Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Όποιος φοβάται, νά πάψει να φοβάται κι ύστερα να ψηφίσει!

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Όποιος φοβάται, να πάψει να φοβάται κι ύστερα να ψηφίσει, ώστε κι αν κάνει λάθος στην ψήφο, να κάνει τουλάχιστον το σωστό με το φόβο του. Και να μην πει δεν μπορώ να μη φοβάμαι, γιατί ο φόβος του δεν είναι παρά εγωισμός. Κι η θεραπεία του εγωισμού δεν παίρνει χρόνο, γιατί είναι μόνο λάθος προσανατολισμού. Κάποιος πηγαίνει λάθος δυτικά, βλέπει το λάθος του και αλλάζει κατεύθιυνση και παίρνει τη σωστή κατεύθυνση, που στην περίπτωση του εγωισμού είναι ο δρόμος του Ιησού. Πράος ειμί και ταπεινός τη καρδία. Έλθετε προς με καγώ αναπαύσω υμάς.

Όποιος φοβάται, είναι εγωιστής και δεν κταλαβαίνει το Ευαγγέλιο. Ίσως δεν το διάβασε ποτέ. Αυτός που φοβάται ας διαβάσει πρώτα το Ευαγγέλιο και κατόπιν να ψηφίσει. Να συνειδητοιήσει ότι στην αποθάρρυνσή του δεν είναι μόνος. Ο Ιησούς συμβαδίζει στην αποθάρρυνση και εγκαθιστά βέβαιες προσδοκίες.

Πόσο ταπεινός πρέπει να είσαι για να ψηφίσεις ελεύθερα και δίχως φόβο; Όσο ταπεινή είναι η Χαναναία του Ευαγγελίου που ζητάει από τον Κύριο να θεραπεύσει την κόρη της που πάσχει από ακάθαρτο πνεύμα.

Ακάθαρτο πνεύμα είναι ο εγωισμός. Πρέπει να νηστεύουμε και μετά να ψηφίζουμε. Έτσι έκαναν οι κάτοικοι της αρχαίας Νινευή, πόλεως εξακοσίων χιλιάδων κατοίκων, και έσωσαν την πόλη τους απ΄ την καταστροφή. Ανάγκασαν να νηστέψουν κι αυτους που δεν καταλάβαιναν την αξία της νηστείας, ακόμα και τα ζώα.

Τί να φοβηθή ο φτωχός; Να φοβηθεί μήπως φύγουν οι πλούσιοι σε άλλες χώρες και δεν θα τρώει τα ψίχουλα από το τραπέζι των πλουσίων. Να φοβηθεί μήπως το τραπέζι των πλουσίων γίνει λιτό και δεν θα πέφτουιν ψίχουλα; Να φοβηθεί μήπως θεραπευθεί ο πλούσιος από την προσκόλλησή του στον πλούτο του; Ο Ίδιος ο Κύριος λέει, πως αυτό είναι τόσο δύσκολο, όσο είναι δύσκολο να περάσει ένα καραβόσχοινο από την τρύπα μιας βελόνας.
Τί να φοβηθή ο φτωχός; Τί να φοβηθή ο άνεργος;

Όποιος φοβάται, να πάψει να φοβάται κι ύστερα να πάει να ψηφίσει!

moschoblog.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου