Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Η αποχή της Αποκάλυψης: "Μη συγκοινωνήσετε στις αμαρτίες τους"

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Εξέλθετε εξ αυτής ο λαός μου, ίνα μη συγκοινωνήσητε ταις αμαρτίαις αυτής και ίνα μη λάβητε εκ των πληγών αυτής.

Αυτά τα λόγια της Αποκάλυψης είναι απειλητικά για όσους παρασύρουν το λαό να συγκατανεύσει στην υποδούλωσή του και να νομιμοποιήσει την αδικία.

Ο λαός του Θεού, διατηρεί μέσα στην καρδιά του την αλήθεια του Ευαγγελίου. Ακούει τα λεγόμενα της Αποκάλυψης με την ευαισθησία του και με τη συνείδησή του. Ό,τι λέγεται με αγάπη θα ακουστεί. Ο λαός ακούει την Αποκάλυψη και επιλέγει την αποχή γιατί δεν επιθυμεί να είναι είναι κοινωνός στις αμαρτίες της εξουσίας και στις πληγές που έρχονται, ως οργή Θεού εναντίον της. Δεν ακολουθεί αυτούς που τον θέλουν συγκοινωνό τους.

Κοροϊδεύει την Κ.Ο., την κυβέρνηση, τον Α.Σαμαρά και ... επιβιώνει!

Αν συμμετείχε στην κυβέρνηση και στην Κ.Ο. ο Ιονέσκο με το «Θέατρο του Παραλόγου» θα είχε «σκίσει το πτυχίο του»: Ένας πρωθυπουργός υπό παραίτηση, ζητεί ψήφο εμπιστοσύνης για να … παραιτηθεί μετά, αλλά όχι ... αμέσως μετά, αλλά αφού ψηφιστεί η δανειακή σύμβαση και αφού προετοιμαστεί η … διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ. Και όλα αυτά τοποθετούνται για τον … Μάρτιο! Όπου βέβαια κανείς δεν τον δεσμεύει ούτε τότε να παραιτηθεί!

Έχει αρχίσει και θυμίζει επικίνδυνα την οικογένεια των δικτατόρων της Αϊτής, με την πατέρα της οποίας μάλιστα έχει κατά το ήμισυ το ίδιο όνομα: Τον Papadoc! Αλλά πλέον μοιάζει πολύ και στον νυν πρόεδρο της Υεμένης, ο οποίος έχεια παραιτηθεί συνολικά … 16 (!) φορές τα τελευταία δύο χρόνια (μέχρι και το προεδρικό μέγαρο βομβάρδισε η αντιπολίτευση για να ξεκουμπιστεί), αλλά ακόμα παραμένει πρόεδρος!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις



Ο εικονιζόμενος στη φωτογραφία δίπλα, τολμά και ζητάει απόψε από την βουλή των Ελλήνων ψήφο εμπιστοσύνης για να συνεχίσει να είναι πρωθυπουργός και όλες οι πληροφορίες λένε ότι θα την πάρει.

Οταν η τραγωδία συναντάει την κωμωδία

Ο Άγιος Ιωάννης Βατάτζης και η εθνική μας αξιοπρέπεια

Του Κωνσταντίνου Χολέβα, Πολιτικού Επιστήμονα

Μία ομάδα διανοητών και δημοσιογράφων επιχειρεί να μάς πείσει πόσο καλό πράγμα είναι η απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας. Συνιστούν να είμαστε ευγνώμονες στην τρόικα που θα φέρει ξένους επιτρόπους στα υπουργεία μας για να μας κάνουν σωστούς Ευρωπαίους και να μας φέρουν τα φώτα τους. Φαίνεται ότι τα παπαγαλάκια της εξάρτησης και της υποτέλειας δεν θέλησαν ποτέ να διαβάσουν την ελληνική Ιστορία ή αν την διάβασαν, δεν μπόρεσαν να την καταλάβουν. Διότι στις πάμπολλες σελίδες αυτής της Ιστορίας υπάρχουν παραδείγματα Ελλήνων ηγετών που βρέθηκαν μεν σε δυσχερή θέση, αλλά δεν απώλεσαν την αξιοπρέπειά τους και δεν λησμόνησαν τα ιστορικά δικαιώματα και τις ιστορικές υποχρεώσεις του Έθνους μας.

"Πολιτικές διεργασίες"

Κάθε λεπτό που περνά στην πονεμένη ιστορία αυτού του τόπου, αποδεικνύει πως παρά τα ευχολόγια ή τη στάχτη στα μάτια που εκτοξεύεται γύρω μας, παραμένουμε όλοι στην μίζερη αυτοϊκανοποίησή μας.
Αυτοϊκανοποίηση, γιατί ενώ παραδεχόμαστε, συζητάμε και διαολοστέλνουμε όσους μας έχουν καθίσει στο σβέρκο τόσα χρόνια, καθόμαστε στις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα των νταβατζήδων να δούμε και να ακούσουμε τι "λύση" θα αποφασίσουν οι "άρχοντές μας".
Άνθρωποι που αν μαζέψεις το μυαλό όλων δεν θα φτάσεις στο μυαλό του "χαζού" γιωργάκη.
Γιατί μη μου πήτε πως είναι πιο έξυπνοι αυτοί που κατάφεραν το γιοργάκι να μοιάζει με Μέσι και να τους αδειάζει όλους με περίτεχνη τρίπλα, χωρίς να μπορούν ούτε να του κάνουν ένα φάουλ, να του κλαδέψουν τα πόδια.
Το γιοργάκι που με μια μπαρούφα περί δημοψηφίσματος, έκανε όλους τους "υπεύθυνους" και "δημοκράτες" άρχοντες αυτού του τόπου, αλλά και τα ευρωπαϊκά κοράκια να τρέχουν και να μη φτάνουν.