Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Η Περί Αγγέλων διδασκαλία του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού

Κατά τον ιερό Δαμασκηνό ο Θεός είναι ο δημιουργός εξ ουκ όντων των αγγέλων. Οι άγγελοι είναι κτίσματα του Θεού, φέρουν όμως την εικόνα του Δημιουργού τους, ως λογικά και αυτεξούσια όντα. Είναι φύσεις ασώματες κάτι σαν πνεύμα η άϋλη φωτιά, σύμφωνα με τον Δαυΐδ. Λέγοντας ο Δαυΐδ για τους αγγέλους «Ο ποιών τους αγγέλους αυτού πνεύματα και τους λειτουργούς αυτού πυρός φλόγα» θέλει να δείξει «το κούφον (=ανάλαφρο) και διάπυρον (=φλογερό) και θερμόν και τομώτατον (=κοφτερό) και οξύ περί την θείαν έφεσίν τε και λειτουργίαν, το ανωφερές αυτών και το πάσης υλικής επινοίας απηλλαγμένον».

Αποκλειστικές δηλώσεις Παπαδήμου!

Η χώρα παραδόθηκε στους νταβατζήδες.

Από χθες το βράδυ και επίσημα πλέον η Ελλάδα παραδόθηκε στους ντόπιους και ξένους νταβατζήδες. Ο φουκαράς λαός εκβιάζεται πολιτικά και εξαπατάται, περιμένοντας τα χρήματα της τρόϊκας, τη διαχείριση των οποίων όμως ανέλαβαν για μια ακόμα φορά τα κρατικοδίαιτα παράσιτα του παρασκηνίου, χρησιμοποιώντας την εντολοδόχο ψοφοδεή και καρεκλοκένταυρη πολιτική ελίτ του τόπου.

Όπως το είχαμε προβλέψει, σε καμία περίπτωση δεν εξυπηρετούσε το παρασιτικό κρατικοδίαιτο καθεστώς μια κυβέρνηση υπηρεσιακή και άμεσες εκλογές. Θα έχανε τον έλεγχο της κατάστασης. Πολύ δε περισσότερο δεν το εξυπηρετούσε ένα δημοψήφισμα για να τοποθετηθεί ο λαός, κάτι που θα δέσμευε τους πάντες. Τώρα θα υπάρξει συγκυβέρνηση, μέσα στο ίδιο το απόλυτα υπεύθυνο για τη σημερινή κατάντια μας, σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, από τα ίδια φθαρμένα υλικά μέχρι να εκτελεστεί πλήρως όλος ο «σχεδιασμός».

Η Κυβέρνηση Χωρίς Όνομα

Για την ώρα την καλύτερη ονομασία την έχει δώσει ο Professor Moriarty: Κυβέρνηση 6ης Δόσης.

Ή 6ης και 7ης Δόσης
Ή Κυβέρνηση Διψήφιου Ποσοστού (9+9=18, ή 7+8=15)
Ή Κυβέρνηση Το Κεφάλι Κάτω
Ή Κυβέρνηση της Αόρατης Μειοψηφίας

Εγώ καλοί μου άνθρωποι όταν δεν είμαι σίγουρος για το τι ακριβώς γίνεται, κοιτάω τα "βασικά" και την "Ιστορία":

Τα "βασικά" είναι ότι (1) Χρωστάμε ποσά που στο τέλος ΔΕΝ θα ξοφλήσουμε (αλλά είμαστε σε εκκαθάριση εν λειτουργία, και όποιος δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει αυτό, να ρωτήσει να μάθει. (2) Δια στόματος αρμοδίων, δεν υπάρχει η "Ευρώπη" που νομίζατε ότι ξέρατε. (3) Η όποια Ευρώπη υπάρχει, δεν έχει τα λεφτά που χρειάζεται για να διατηρηθεί σαν Ευρώπη με συμβατικά μέσα. Αυτά, για μένα, συνεπάγονται ότι ή (4) θα μείνουμε στο ευρώ και δεν θα έχουμε ευρώ (ίσως μας δώσουν το "ε.ευρώ" και στην Ιταλία το "ι.ευρώ"). Ή, (5) η Κυβέρνηση Χωρίς Όνομα θα μας βγάλει από το ευρώ, αλλά δεν ξέρει εάν υπάρχει Πλούσιος Θείος να μας δώσει την ρευστότητα που αναζητούμε από το ...1824. Αυτά είναι τα "βασικά". Θα ξέρουμε τι γίνεται οσονούπω.