Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Τα φωτοβολταϊκά της Εκκλησίας: Υποκρισία και διχασμός


Είμαι κατά των λεγόμενων «Ανανεώσιμων» πηγών «Ενέργειας» για λόγους που έχω αναφέρει στις προηγούμενες 1.000 περίπου αναρτήσεις, και ενώ δεν είμαι ιδιαίτερα θρήσκος, δεν είμαι κατά της Εκκλησίας. Αυτά σαν εισαγωγή.

Αυτό που με ενοχλεί αφάνταστα είναι η υποκρισία και ο μεθοδευμένος διχασμός, και θεωρώ την αντίδραση για τα φ/β στην Πεντέλη υποκριτική και μεθοδευμένη.

Έχουν ξεσηκωθεί τα πράσινα παπαγαλάκια κατά των φ/β της Εκκλησίας στην Πεντέλη. Υποκρτιτές, πράσινοι Γραμματείς και Φαρισαίοι. Χέστηκαν οι οικολόγοι για την Πεντέλη (δεν τους είδα να θρηνούν για την Πάρνηθα, την Κρήτη, την Λακωνία, την Μάνη, την Άνδρο, την Θάσο, την Χίο, την Ικαρία και τον χάρτη της φρίκης). Αλλά τα φ/β της Εκκλησίας στην Πεντέλη, ενοχλούν τα άλλα επίδοξα φ/β παράσιτα, που θα χάσουν πρόσβαση σε ένα δίκτυο που αντέχει περιορισμένο αριθμό φωτοβολταϊκών. Την επιδότηση θα την κερδίσει η Εκκλησία και όχι ο Μήτσος, ή η Τάδε Χωματουργική Εταιρία. Για το δικτυακό crowding out και για την κονόμα της επιδότησης είναι οι φωνές. Εγώ είμαι κατά κάθε επιδοτούμενης φωτοβολταϊκής εγκατάστασης, αλλά θα προτιμούσα να πάρουν άδειες ομάδες με ανάγκη, παρά η Τάδε Χωματουργική. Όπως παλιά που έπαιρναν άδειες οι ανάπηροι πολέμου για περίπτερα. Μακαριότατε, οι Πράσινοι και οι ΜΚΟ λαδώνονται. Ή τους δίνεις κάτι, καμιά μελετούλα, κάτι άλλο, ή θα συνεχίσουν να φωνάζουν.

Το serial έχει και άλλη πτυχή μεθόδευσης και διχασμού. Αφού πρώτα η Κυβέρνηση έκανε θέμα με τα ιδιοκτησιακά (ανέκαθεν οι Πασόκοι εποφθαλμιούσαν εκκλησιαστική γη), έκανε δήθεν πίσω, ρίχνοντας όμως την Εκκλησία βορά σε όλους τους αντι-εκκλησιαστικούς αριστερίζοντες, αφ' ενός, και τους αγανακτισμένους γενικότερα. Προσέξετε ποιοι είναι αντιμνημονιακοί: Έχει θρησκευόμενους συντηρητικούς, και αριστερίζοντες αντιθρησκευτικούς, και πολλούς κουρασμένους στην μέση. Όλοι αυτοί έχουν τώρα άλλον έναν λόγο να είναι διχασμένοι: Τα φωτοβολταϊκά της Πεντέλης. Μακιαβελικός ο Παπακωνσταντίνου ο μικρός, ή όποιος το σκαρφίστηκε

http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2012/03/blog-post_3424.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου