Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Αυτή η ΡΑΕ, δεν είναι ούτε "Ρ", ούτε "Α", ούτε "Ε".


Είδα στο energypress ότι ο Βασιλάκος (της ΡΑΕ) γράφει επιστολές στον Παπαδήμο, σαν να μην θέλει να του μειώσουν τον μισθό του για να συνεχίσει να διακινεί την γραφειοκρατία της ενεργειακής διάλυσης

Η δουλειά της ΡΑΕ θα έπρεπε να είναι η ρυθμιστική παρέμβαση για απρόσκοπτη παροχή όσο το δυνατό πιο φτηνής ενέργειας στην χώρα. Θα έπρεπε επίσης να φροντίζει να αμείβονται ικανοποιητικά οι παραγωγοί, χωρίς να είναι καταχρηστικοί απέναντι στον καταναλωτή. Ισορροπία. Αυτή η ΡΑΕ το μόνο που ρύθμισε είναι την υποκατάσταση της φτηνή ισχύς βάσης με ακριβή ισχύ αιχμής. Ο χημικός μηχανικός ίσως να μην ξέρει τι σημαίνει "βάσης" και "αιχμής" ή "φτηνή" και "ακριβή". Το Caltech είναι εξαιρετικό σχολείο για διάνοιες, καθηγητές, κλπ, αλλά άχρηστο για ρυθμιστές ΡΑΕ, ή απλά μικροοικονομικά.

Ο κ. Βασιλάκος έχει βάλει την υπογραφή του σε ένα σωρό μελέτες μαϊμούδες για ΑΠΕ, και τον προκαλώ, να πει, δημόσια, πόσο συμβατικό καύσιμο έχουν υποκαταστήσει, το 2011, τα 1620 εγκατεστημένα αιολικά μεγαβάτ, και πόσο συμβατικό καύσιμο θα υποκαταστήσουν τα 2000 που περνάει φαστ τρακ για την Κρήτη. Δεν θέλω την απάντηση της ΕΛΕΤΑΕΝ, θέλω απάντηση από την ΡΑΕ. Πόση υποκατάσταση καυσίμου. Να πει, επίσης δημόσια, πόσο % της ηλεκτροδότησης κάλυψαν τα 1620 αιολικά μεγαβάτ στην πρόσφατη πορτοκαλί κρίση της ΔΕΗ.

Εάν οι βουλευτές μας είχαν ίχνος σοβαρότητας, θα το είχαν ήδη ρωτήσει στην Βουλή. Εάν.

Όσο για την επιστολή Βασιλάκου προς τον Παπαδήμο, φίλε, προφανώς δεν σου είπαν το ανέκδοτο με τις τρεις επιστολές όταν σου έδωσαν την θέση. Και όπως είπε σχολιαστής, πιο φτηνά θα μας έρθει να πάνε οι αρμοδιότητες της ΡΑΕ στην γραμματέα του κ. Χ, ή του κ. Ψ, ή του κ. Ζ. Και πιο φτηνά θα μας έρθει και θα απελευθερωθείς να πας να κάνεις καμία δουλειά της ειδικότητάς σου. Γιατί από "Ρ", "Α" και "Ε" μας χόρτασες.

http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2012/03/blog-post_08.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου