Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Η δύναμη της συνήθειας

Η δύναμη μιας ριζωμένης στη ψυχή συνήθειας είναι ίση με τη δύναμη μιας φυσικής ιδιότητας. Ο μαθητής του Κυρίου μας Ιησού Χριστού οφείλει να αποκτήσει καλές συνήθειες και να αποφεύγει τις άτοπες. Νέε μου! Να είσαι συνετός και προνοητικός. Στα χρόνια της νεότητάς σου φρόντισε με επιμέλεια να αποκτήσεις καλές συνήθειες. Έτσι, στην ώριμη και στη γεροντική σου ηλικία θα χαρείς τον πλούτο που σχεδόν άκοπα απέκτησες στη νεανική.

Μη θεωρήσεις ασήμαντη την εκπλήρωση μιας κακής επιθυμίας σου, όσο μικρή κι αν φαίνεται αυτή. Κάθε επιθυμία, όταν εκπληρώνεται, βάζει τη σφραγίδα της στη ψυχή. Και το σφράγισμα αυτό κάποτε είναι τόσο δυνατό, που γίνεται αρχή μιας καταστροφικής συνήθειας.

Μήπως γνώριζε ο χαρτοπαίκτης, όταν άγγιζε τα χαρτιά για πρώτη φορά, πως η χαρτοπαιξία θα του γινόταν πάθος; Μήπως γνώριζε ο μέθυσος, όταν έπινε το πρώτο του ποτήρι, πως έκανε την αρχή της αυτοκτονίας του; Ή μήπως δεν είναι αργή αυτοκτονία αυτή η θλιβερή συνήθεια, που καταστρέφει και την ψυχή και το σώμα;

Και τώρα έρχονται οι… δημοσκοπήσεις

Ο μεγάλος κίνδυνος για την Ελλάδα ξεκινάει ιστορικά από "Παπα..."

Πολιτικό τραβεστί η νέα κυβέρνηση, που θα οδηγήσει την χώρα στην απόλυτη εκτροπή

Και τώρα σειρά έχουν οι… δημοσκοπήσεις. Το γνωστό εργαλείο χειραγώγησης των πολιτών, το «πλυντήριο» εγκεφάλων, η γνωστή μέθοδος μέσω της οποίας ο χειρότερος εγκληματίας μπορεί να ψηφισθεί ως ο καλύτερος άνθρωπος!!!

Τα «τυχαία» γεγονότα από εδώ και στο εξής θα καταγράφονται δεόντως. Τυχούσες φορο-ελαφρύνσεις (π.χ. μείωση ΦΠΑ), έργα που θα γίνουν όλως τυχαίως με πρωθυπουργό τον τραπεζίτη Παπαδήμο και θα δώσουν θέσεις εργασίας (άσχετα εάν η ανεργία θα ανέβει ακόμη περισσότερο…) και άλλα πολλά σχετικά, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα πρόκειται να λειτουργήσουν ως εργαλεία διαμόρφωσης της κοινής γνώμης! Βέβαια, δεν είναι απαραίτητο οι «δημοσκοπήσεις» να καταγράφουν την αλήθεια (ή έστω και μέρος της), αλλά είναι απαραίτητο να διαφημιστούν δεόντως, προκειμένου να εκλείψουν οι λόγοι άμεσης προσφυγής στις κάλπες, όπου ο Ελληνικός λαός θα καταγράψει την δική του γνώμη – απόφαση – εντολή για το τι μέλλει γενέσθαι στην Ελλάδα.

Ο μάνατζερ της κυβερνώσας ελίτ

Της ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ

Ο κ. Λουκάς Παπαδήμος δεν είναι «επαρχιώτης στην Ομόνοια», όπως θα βόλευε ένας τέτοιων χαρακτηριστικών πρωθυπουργός «ορισμένου χρόνου». Ανήκει στην κυβερνώσα ελίτ, έχει εκπαιδευτεί απ' αυτήν, όλη του η καριέρα είναι δρομολογημένη και πειθαρχημένη στα κέντρα που μεριμνούν ώστε μια παγκόσμια οικονομική δύναμη να υπαγορεύει στην πολιτική.

Τα καρτέλ, οι πολυεθνικές, οι τράπεζες κ.ά., μέσα από τα think tank που διαθέτουν, διαλέγουν και τους ανθρώπους που τους εκπροσωπούν στα παγκόσμια κέντρα λήψης αποφάσεων. Διαλέγουν τους managers από τη μια, ενώ από την άλλη «κατασκευάζουν» πολιτικούς.

Ανέκδοτο: Ο Καρατζαφέρης καταγγέλει Τριμερή Επιτροπή!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Από τις Κάννες στον Παπαδήμο.

Όλο το παρασκήνιο που ανατρέπει αυτά που γνωρίζαμε εως σήμερα …και ο κρίσιμος ρόλος του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Διαβάστε το, είναι ένα ηχηρό μάθημα για το πως τα “συμφέροντα” επιβάλλουν καταστάσεις, ενίοτε και πρωθυπουργούς. Όλη η μεθόδευση. Κερασάκι; Οι σακούλες του Λαυρέντη και οι αποδέκτες τους.

Η κλήση του Γιώργου Παπανδρέου στις Κάννες ήταν το τέλος της κυβέρνησης, για την ακρίβεια η …αρχή της συγκυβέρνησης! Το μήνυμα που πήρε ήταν σαφές: “Φύγε και μην ξαναπατήσεις εδώ. Βρείτε τα, κάντε ότι καταλαβαίνετε αλλά είναι η τελευταία φορά που μιλάμε μαζί σου”. Αυτή ήταν η “εντολή” που μάλιστα μπροστά στην απορία του κ. Παπανδρέου “μα πως να τα βρούμε (σσ. με τονΣαμαρά)”; Πήρε μία “διαβεβαίωση” ότι θα έβρισκε ανταπόκριση.