Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Με τα λειψά κουκιά δεν γίνονται εκλογές εκτός και εάν η κολοκυθιά "κάνει την έκπληξη" με ποσοστά αυτοδυναμίας... όπερ αδύνατον!!!

Περίεργη σιωπή γύρω από την ημερομηνία των εκλογών. Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι:
θα κάνουν εκλογές για να τις χάσουν; Αυτό ισοδυναμεί με ηττοπάθεια και αυτοκτονία με δεδομένο το ενδεχόμενο να επικρατήσει το αντιμνημονιακό στρατόπεδο τότε τα πράγματα σκουραίνουν για όλους όσους αποδειχθεί ότι έπαιξαν προδοτικά παιχνίδια εις βάρος της χώρας μας.

Οι δημοσκοπήσεις, παρά τις πληρωμένες έρευνες με τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια των εκδοτών - καναλαρχών να προσπαθούν ανεπιτυχώς να αλλάξουν το ηττοπαθές κλίμα σε "νέα άνοιξη" αναδημιουργίας με συγγνώμες και κροκοδείλια δάκρυα δεν το πέτυχαν μέχρι σήμερα.

Τα δημοσιεύματα του ξένου τύπου στην γραμμή των δανειστών. Η τρομοκρατία των ΜΜΕδων σε απόλυτη ευθυγράμμιση με τον ξένο παράγοντα.
Διαβάζουμε ένα σημερινό δημοσίευμα από την ηλεκτρονική έκδοση της DW: «Κίνδυνος» …οι εκλογές σε Ελλάδα και Γαλλία;

Παρότι εδώ και ένα μήνα ακούγονται διάφορες ημερομηνίες (29 Απριλίου ή 6 ή 13 Μαϊου), χωρίς το κλίμα δεν φαίνεται στην ουσία προεκλογικό. Ο λαός δεν μπορεί να κατανοήσει τι θα πετύχουν τα ίδια φθαρμένα πολιτικά πρόσωπα ανά δύο χρόνια και νέες εκλογές. Η παρούσα συγκυρία απαιτεί την παραίτηση όλων αυτών που συμμετείχαν σε κυβερνητικά σχήματα και δημόσιες θέσεις και την ανάληψη μιας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας από τον λαό με εκλογές χωρίς όμως την παρουσία των δύο αυτών κομμάτων που οδήγησαν την χώρα στον απόλυτο εξευτελισμό και εθνική ταπείνωση.

Βεβαίως οι μνημονιακοί αρχηγοί και ο δοτός πρωθυπουργός έχουν την ανοχή να αποφασίσουν την διενέργεια ή ΜΗ των επικείμενων οσονούπω εκλογών. Η μέχρι σήμερα όμως τακτική τους βασίζεται σε ωραιοποιήσεις χωρίς συγκεκριμένες δεσμεύσεις σε ημερομηνίες, αλλά με γρίφους, υπονοούμενα και χρησμούς προσπαθούν να ροκανίσουν πολύτιμο χρόνο, αρκετό όπως επιθυμούν για αναστροφή της λαϊκής οργής και αγανάκτησης.

Τα δύο μεγάλα κόμματα (τα πάλαι ποτέ κυβερνητικά) βλέπουν ότι έχουν χάσει τα λαϊκά ερείσματα και έχουν πολυκερματισθεί από τάσεις και επιλογές πολλών στελεχών τους. Νέα σχήματα αναδεικνύουν την λαθεμένη πορεία τους τα δύο τελευταία χρόνια. Οι επικεφαλής των μνημονιακών κομμάτων της κατοχικής συγκυβέρνησης Σαμαράς και Βενιζέλος, ενώ είχαν συνάντηση με τον δοτό πρωθυπουργό Παπαδήμο για το θέμα των εκλογών μέχρι στιγμής σιωπούν ένοχα και συνωμοτικά.

Όλοι περιμένουμε να δούμε τις αντιδράσεις του και ποιες αποφάσεις θα πάρουν την Μεγάλη Εβδομάδα. Ελπίζουμε να είναι την μέρα που θα ψάλλεται το τροπάριο της Κασσιανής:

"Η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα γυνή"

Σε περίπτωση αναβολής ή μετάθεσης της ημερομηνία για αργότερα θα ισχύσει το "Θου, Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου και θύραν περιοχής περί τα χείλη μου." ή όπως ποιητικά αποδίδει ο Ανδρέας Κάλβος:
«Βάλε Κύριε φυλακήν εις το στόμα μου, και κράτησον την θύραν των χειλέων».

Νάσος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου