Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Τρόπος προσευχής

Πριν απ΄ όλα ας βάλωμε στον κατάλογο της δεήσεώς μας την ειλικρινή ευχαριστία. Στην δεύτερη σειρά, την εξομολόγησι των αμαρτιών μας και την συντριβή της ψυχής μας με συναίσθησι. Και εν συνεχεία ας αναφέρωμε τα αιτήματά μας προς τον Παμβασιλέα. Ο τρόπος αυτός της προσευχής είναι άριστος, όπως απεκαλύφθη σε κάποιον από τους αδελφούς από Άγγελον του Κυρίου.

Άγιος Ιωάννης Σιναΐτης

Nα καθίσουν στο σκαμνί έστω και λόγω …βλακείας

Έχουμε πια βαρεθεί να λέμε ότι η χώρα βουλιάζει. Ακόμη κι αν δεν έχουμε πιάσει ακόμη πάτο, είναι σίγουρο ότι η Ελλάδα βρίσκεται στη χειρότερη θέση της μετά τον πόλεμο. Μοιάζει με τη ρημαγμένη χώρα μετά τον Εμφύλιο, κι όχι μόνο λόγω φτώχειας.

Οι κοινωνικές ανισότητες μεγαλώνουν, η «ανθρωποφαγία» έχει αρχίσει να εμφανίζεται στην κοινωνία, και το χειρότερο: η αγωνία για το αύριο όλων μας, έχει κάνει τον κόσμο να ξεχνά τη λέξη αλληλεγγύη.

Έρχονται Χριστούγεννα και πάνω από 1 εκατ. συμπολίτες μας είναι άνεργοι. Εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι ζουν με μισθούς και συντάξεις πείνας και μόνο μερικές χιλιάδες βολεμένων οικογενειών θα γιορτάσουν χωρίς άγχος.

Μεγάλες ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ εισπρακτικές εταιρείες ανακοίνωσε για την είσπραξη χρεών ο Βενιζέλος!

ο γράφαμε εδώ και καιρό ότι το Υπουργείο Οικονομικών εδώ και καιρό έχει αφήσει στο έλεος του θεού τις εισπράξεις από φόρους κτλ. έχοντας ως μόνο στόχο να βάλει κάποια στιγμή ιδιώτες στη θέση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.

Αυτή η στιγμή ήρθε, καθώς ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι στη μάχη για τις εισπράξεις του δημοσίου θα μπουν μεγάλες εισπρακτικές εταιρείες οι οποίες εξειδικεύονται στην είσπραξη ιδιωτικών χρεών και τραπεζικών χρεών.

Επίσης είπε ότι ολοκληρώνεται η διαδικασία επιλογής νομικών και λογιστικών συμβούλων για να διαχειριστούν τα ληξιπρόθεσμα.

Όταν πεθαίνει η ελπίδα

Με την ευκαιρία της επετείου της 28ης Οκτωβρίου έφερα στη μνήμη μου, εκείνα τα γεγονότα του 1.940
11χρονο παιδί τότε, μού είναι αξέχαστος ο ενθουσιασμός όλων των Ελλήνων στο άκουσμα της λέξης, πόλεμος.
Τι είχε συμβεί, και ο φιλήσυχος Ελληνικός λαός, ενθουσιάστηκε στο άκουσμα της απαίσιας λέξης πόλεμος
Από τον Σεπτέμβριο του 1939, είχε αρχίσει ένας πόλεμος στην Ευρώπη, πού προοιωνίζετο γενικότερος.
Η Ελλάδα τότε, ήταν ένα φιλήσυχο έθνος,
Και όμως η φασιστική και μισαλλόδοξη Ιταλία τού Μουσουλίνη, συνεχώς την παρενοχλούσε και προκαλούσε επεισόδια στα Eλληνοαλβανικά σύνορα, με αποκορύφωμα την άνανδρη βύθιση του αντιτορπιλικού μας, Έλλη, πού βρίσκονταν αγκυροβολημένο για προσκύνημα στην Παναγία της Tήνου.
Οι Έλληνες τότε έσφιξαν τα δόντια τους, αγανάκτησαν, θύμωσαν, αλλά δε προκάλεσαν την Ιταλία.
Και όμως λίγους μήνες μετά, ο πόλεμος δεν αποφεύκτηκε. Ύπουλα μας τον κήρυξαν οι Ιταλοί, και μας το ανακοίνωσαν, αφού πρώτα τα Ιταλικά στρατεύματα είχαν παραβιάσει τα σύνορά μας.