Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Το χριστιανικό Ευαγγέλιο.

Σύμφωνα με τη χριστιανική πίστη, μέσα στον χώρο της ανθρώπινης αυτής δημιουργίας που κινείται επί τη βάσει διαφόρων αξιών και κατευθύνσεων, ήρθε μια αποφασιστική στιγμή οπότε ο ίδιος ο Θεός εισήλθε υποστατικά στο ιστορικό γί­γνεσθαι, όταν «ο Λόγος σαρξ εγένετο και εσκήνωσεν εν ημίν» Πω. 1:14). Έτσι καθορίζεται πλέον νέος «λόγος» υπάρξεως της ανθρωπότητας και νέο ζωτικό κέντρο πολιτιστικής δημιουργίας. Εισάγεται μια νέα εντελέχεια, που κατευθύνει το «ανθρώπινο» και ολόκληρη την κτίση σ’ ένα νέο «τέλος».

Εδώ πια, το αποφασιστικά νέο δεν είναι μια ιδέα, μια αρχή, μια αλήθεια, την οποία κηρύσσει ένας σοφός (τύπου Γκοττάμα Βούδδα) ή ένας προφήτης που δέχθηκε μια αποκά­λυψη (τύπου Μωάμεθ), αλλά το θεανδρικό πρόσωπο του Ιησού Χριστού, που ενώνει με πρωτόγνωρο και ανεπανάληπτο τρόπο θεία και ανθρώπινη φύση. που ενούται υποστατικά με «το ανθρώπινον». με ολόκληρη την ανθρωπότητα. Το πρόσωπο αυτό, που συνδέει ιστορία και αιωνιότητα, «δι’ ημάς τους ανθρώπους και διά την ημετέραν σωτηρίαν» σταυρώθηκε, ανέστη, ανελήφθη και θα έλθει πάλι ως παγκόσμιος κριτής. Δεν διορθώνει απλώς την πορεία της ανθρωπότητος, δεν προ­τείνει τη θεραπεία της με βάση μια αρχή την οποία ανεκάλυψε, αλλά βεβαιώνει ότι είναι «η οδός και η αλήθεια», «η ανάστασις και η ζωή» (Ιω. 11:25-26). Αυτός ο Χριστός, «χθες και σήμερον ο αυτός και εις τους αιώνας» (Εβρ. 13:8). μένει αδιάκοπα ενωμένος με τηυν ανθρώπινη φύση μας. οδηγώντάς τη στη θέωση. Εδώ βρίσκεται ο πυρήνας του Ευαγγελίου.

ΔΟΛ-ιες συμπτώσεις


Ο οργανισμός Λαμπράκη, διακρίνεται για μια παγκόσμια πρωτοτυπία. Αν και χρεωκοπημένος, προωθεί χρόνια τώρα στην πολιτική σκηνή του τόπου διευθυντές, και άλλα στελέχη του, τα οποία έχουν ως μοναδικό προσόν την προϋπηρεσία τους στον ΔΟΛ.
Έτσι πρόχειρα θυμάμαι τους:

Το απίθανο… «φαινόμενο» της… προφυλάκισης!!!

Από την τελευταία εκπομπή του ΣΚΑΪ και από πολλά άλλα προγενέστερα δημοσιεύματα της Romfea.gr, έχει γίνει πλέον κατανοητό ακόμα και σε ανθρώπους που ήταν τελείως αρνητικοί για το Άγιον Όρος και την Ορθοδοξία ότι η υπόθεση Βατοπαιδίου όχι μόνο δεν ήταν σκάνδαλο της Μονής ή της εκάστοτε Κυβερνήσεως που ασχολήθηκε καθηκόντως με το θέμα αυτό, αλλά αντίθετα αποκαλύφθηκε και θα συνεχίσει να αποκαλύπτεται ότι σαφώς πρόκειται για σκευωρία.

Η σκευωρία αυτή θα έπρεπε να προβληματίσει τη δικαιοσύνη όχι απλώς και ως έτυχε, αλλά πολύ σημαντικά καθότι από ότι φαίνεται οι αποκαλύψεις θα συνεχιστούν πολύ έντονα και θα εμφανιστεί όχι μόνο στην Εκκλησία, αλλά και στο λαό η μοναδικά εντυπωσιακή σκευωρία η οποία κατασκευάστηκε κατά της Μονής Βατοπαιδίου, αλλά ουσιαστικά κατά της Εκκλησίας.

Αχ αυτές οι ενεργειακές επιλογές


Κάπως ανακατεύτηκα σε συζητήσεις με ...Οικολόγους (και εννοώ την πολιτικοποιημένη εκδοχή). Και κάπως έφτασε η κουβέντα στο προσφιλές μου θέμα, τις Ενεργειακές (ηλεκτροδοτικές) Επιλογές. Προς κάθε σκεπτόμενο, ασχέτως πολιτικών πεποιθήσεων λέω τα εξής:

"Συμβουλευτική Επιτροπή" αντί Βουλής θέλουν οι τραπεζίτες!

Yπό συνθήκες εσωτερικής κατάρρευσης βρίσκεται πλέον η κυβέρνηση Παπαδήμου, καθώς το άκρως αναμενόμενο, δηλαδή η αδυναμία συνεργασίας μεταξύ των τριών κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού, έχει κάνει κάτι παραπάνω από αισθητή την εμφάνισή του. Δεδομένης και της εσωκομματικής διαμάχης στο ΠΑΣΟΚ που έχει το 80% των υπουργείων, οι ενδοκυβερνητικές συγκρούσεις έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Υπουργοί του ιδίου κόμματος, αλληλοϋποβλέπονται (Παπουτσής vs Xρυσοχοϊδη), ο πρωθυπουργός Λ.Παπαδήμος έχει συγκρούσεις με το καθ'ύλην αρμόδιο για την Οικονομία Ε.Βενιζέλο, γιατί ο πρώτος θέλει να γλιτώσουν οι τράπεζες την αποκρατικοποίηση και ο δεύτερος θέλει να ακολουθήσει το νόμο, οι του ΛΑΟΣ (Βορίδης, Γεωργιάδης) συγκρούονται είτε με τον Χ.Παπουτσή (ο δεύτερος), είτε με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για τα ταξί ο πρώτος και πάει λέγοντας...