Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Η ουσία της απογνώσεως.

Τελώντας την Λειτουργία προσεύχομαι βεβαίως για όλο τον κόσμο και δεν αμφιβάλλω ότι, ωσότου προσφέρεται στον κόσμο αυτό η θυσία αυτή της αγάπης, ο κόσμος θα διατηρηθεί στην ύπαρξή του. Όταν όμως θα παύσει να προσφέρεται η θυσία αυτή, τότε αναπόφευκτα ο κόσμος θα κατακαεί στο πυρ του γενικού μίσους. Ναι, ακόμη και ως σήμερα δεν βλέπουμε στους αιώνες που πέρασαν τέτοια εποχή, κατά την οποία ο Χριστιανισμός έγινε σοβαρά δεκτός από τις ανθρώπινες μάζες. Μπορούμε ακριβέστερα να πούμε ότι η απουσία της αγάπης του Χριστού από τις ψυχές εκείνων που με τη βία επάνω στους πιο αδύνατους άρπαξαν την εξουσία, οδήγησε στις φοβερές παραμορφώσεις όλης της ζωής της ανθρωπότητας, και εξαιτίας αυτού έγινε αδύνατη σε όλους η σαφής αίσθηση της παρουσίας του Θεού. Στην τύφλωση από το μίσος οι άνθρωποι χάνουν τελείως την αίσθηση αυτή, και τότε γι’ αυτούς “πεθαίνει ο Θεός”. Για την επιβεβαίωση της σκέψεώς μου έστρεψα από πολλού ήδη την προσοχή μου στο ότι και τα τέσσαρα Ευαγγέλια αρχίζουν με αναφορά στην προφητεία του Ησαΐου:

H κα. Μέρκελ (και το Bloomberg) απαντούν στον κ. Τσιπουρίδη


Αχ βρε κύριε Τσιπουρίδη με τις δηλώσεις σου... Δεν μ' αφήνεις να κάνω καμιά δουλειά...

Δες τι λέει για σένα (για αυτά που λές) η Φράου στο Reuters: Οκτώ φορές πιο ακριβό το φωτοβολταϊκό ρεύμα από το κανονικό από κάρβουνο... και τώρα, οι Κυβερνήσεις της Ευρωζώνης, στριμωγμένες για μετρητά, και αντιμέτωπες με δανειακές κρίσεις και εύθραυστες οικονομικές αναπτύξεις, μειώνουν την υποστήριξή τους στα ηλιακά, για να μειώσουν το κόστος της παραγωγής τους και να κάνουν την βιομηχανία τους πιο ανταγωνιστική.

Τα «τζάκια» επιστρέφουν στην ΝΔ.

Όπως είχαμε παρατηρήσει όλοι, οι πολιτικές οικογένειες της Νέας Δημοκρατίας, μαζί με τους υποτακτικούς βαστάζους τους είχαν, σχεδόν στο σύνολό τους, ευθυγραμμιστεί με την μνημονιακή γραμμή. Για το λόγο αυτό είτε είχαν αποπεμφθεί ή φύγει από το κόμμα, είτε παρέμεναν και ψήφιζαν με βαριά καρδιά. Αντίθετα, με την αντιμνημονιακή πολιτική που ακολουθούσε ο Αντώνης Σαμαράς είχαν ταχθεί ανερχόμενες πιο δημοκρατικές και πιο φιλολαϊκές δυνάμεις μέσα στο κόμμα, καθώς και παλαιότεροι πολιτικοί που δεν είχαν άμεση σύνδεση και πολιτικά συμφέροντα με πολιτικές οικογένειες.

Τώρα όμως, μετά την στροφή των 180 μοιρών που πραγματοποίησε η ηγεσία του κόμματος, προς την μνημονιακή πολιτική, επόμενο ήταν να αναθαρρήσουν τα πολιτικά «τζάκια» και οι πολιτικοί γόνοι και να θελήσουν να επιβάλουν έναν δυνατό come back. Μάλιστα πολλές φορές φτάνουν στο σημείο να καταφέρονται, μέσα από τα ΜΜΕ, ακόμα και σκωπτικά κατά των ανερχόμενων νέων στελεχών. Παρατηρείται λοιπόν μια σύγκρουση μέσα στο κόμμα, η οποία ανάγκασε τον Αντώνη Σαμαρά να επέμβει δυναμικά.

Ε, όχι και λαϊκός ήρωας ο κ. Φωτόπουλος!!!

Ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ κ. Φωτόπουλος εκπροσωπεί τη χειρότερη μορφή του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού, που φέρει βαριές ευθύνες για τη σημερινή κατάντια των κρατικών επιχειρήσεων. Σαρξ εκ τη σαρκός του ΠΑΣΟΚ.

Όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν στην αντιπολίτευση λειτουργούσε ως «πολιορκητικός κριός» για να φθείρει τη Ν.Δ. , ενώ παράλληλα εξασφάλιζε προνόμια.

Όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν στην κυβέρνηση, συγκυβερνούσε!

Την τελευταία διετία ο κ. Φωτόπουλος ουσιαστικά έμεινε …..«χωρίς δουλειά».

Ο κ. Παπανδρέου που εξελέγει αρχηγός με τη στήριξη του σκληρού συνδικαλιστικού πυρήνα του ΠΑΣΟΚ απεδείχθη άνθρωπος των …αγορών!

"Εμείς οι Έλληνες δεχόμαστε να είμαστε πειραματόζωα"

ΚΙΜΠΟΥΤΖ ΤΖΑΒΕΛΑ: "ΝΑ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ - ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ"!
Δεν... κρατιέται η εκπρόσωπος των "πατριωτών" και αποκαλύπτει τα σχέδια των συναδέλφων της για την Ελλάδα!

Έρχεται ο επόμενος εκβιασμός των δανειστών

του Μιχάλη Ιγνατίου

Η επιστολή του προέδρου της ΝΔ προς τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Eurogroup και της ΕΚΤ φαίνεται να κλείνει τον τελευταίο γύρο των εκβιασμών των Ευρωπαίων εναντίον της Ελλάδας, των αρχηγών των πολιτικών της κομμάτων και του λαού της. Ο κ. Σαμαράς επέλεξε να ακολουθήσει τις επιταγές των δανειστών της Ελλάδας. Εάν έπραξε ορθά, θα το πληροφορηθεί στις κάλπες, εάν και όποτε στηθούν…
Είπαν πως υπό άλλες συνθήκες η απάντηση θα έπρεπε να είναι ένα μεγάλο ΟΧΙ, αλλά στο σημείο που οδηγήθηκαν τα πράγματα, με την ευθεία απειλή ότι «η μη υπογραφή σημαίνει όχι συντάξεις», η επιλογή ήταν μία και μοναδική. Η επιστολή, που κοινοποιήθηκε και στη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, προφανώς στόχευε πάνω απ’ όλα να αλλάξει το κλίμα στο εσωτερικό και το εξωτερικό για τον ηγέτη της ελληνικής αντιπολίτευσης, που βρέθηκε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, εκβιαζόμενος από τους Ευρωπαίους και από μερικούς βουλευτές του, που έχουν χάσει εντελώς την επαφή με την κοινωνία. Πρόκειται για την ομάδα των «παγκοσμιοποιημένων» της ΝΔ, οι οποίοι όταν βρεθούν ενώπιον κομματικού ακροατηρίου θυμούνται «τα ελληνοχριστιανικά τους ιδανικά»…

Ε ψιτ, εσύ, χειρότερε υπουργέ της Ευρώπης, τάμαθες τα νέα;

Σφαλιάρα στον ανερμάτιστο υπουργό οικονομικών και φτύσιμο στη νομική κατάρτισή του ως καθηγητή πανεπιστημίου, έπεσε από την ευρωπαϊκή ένωση στον Βενιζέλο, τον χειρότερο υπουργό οικονομικών της Ευρώπης. Σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή, κ. Ν. Χουντή, ο Γερμανός Επίτροπος G.Oettinger, απάντησε ότι η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να παρέχει απρόσκοπτα ρεύμα στους καταναλωτές καθώς αυτό δε συνδέεται με την πληρωμή ἤ όχι φόρων και τη γενικότερη φορολογική πολιτική.

Ο επίτροπος κ. Oettinger αναφέρει στην απάντησή του μεταξύ άλλων ότι :

Ράιχενμπαχ προς επενδυτές: "Μην έρχεστε πριν τον πάτο στην Ελλάδα"!

Η Ελλάδα πρέπει να πιάσει πάτο για να ... σωθεί. Πιο κυνική ομολογία δεν θα μπορούσε να υπάρξει από τον κατ'ουσίαν "πρωθυπουργό" της χώρας Χορστ Ράιχενμπαχ ο οποίος σε συνέντευξή του στην γερμναική εφημερίδα Die Welt λέει στους επενδυτές ουσιαστικά "Μην έρχεστε ακόμα. Δεν έχουν πιάσει πάτο ακόμα οι Έλληνες για να αγοράσετε φθηνά έως τζάμπα"!

Δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Οι καλοί επενδυτές θα δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα σε μια καθοδική φάση. Αλλά αυτό το κάνουν όταν πειστούν ότι δεν πάει πιο κάτω, όταν δηλαδή βρισκόμαστε πλέον στον πάτο»!

Κάτι που κατά τον χερ Ράιχενμπαχ «δεν έχει συμβεί ακόμη στην περίπτωση της Ελλάδας»!!!