Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Το 78% των Ελλήνων ακουσίως στο πλευρό της Άγγελα Μέρκελ

Σήμερα το 78% των ελλήνων βάση Δημοσκοπήσεων αλλά και η μεγάλη πλειοψηφία των διανοούμενων (αριστερά και δεξιά) θέλει να μείνει στο ευρώ. «Το ευρώ είναι ένα όπλο που δεν πρέπει να αφήσουμε» μας λένε.

Αυτό δείχνει ότι το 78% των ελλήνων δεν έχει καταλάβει το πρόβλημα. Ότι δηλαδή, αυτό το αίτημα της παραμονής, μας κρατά αιχμάλωτους γονατισμένους στο έλεος της Μερκελ και των δανειστών.

Όσο παραμένουμε στο ευρώ τόσο το κουμπί του άμεσου αφανισμού μας είναι στα χέρια των δανειστών. Εκεί παραχωρούνται και όλες οι παραγωγικές δυνατότητες μας ώστε να είμαστε αυτο που έχει ονομαστεί “φόρου υποτελείς”. Εσχάτως αυτό ονομάζεται φεντεραλισμός.

Ζώντας διαρκώς με τον φόβο της έξωσης το ευρώ από στοιχείο ομοσπονδιακής ευρώπης γίνεται ηλεκτρικό κολάρο στο λαιμό μας. Μόλις δεν εκτελούμε πρόθυμα την εντολή που μας δίνουν θα το πατούν.

Και ξέρουμε ότι αρκούν λίγες απειλές για να κωλώσουμε και να υποταχθούμε ως λαός σε κάθε όρεξη τους. Ακόμη και στο να θυσιάσουμε την Δημοκρατία ή πληθυσμιακές ομάδες ως τροφή στο μινώταυρο που εξελίχτηκε η Ευρώπη.

Το ευρώ είναι η αλυσίδα που μας κρατά φυλακισμένους αλλά και το κλειδί της λευτεριάς. Κι όσο οι έλληνες δεν καταλαβαίνουν αυτό δεν υπάρχει σωτηρία γιατί δεν απλώς μπορούν να διαπραγματευτούν ή να πολεμήσουν.

Σημειολογικά ο ταύρος που έκλεψε την Ευρώπη από την Κρήτη εξελίχτηκε σε ευρωμινώταυρο. Για χρόνια οι Έλληνες θα στέλνουν καράβια με νέους και νέες τροφή στο τέρας, απλώς γιατι φοβούνται να ζήσουν την ιστορία τους.

papaioannou.wordpress.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου