Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Η χαρά της ελευθερίας!

Η χαρά της ελευθερίας ακούγεται παράξενα! Τόσο έχουμε συνηθίσει στην κατάσταση ανελευθερίας που μας επέβαλε ο εχθρός στον πρωτόγνωρο οικονομικό πόλεμο που μας κάνει! Ανεμπόδιστα δηλητηριάζει την ψυχή μας με την προπαγάνδα του φόβου! Μήπως δεν μπορούμε πια να διακρίνουμε την ελευθερία απ΄τη δουλεία; Μήπως δεν ξέρουμε τί είναι αυτή η πίκρα σαν θάνατος κι αυτός ο φόβος του θανάτου;Δεν νιώσαμε ποτέ τη χαρά της ελευθερίας; Μήπως δεν έχουμε πια τη δύναμη να θαυμάζουμε τίποτε;

Κάποτε μου ζήτησε ο πατέρας μου να του πω έναν στίχο των ψαλμών που μ΄ αρέσει. Του είπα τον 107 ψαλμό του Δαβίδ που αρχίζει με το στίχο "Ετοίμη η καρδία μου, ο Θεός, ετοίμη καρδία μου. άσομαι και ψαλώ εν τη δόξη μου". Ο πατέρας μου διάβασε αργά και με προσοχή τους στίχους του ψαλμού από την αρχή έως το τέλος. Κατόπιν έβγαλε το σημειωματάριό του και έγραψε τον πρώτο στίχο. Αυτό ήταν όλο. Δεν έκανε κανένα σχόλιο. Ούτε αναρωτήθηκε τί σημαίνει το "ετοίμη η καρδία μου" ή το "θα ψάλω εν τη δόξη μου".
Σημείωσε το στίχο για να τον ξαναδιαβάσει, πράγμα που σημαίνει ότι του άρεσε. Σε μένα όμως έμεινε η απορία τί ήταν αυτό που του άρεσε.

Άγιος Βασίλης έρχεται;;;;

Νομίζω τελικά ότι στο Σούπερ Μάρκετ βρίσκει κανείς πραγματικές ευκαιρίες. Ανακαλύπτει τους θησαυρούς της σκέψης των παιδιών μ΄έναν μοναδικό τρόπο. Είναι αποκαλυπτικός ο τρόπος που τοποθετούνται τα παιδιά ανάμεσα στον τρόπο λειτουργίας της οικογένειάς τους και του μακροσυστήματος, του κόσμου δηλαδή στον οποίο τα εισάγουν συνήθειες άλλων συστημάτων όπως αυτές φιγουράρουν στα ράφια των διαδρόμων.

Βρίσκομαι λοιπόν στον όροφο των παιχνιδιών και απέναντι είναι ένα αγόρι γύρω στα 8 με τη μητέρα του. Ξαφνικά το αγόρι βλέπει ένα παιχνίδι και ενθουσιασμένο φωνάζει τη μητέρα του, υπονοώντας ότι θέλει να το αγοράσου
Η μητέρα βλέπει το παιχνίδι και του λέει:

Οι "έξυπνες βόμβες" της Γουώλ Στρητ

Toυ Manlio Dinucci
Αρχισυντάκτης: Thierry Meyssan


Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι "έξυπνων βομβών" που χρησιμοποιεί η "μυστική κυβέρνηση της Wall Street", όπως εύστοχα αποκαλεί ο Les Leopold την ισχυρή οικονομική ολιγαρχία που ελέγχει το κράτος. [1]

Πρώτα έρχονται οι βόμβες προπαγάνδας, που χτυπούν τον εγκέφαλο, θολώνουν την όρασή μας και μας κάνουν να βλέπουμε πράγματα που δεν υπάρχουν. Στις μέρες μας χρησιμοποιούνται κατά κόρον για να κρύψουν την πραγματικότητα γύρω από την κρίση, να μας πείσουν ότι η κρίση ήταν αποτέλεσμα του δημόσιου χρέους και ότι, για να σωθούμε, πρέπει να κάνουμε σκληρές θυσίες, συμφωνώντας στις περικοπές των κοινωνικών δαπανών. Το δημόσιο χρέος είναι, ωστόσο, συνέπεια και όχι αιτία της κρίσης. Πηγάζει από την ίδια τη λειτουργία της χρηματοπιστωτικής αγοράς, που κυριαρχείται από τις ισχυρές τράπεζες και τις πολυεθνικές εταιρίες. Αρκεί να σκεφτούμε ότι η αξία των μετοχών που αναρτώνται σε λίστες της Wall Street και των χρηματιστηρίων της Ευρώπης και της Ιαπωνίας, είναι μεγαλύτερη από αυτήν του συνόλου των προϊόντων και υπηρεσιών που παράγονται ετησίως σε όλο τον κόσμο.

Καμμία έκπληξη, η αιολική αλητεία είναι εδώ


Η κυβέρνηση πιστεύει πως με αυτό το τέλος το οποίο θα τεθεί σε ισχύ μόνο για το 2012, θα μπει το ποσό των 55 εκατ. Ευρώ στο ταμείο του ειδικού Τέλους ΑΠΕ, από το οποίο πληρώνονται οι ηλεκτροπαραγωγοί αιολικής και ηλιακής ενέργειας. Εκτιμήσεις του Υπουργείου αναφέρουν πως φέτος θα υπάρξει έλλειμμα 200 εκατ. Ευρώ. Ακόμα, από το υπουργείο ανακοινώθηκαν δύο ακόμη μέτρα προκειμένου να ενισχυθεί το ταμείο τη νέα χρονιά. τη μεταφορά σε αυτό μέρους των εσόδων από το τέλος υπέρ της ΕΡΤ καθώς και τις προσόδους από την πώληση δικαιωμάτων εκπομπών 10 εκατ. τόνων αερίων θερμοκηπίου.

Το ότι ανέβασαν το ρεύμα και τα τέλη υπέρ ΑΠΕ δεν με εξέπληξε. Το έγκλημα (περί αυτό και μόνο πρόκειται) είναι εκ προμελέτης. Το είχαν εξ άλλου προαναγγείλει Μπιρμπίλη και Ζερβός με το που ανέλαβαν, πριν μάθουν που είναι οι τουαλέτες στα γραφεία τους. Τότε, δεν είχα αρχίσει να γράφω, αλλά είπα μέσα μου: "Φρούτα σε εντεταλμένη υπηρεσία για αρπαχτή". Ούτε ξεχνάω ότι η ΝΔ υπερψήφισε τον Νόμο Μπιρμπίλη για ΑΠΕ. "Εθνική προτεραιότητα" η προστασία του Κλίματος. Ποιου Κλίματος βρε χαϊβάνια; Γερμανική απασχόληση λέγεται το Κλίμα. Να πάτε στις εκλογικές σας περιφέρειες να πείτε ότι ακρίβυνε το ρεύμα για να σώσετε το Κλίμα.

«Βουλή Α.Ε.», ο Γιωργάκης τώρα δικαιώνεται!

Αρχίζοντας από την «Κυβέρνηση Παπαδήμος Α.Ε.», βλέπουμε στον ισολογισμό της ότι οι 48 μέτοχοι διαθέτουν 30 εκατομμύρια ευρώ σε αμοιβές, εισοδήματα, μετοχές ἤ ομόλογα και 465 ακίνητα.Σε ότι αφορά στην άλλη επιχείρηση, την «Βουλή Α.Ε.», αν αθροίσουμε τα μετρητά και την αξία των ακινήτων, που με τον … κόπο τους απέκτησαν οι σωτήρες του εαυτού τους, άνετα ξεπληρώνουμε ένα μικρό αλλά σημαντικό μέρος του χρέους της χώρας.
Αν τώρα σε όλα αυτά υπολογίσουμε, κατά προσέγγιση, τα «δωράκια» και τις μίζες, φθάνουν για να ξεπληρώσουμε το εθνικό χρέος και μας μένουν και ρέστα….