Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Φέρτε λεφτά να κάνουμε πολιτική


Είναι ανώμαλο. Παρακαλώ τους Γερμανούς να μην θέλουν να βάλουν λεφτά για την "σωτηρία" μας, γιατί πιστεύω ότι η "σωτηρία" που προωθείται είναι χειρότερη από την "μη σωτηρία". Αν μπορούσα θα έστελνα γράμμα σε κάθε Γερμανό βουλευτή, και θα του έλεγα "σώστε τους Γερμανούς φορολογούμενους, αφήστε την Ελλάδα ήσυχη". Δυστυχώς φοβάμαι ότι απλά παζαρεύουν ποιος θα πληρώσει την ζημιά και στο τέλος θα τα βρουν, με περισσότερες απαιτήσεις από την εκκαθάριση.

Το πολιτικό σύστημα, που πολλοί (και της ΝΔ) πανηγύριζαν είχε καταρρεύσει όταν το Πασοκ ψήφισε το Μνημόνιο "1", είναι το σύστημα που υπάρχει ακόμα. Φέρτε λεφτά να κάνουμε πολιτική. Το μάθαμε με το πρώτο δάνειο του 1824, όταν οι οπλαρχηγοί δήλωναν πλασματικό αριθμό στρατιωτών για να πάρουν μεγαλύτερο ποσοστό του τότε δανείου.

Εγώ δεν είμαι πολιτικός, δεν καταλαβαίνω από ελιγμούς, δεν θέλω να ζω καλύτερα από όσο με παίρνει, δεν θέλω κράτος πατερούλη, και εξακολουθώ και αναρωτιέμαι... Αυτοί, που είναι πολιτικοί, έχουν σχέδιο "πώς θα πατήσουμε στα πόδια μας"; Ή απλά περιμένουν την δόση, φορτώνοντας στους ξένους τα "μέτρα";

Να σας πώ εγώ τι νομίζω περιμένουν οι Γερμανοί. Περιμένουν να φτιαχτεί το €sud, μέσα από τα LTRO's, ή κάτι αντίστοιχο, της ΕΚΤ, και να μας "σώσουν" με το νέο νόμισμα. Και στον Β' ΠΠ, το έκαναν κατά κόρον. Θα μας φτιάξουν αυτοί την ...δραχμή.

http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2012/02/blog-post_24.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου