Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Μοναχισμός και μαρτύριο.

«Πρέπει να πέσουν μερικοί για να σωθεί η κατάσταση!»

Δύσκολα χρόνια!… Θα περάσουμε τράνταγμα. Ξέρετε τί θα πει τράνταγμα; Αν δεν έχετε λίγη κατάσταση πνευματική, δεν θα αντέξετε. Θεός φυλάξοι, θα φθάσουμε να έχουμε ακόμη και άρνηση πίστεως. Κοιτάξτε να αδελφωθείτε, να ζήσετε πνευματικά, να γαντζωθείτε στο Χριστό. Αν γαντζωθείτε στο Χριστό, δεν θα φοβάστε ούτε διαβόλους ούτε μαρτύρια. Οι άνθρωποι στον κόσμο έχουν από πολλές πλευρές στριμώγματα, φόβους. Αλλά, όταν κανείς είναι κοντά στο Χριστό, τί να φοβηθεί; Θυμάστε τον Άγιο Κήρυκο: Τριών χρονών ήταν και, όταν πήγε να τον… κατηχήσει ο τύραννος, του έδωσε μια κλωτσιά. Διαβάστε Συναξάρια. Τα Συναξάρια πολύ βοηθούν, γιατί συνδέεται κανείς με τους Αγίους και φουντώνει μέσα του η ευλάβεια και η διάθεση για θυσία.

Και... ξαφνικά Πεπόνης - Μουζακίτης ξέχασαν τα ονόματα και δεν θα παραιτηθούν!

Στο αρχείο τέθηκε η προκαταρκτική έρευνα που διεξήγαγε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Φώτης Μακρής για τους λόγους που οδήγησαν τους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη να υποβάλλουν προ διημέρου επιστολή παραίτησης. Οι κ.κ. Μουζακίτης και Πεπόνης οι οποίοι τελικά δεν παραιτήθηκαν προσήλθαν σήμερα για δεύτερη φορά στα γραφεία του Αρείου Πάγου και το γραφείο του εποπτέυοντα οικονομικού εισαγγελέα Νικόλα Παντελή όπου και κατέθεσαν υπόμνημα δύο σελίδων στο οποίο περιορίστηκαν σε γενικές κρίσεις χωρίς να κάνουν τελικά καμία αναφορά σε συγκεκριμένα ονόματα μεγαλοοφειλετών, φοροφυγάδων ή άλλων υποθέσεων -τις οποίες εξετάσαν. Μόλις ένα 24ωρο πριν ο κ. Πεπόνης εξερχόμενος από τη δίωρη άτυπη ενημέρωση που παρείχε στο Ανώτατο Δικαστηρίο με τον Σπύρο Μουζακίτη σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων είχε απαντήσει «Μακάρι να μας ζητήσουν ονόματα».

O ιερός πόλεμος της Ρωσίας κατά της ελληνικής πολιτικής ελίτ

Την ώρα που ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γ.Δελαβέκουρας, δήλωνε προς την Ρωσία με αφορμή την διαμαρτυρία της στην υπόθεση του ηγούμενου Εφραίμ ότι «Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου με μακρά δημοκρατική παράδοση και σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπου υπάρχει απόλυτος σεβασμός στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και σαφής διάκριση των εξουσιών. Για τα ανωτέρω θέματα η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις» κατά μία περίεργη ιστορική συγκυρία δύο ανώτατοι εισαγγελικοί λειτουργοί, επιφορτισμένοι με την δίωξη του οικονομικού εγκλήματος παραιτούντο, καταγγέλλοντας παρεμβάσεις της πολιτικής ηγεσίας στο έργο τους!

Δηλαδή η πραγματικότητα ισοπέδωνε τον βερμπαλισμό του ΥΠΕΞ.

H κοροϊδία συνεχίζεται: 154.000.000 σε "αντιστασιακούς" σχεδόν 70 χρόνια μετά την κατοχή...

Πίνακες με ανήλικους "ήρωες" της Εθνικής Αντίστασης

70 χρόνια μετά την λήξη της Εθνικής Αντίστασης εξακολουθούμε να πληρώνουμε την « βιομηχανία παραγωγής αντιστασιακών» του ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας ΄80 (επί Παπανδρέου) και ΄90 (επί Σημίτη).
Φέτος οι συντάξεις των «αντιστασιακών» είναι μόνο … 154.000.000 ευρώ.

Άνθρωπος του Σόρος πίσω από τις διαμαρτυρίες κατά Πούτιν;

Φαίνεται ότι η παγκόσμια οικονομική ολιγαρχία, έχει εμμονή με τη διαγραφή της εθνικής κυριαρχίας σε όλο τον κόσμο, καθώς ο George Soros και άλλοι ενθαρρύνουν μια άλλη επανάσταση στη Ρωσία, υπό το πρόσχημα της "ελεύθερης και δίκαιης δημοκρατίας".

Στις 24 του Δεκέμβρη του 2011 ένα δεύτερο συλλαλητήριο της αντιπολίτευσης πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα, με κατ 'εκτίμηση 28 έως 120.000 άτομα να διαδηλώνουν σχετικά με την υποτιθέμενη «νοθεία» που συνέβη στις εκλογές της 4ης ​​Δεκεμβρίου, στις οποίες κέρδισε η Ενωμένη Ρωσία, το κόμμα του Πούτιν.

Όπως αναφέρεται από το Reuters, ο Ρώσος συγγραφέας Boris Akunin (Μπόρις Ακούνιν) ρώτησε τους διαδηλωτές : "Θέλετε να επιστρέψει ο Πούτιν στην προεδρία;" "Όχι!" απάντησαν, μέσα σε σφυρίγματα, οι διαδηλωτές.