Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Απάντηση του Στάθη Παναγούλη στο Γιώργο Παπαχρήστο - Δημοσιογράφο των Νέων

Ο εγκρατής της ελληνικής γλώσσης κ. Γ. Παπαχρίστος με σχόλιό του στην εφημερίδα τα ΝΕΑ (18-7-2012) εκφράζεται ειρωνικώς για την ερώτησή μας στην Βουλή των Ελλήνων, περί της στρατιάς των συμβούλων του Γ.Α. Παπανδρέου, εγχωρίων και αλλοδαπών, οι οποίοι στοίχισαν στον ελληνικό λαό αμύθητα ποσά.

Πάντως ο εγκρατής της ελληνικής γλώσσης κ. Παπαχρίστος με τον όρο ”Ρ Ε Κ Τ Η Σ” που χρησιμοποιεί, αγνοεί ότι η λέξη αυτή δεν επιδέχεται ειρωνικής χρησιμοποιησης. ”Ρ Ε Κ Τ Η Σ”, κύριε Παπαχρήστο, προέρχεται από το ρήμα ρέζω, που σημαίνει ενεργώ, επομένως και η λέξη ”ρέκτης”, σημαίνει ενεργητικός, δραστήριος. Ευχαριστούμε τον κύριο Παπαχρίστο για τον έπαινο.

Όμως με το σχόλιό του αυτό ο κ. Παπαχρήστος, κάθε άλλο παρά ψόγον επεδίωκε να μας αποδώσει. Βεβαίως αντιλαμβανόμαστε την υποχρέωση του κ. Παπαχρήστου τόσο στον κύριο Γ.Α. Παπανδρέου, όσο και στον προκάτοχό του στην πρωθυπουργία κ. Κ.Σημίτη, να είναι Ε Υ Γ Ν Ω Μ Ω Ν σε αυτούς οι οποίοι του παρείχαν Ε Π Τ Α (7) αργομισθίες (ΑΘΗΝΑΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΩΝ κ.λ.π, κ.λ.π)

Και επομένως να λαμβάνει χρήματα από το Ελληνικό Δημόσιο, κατά τον νομικό όρο ”ΑΧΡΕΩΣΤΗΤΩΣ ΛΗΦΘΕΝΤΑ“.
Και ως εκ τούτου ο κύριος Γ. Παπαχρίστος βρίσκεται σε ευθεία με αυτό που ο θυμόσοφος λαός μας λέει ”το σκυλάκι όπου τρώει γαυγίζει…“

olympia.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου