Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Η εκλογή του Προεδρείου της Βουλής απέδειξε το πολιτικό θέατρο που παίζεται.

Όσοι ακόμα εκ των συμπολιτών μας δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι το πολιτικό μας σύστημα είναι ένα μεγάλο αυτονομημένο θέατρο και ότι οι «κοκορομαχίες» μεταξύ των επαγγελματιών πολιτικών είναι για τα μάτια των ψηφοφόρων – πελατών, ελπίζουμε ότι η χθεσινή ψηφοφορία για την εκλογή Προεδρείου της Βουλής, να τους έκανε να το αντιληφθούν. Οι άνθρωποι απλά είναι σκληροί επαγγελματίες και για το μόνο για το οποίο νοιάζονται είναι να διατηρηθεί το ίδιο τους το μαγαζί από το οποίο ζουν, δηλαδή το πολιτικό σύστημα που τους δημιούργησε και τους συντηρεί.

Έχουμε λοιπόν και λέμε. Οι βουλευτές που έχουν τα «μνημονιακά» κόμματα της συγκυβέρνησης είναι συνολικά 179. Από αυτούς απουσίαζαν μάλιστα κάποιοι. Όμως οι ψήφοι που έλαβαν οι υποψήφιοι για το Προεδρείο ήταν:

1) Πρόεδρος ΝΔ 223 ψήφους.
2) Αντιπρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ 227 ψήφους.
3) Αντιπρόεδρος ΠΑΣΟΚ 228 ψήφους.
4) Αντιπρόεδρος ΑΝΕΛ 225 ψήφους.

Αυτά τα νούμερα σε καμία περίπτωση δεν θα πιάνονταν αν δεν ψήφιζαν μαζί τμήματα των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ. Βλέπουμε λοιπόν το πολιτικό θέατρο που παίζουν όλα μαζί τα κόμματα και την παρασκηνιακή τους συμφωνία για την εκλογή των προτεινόμενων από τα κόμματα υποψηφίων. Εκεί που όλα μαζί δεν ήθελαν να εκλέξουν (δηλ. από την ΧΑ), απλά δεν εξέλεξαν.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, τα κόμματα δεν αίρουν την βουλευτική ασυλία για διωκόμενους βουλευτές, ούτε παραπέμπουν σε δίκη διάφορους παρανομήσαντες υπουργούς, ενώ ταυτόχρονα ψηφίζουν από κοινού τις αμοιβές τους και τις χρηματοδοτήσεις των κομμάτων τους.

Περιμένει άραγε κανείς ακόμα πραγματική λύση από αυτό το πολιτικό σύστημα, όποιο κόμμα και αν ανέλθει στην εξουσία;

hassapis-peter.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου