Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Μέρκελ και Σόιμπλε κατηγορήθηκαν το 2000 για μίζες που πήρανε...

...για λογαριασμό του Χρηστιανοδημοκρατικού κόμματος στην Γερμανία.

Το δημοσιογραφικό κατεστημένο προσπαθεί να πείσει με οποιονδήποτε τρόπο οτι μια δημοκρατική διαδικασία όπως είναι το δημοψήφισμα που πρότεινε ο πρώην Πρωθυπουργός κ.Παπανδρέου έχει κάνει τεράστιο κακό στην χώρα και μεγάλο πλήγμα στη αξιοπιστία της. Επικαλούμενοι την δυσφορία των αγορών αλλά κυρίως την εντονότατη δικαιολογημένη αντίδραση κατά το δημοσιογραφικό κατεστημένο της κ.Μέρκελ αλλά και του κ.Σόιμπλε.Χρησιμοποιώντας μάλιστα κατα καιρούς δηλώσεις τους ως έγκυρος λόγος προσπαθούσαν επι μήνες να αποδείξουν οτι η κυβέρνηση απέτυχε.

Επειδή όμως τα γραπτά μένουνε, η κ.Μέρκελ και ο κ.Σόιμπλε δεν ήρθανε χθές στην πολιτική.Εχουνε ιστορία την οποία δυστυχώς το δημοσιογραφικό κατεστημένο δεν θέλει να την θυμόμαστε.Διότι κάνοντας αντιπαραβολή με την δικιά μας διαφθορά και διαπλοκή ο κ.Σόιμπλε είναι ο Μαντέλης και η Μέρκελ είναι ο Τσουκάτος του ΠΑΣΟΚ.

Το αποκαλυτπικό δημοσίευμα της Καθημερινής στις 16 Ιανουαρίου του 2000 αναδημοσιεύει άρθρο του Economist το οποίο αφορά το σκάνδαλο στο οποίο συμετείχαν οι δυο πολιτικοί.


Διαβάστε το άρθρο:

"Και τώρα είναι η σειρά του Bολ γκανγκ Σόιμπλε, του ηγέτη του Xριστιανοδημοκρατικού κομματος, να βρεθεί στον ανεμοστρόβιλο του μεγαλύτερου πολιτικού σκανδάλου της Γερμανίας απο το τέλος του B΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Eπί εβδομάδες διερρήγνυε τα ιμάτια του οτι δεν γνωρίζει απολύτως τίποτε για τις μυστικές χρηματοδοτήσεις του κομματος στη διάρκεια της θητείας του Xέλμουτ Kόλ. Kαι ξ αφ νικά,αυτήν την εβδομάδα παραδέχθηκε οτι το 1994 αποδέχθηκε μια δωρεά ύψους 100.000 μάρκων σε μετρητά, απο τον Kραλ Σράιμπερ, έναν απο τους πρωταγωνιστές του σκανδάλου. Iσχυρίστηκε όμως ότι δεν είχε κάνει τίποτε παράνομο.Nομικά, κατά πάσα πιθανότητα έχει δίκιο. Oμως, η αργοπορημένη και μάλλον άκομψη παραδοχή του έχει πλήξ ει την αξ ιοπιστία του και έχει αυξ ήσει τις πιέσεις για την παραίτησή του. Πριν απο έξ ι εβδομάδες, δήλωσε στο γερμανικό κοινοβούλιο οτι είχε συναντήσει τον κ. Σράιμπερ σε μια εκδήλωση χρηματοδοτών του κόμματός.

Tώρα θυμήθηκε ξαφνικά ότι ο εν λόγω κύριος πήγε την επόμενη ημέρα στο γραφείο του και του παρέδωσε τη μεγαλύτερη δωρεά που είχε παραλάβει. Πρώην δικηγόρός φορολογικών υποθέσεων,κ. Σόιμπλε προφ ανώς δεν έκανε ερωτήσεις. Παρέδωσε απλώς τον φάκελο στον αρμόδιο. Aπο την αρχή της αποκάλυψης του σκανδάλου, πολλοί δεν πίστευαν οτι o στενότερος συνεργάτης του Xέλμουτ Kόλ και διάδοχος του στην αρχηγία του κόμματος δεν γνώριζε τι συνέβαινε. Σύμ ωνα με τις δημοσκοπήσεις, οι πιέσεις για την παραίτησή του εντείνονται.Ωστόσο, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει διάδοχος για την αρχηγία του κόμματος.

O κ. Kόλ, με τη σιδηρά πυγμή με την οποία ηγήθηκε του κόμματος των Xριστιανοδημοκρατών επί 25 χρόνια φ ρόντισε γι’ αυτό. Aνάμεσα στα ονόματα που ψιθυρίζονται είναι ο πρώην υπουργός Aμύνης Φόλκερ Pίε, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι αντιπρόεδρος του κόμματος. Yπάρχουν ωστόσο ανεπιβεβαίωτες πληροφο ρίες, σύμ ωνα με τις οποίες θα πρέπει και εκείνος να γνώριζε για τις μυστικές χρηματοδοτήσεις ως γενικός γραμματέας του κόμματός απο το 1989 έως το1992. Πολλοί θεωρούν οτι ακόμη και η σημερινή γενική γραμματέας, Aνκελα Mέρκελ πρέπει να γνώριζε. Aν οι Xριστιανοδημοκράτες αποφασίσουν να επιλέξουν νέο ηγέτη θα είναι δύσκολο να βρουν κάποιον <<καθαρό>> απο το σκάνδαλο."


http://politiki-gnomi.blogspot.com/2011/11/2000.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου