Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Πηγαίνοντας στην εκκλησία

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

"Τω καιρώ εκείνω, έστη ο Ιησούς επί τόπου πεδινού, και όχλος μαθητών αυτού, και πλήθος πολύ του λαού από πάσης της Ιουδαίας και Ιερουσαλήμ και της παραλίου Τύρου και Σιδώνος, οι ήλθον ακούσαι αυτού, και ιαθήναι από των νόσων αυτών, και οι οχλούμενοι από πνευμάτων ακαθάρτων, και εθεραπεύοντο. και πας ο όχλος εζήτει άπτεσθαι αυτού, ότι δύναμις παρ΄αυτού εξήρχετο, και ιάτο πάντας."
(Λουκάς ς΄, 17'19)

(Ο Ιησούς στάθηκε σε μια πεδιάδα και όχλος μαθητών και πλήθος πολύ λαού από όλη την Ιουδαία και την Ιερουσαλήμ και τις παραλιακές πόλεις της Τύρου και της Σιδώνος είχαν πάει εκεί για να τον ακούσουν και για να θεραπευθούν από τις αρρώστιες τους καθώς και αυτοί που υπέφεραν από ακάθαρτα πνεύματα και όλοι θεραπεύονταν. Όλος ο όχλος προσπαθούσε να τον αγγίξει γιατί μια δύναμη έβγαινε από πάνω του και θεράπευε τους πάντες.)

Πηγαίνοντας στην εκκλησία στηρίζουμε την πίστη τη δική μας και των άλλων. Θα μου πείτε, στην εκκλησία πηγαίνουν γέροι και μόνον λίγοι νέοι. Ναι. Στην εκκλησία πηγαίνουν ενήλικοι, που έχουν φτάσει σε κάποιο επίπεδο πνευματικής ωριμότητας. Για τους νέους είναι δύσκολο να ξέρουν τί είδους άνθρωποι δίνουν το ρυθμό της σημερινής ζωής. Όταν συνειδητοποιήσουν το ποιόν αυτών των ανθρώπων πηγαίνουν στην εκκλησία αναζητώντας τον μόνο αληθινό άνθρωπο που ζει, τον Ιησού Χριστό!

Πόσο κακό κάνουν οι ιθύνοντες της Εκπαίδευσης και οι νεωτεριστές οπαδοί τους θεολόγοι οι οποίοι κάνουν ό,τι μπορούν να εμποδίσουν τους μαθητές να προσεύχονται, να εκκλησιάζονται και να πιστεύουν στον Ιησού Χριστό! Αντί να επιστρέψουν οι ίδιοι στην Εκκλησία και να σωθούν, εμποδίζουν τους μαθητές από την προσευχή και τον εκκλησιασμό. Ενδεικτικό είναι ότι στα καινούρια θρησκευτικά δεν αναφέρεται ούτε μια φορά το όνομα της Υπεραγίας Θεοτόκου! Τόσο τους ενοχλεί η πίστη!

Αν ερχόταν ο ίδιος ο Ιησούς, όπως τον καιρό των Αποστόλων, θα πήγαιναν να τον ακούσουν; Θα προσπαθούσαν τον πλησιάσουν και να τον αγγίξουν για να θεραπευθούν; Πρέπει να πούμε σ΄ αυτούς που με οποιοδήποτε τρόπο αποτρέπουν τους νέους από τον εκκλησιασμό ότι είναι άρρωστοι.

Πηγαίνοντας στην εκκλησία στηρίζουμε τη δική μας πίστη και την πίστη των άλλων. Πηγαίνουμε στην εκκλησία όπως πηγαίνουμε στο γιατρό γιατί γνωρίζουμε ότι είμαστε άρρωστοι και θέλουμε να θεραπευθούμε. Το ίδιο συμβαίνει με την ελευθερία. Αγωνιζόμαστε να την αποκτήσουμε όταν ξέρουμε ότι την έχουμε χάσει. Δεν αγωνίζεται κανείς για την ελευθερία τη δική του και των άλλων, όταν δεν νιώθει ότι την στερείται.

Κάποιος συγγραφέας υποστήριξε ότι ο μελλοντικός δικτάτορας θα είναι αιώνιος όχι γιατί η δύναμή του θα είναι ανεξάντλητη, αλλά γιατί κανείς δεν θα ξέρει ότι στερείται την ελευθερία του. Αντιθέτως θα θεωρεί την κατάσταση ανελευθερίας του ως κοινωνική κατάκτηση, όπως προσπαθούν τα ΜΜΕ να επιβάλουν στον κόσμο την ιδέα ότι η κάρτα του πολίτη δεν είναι ηλεκτρονικό φακέλλωμα των πολιτών αλλά κοινωνική κατάκτηση!

Πηγαίνοντας στην εκκλησία στηρίζουμε την πίστη μας και την πίστη των άλλων.

http://moschoblog.blogspot.com/2012/01/blog-post_29.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου