Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Τα αιολικά δεν υποκαθιστούν (ποτέ και πουθενά) λιγνίτη, ούτε μειώνουν κατανάλωση συμβατικών καυσίμων. Η Γρηνπης είναι πράκτορες ξένων


http://www.skai.gr/player/TV/?MMID=229931

Το οικοντουέτο ανέφερε τις αντιδράσεις του κόσμου στην Μάνη. Ανέφερε και τις αντιδράσεις της ΕΟΕ (οι μόνοι που στέκονται όρθιοι). Αλλά πέταξε και την οικοτρομοκρατία και τα χυδαία, κατευθυνόμενα και πληρωμένα ψέματα της Γρηνπης. Ότι δήθεν πρέπει να βάλουμε αιολικά για να κόψουμε τον λιγνίτη, και να επανορθώσουμε την ζημιά στην Πτολεμαΐδα.


Τα αιολικά δεν υποκαθιστούν λιγνίτη και δεν επανορθώνουν ζημιές από παλιά ορυχεία, ούτε θεραπεύουν καρκίνους. Το πανάκριβο (και όχι πάντα σίγουρο) αέριο υποκαθιστά λιγνίτη. Τα αιολικά είναι (και φαίνονται ότι είναι) 100% άχρηστα με ηλεκτροπαραγωγή λιγνίτη (ο λιγνίτης δεν αναβοσβήνει ανάλογα με τον τυχαίο αέρα).


Η Γκρηνπης, και η WWF είναι πληρωμένοι ξένοι πράκτορες: Ξένων χωρών και ξένων εταιριών. Πίσω από τον πράσινο μανδύα τους προωθούν εισαγόμενο φυσικό αέριο, που είναι ωραίο καύσιμο, αλλά όχι για ηλεκτροπαραγωγή και ισχύ βάσης σε φτωχή χώρα στην γεωγραφική θέση που είμαστε εμείς. Προωθούν αέριο, γιατί έτσι θέλουν οι ενεργειακοί βαρόνοι. Φτηνή "επένδυση" για αυτούς, με πανάκριβο καύσιμο για εμάς. Η Γκρηνπης προωθεί αέριο για να επωμιστούμε εμείς μέρος του κόστους των αγωγών που τροφοδοτούν την "Ευρώπη". Και για να μην τους πάρουμε με λεμονόκουπες, παριστάνουν και τους οικολόγους. Η άποψή μου για την Γκρηνπής,(και τα αιολικά της) είναι εδώ.

1.000 αιολικά, 10.000 αιολικά, 100.000 αιολικά δεν φτάνουν ούτε για ένα νοσοκομείο (ή για ένα ασανσέρ). Ο αέρας είναι τυχαίος, και το νοσοκομείο (ή το ασανσέρ) δεν είναι. Εάν τα 1.700 αιολικά μεγαβάτ που έχει σήμερα η Ελλάδα, ως δια μαγείας, εξαφανιστούν, ΔΕΝ θα καταλάβουμε διαφορά στην ηλεκτροδότηση, το δίκτυο θα γίνει πιο σταθερό, και θα φτηνύνει το ρεύμα. Είτε λιγνίτη καίμε είτε (ακριβό) αέριο, είτε τσάμπα και ανεξάντλητες πορδές.

archaeopteryxgr.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου