεν λέω «όχι» στην εσκεμμένη και μελετημένη απορρόφηση ρευστότητας από την Γερμανία και την ύφεση που επιβάλει στον Νότο μέσω κομπλεξικής μονεταριστικής πολιτικής για την διαχείριση των δικών της ή των πανευρωπαϊκών δημοσιονομικών της κριτηρίων

Δεν λέω καν «όχι» στο ότι μεγάλο κομμάτι του χρέους μας και των αρνητικών ισοζυγίων συναλλαγών μας ωφέλησε τους Γερμανούς και άλλους Δυτικοευρωπαίους.

Δεν λέω «όχι» (δηλαδή λέω, αλλά δεν είναι αυτό που κυρίως με ενοχλεί) στο να μου βάλουν φόρο υποτέλειας οι Γερμανοί στο ρεύμα, ή στο αλάτι, επειδή αυτοί είναι ωραίοι και εγώ δεν είμαι.

Η λαϊκή ΟΡΓΗ δεν κλειδώνεται μέσα σε ένα μπουκάλι…

Η ΟΡΓΗ της ελληνικής κοινωνίας κοχλάζει. Χιονοστιβάδα τα γεγονότα. Χιονοστιβάδα και η σύγχυση. Χιονοστιβάδα και οι καθεστωτικές σκηνοθεσίες και η εκλογική εμπορία της Λαϊκής ΟΡΓΗΣ και της γενικευμένης σύγχυσης…
Σε όλη την Ελλάδα οι εθνικές παρελάσεις ήταν μια ΚΡΑΥΓΗ γενικής καταδίκης του κατοχικού καθεστώτος, των ανδρεικέλων του, των εξουσιαστικών του δομών και συμβόλων του: Αυτό δεν μπορεί καμιά ταχυδακτυλουργία, καθεστωτική σκηνοθεσία και κομματική εμπορία να το ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ!!!
Σήμερα η λαϊκή ΟΡΓΗ, αυθόρμητα και συγκεχυμένα, είπε ένα βροντερό ΟΧΙ στις νέες κατοχικές δυνάμεις.

Αυτό αποτελεί την ανώτατη, την πλέον πιστή και ανόθευτη ΕΚΦΡΑΣΗ του αγωνιστικού «ΟΧΙ» του λαού το 1940: Η οργισμένη λαϊκή κραυγή καταδίκης των καθεστωτικών ανδρεικέλων και μανδαρίνων της νέας κατοχής μας, αποκαθιστά στο ακέραιο το αγωνιστικό πνεύμα και την επαναστατική παράδοση της εθνικής μας επετείου…