Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Η σύγχρονη εποχή καταδιώκει την πίστη στον Ιησού Χριστό!

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Η σύγχρονη εποχή καταδιώκει την πίστη στον Ιησού Χριστό. Ο πιστός που δε βλέπει το διωγμό της πίστης, πρέπει να αρχίσει να αμφιβάλει για την πίστη του. Ο Κύριος είπε, αφού εμένα κατεδίωξαν, θα καταδιώξουν κι εσάς.

Ο Χριστός είναι το θεμέλιο της ζωής. Ουδείς δύναται να βάλει άλλο θεμέλιο, από αυτό που υπάρχει, ο Ιησούς Χριστός! Γιατί καταδιώκεται το θεμέλιο της ζωής; Η απειλή του διαβόλου κατά του Θεού είναι η ανυπαρξία. Ο διάβολος διαλύει την ενότητα του κόσμου και μέσα από την διάλυση πολεμάει τη ζωή.

Αυτό είχε γίνει αντιληπτό και πριν το Χριστό από τους αρχαίους Έλληνες. Ο μύθος του Κρόνου έχει αυτό το νόημα. Είναι ένας μύθος με χριστιανικό περιεχόμενο πριν το Χριστό. Οι αρχαίοι λόγιοι είναι οι πριν το Χριστό Χριστιανοί. Ο Κρόνος είναι ο χρόνος, δηλαδή η προσκόλληση στα παροδικά πράγματα, που τρώει τα παιδιά του. Όποιος προσκολλάται στα παροδικά πράγματα χάνει τη ζωή του.

Να ζείτε λέει το Ευαγγέλιο σ΄ αυτόν τον κόσμο, χωρίς να είστε από τα στοιχεία αυτού του κόσμου.

Υπάρχει ένα μιαρό πνεύμα που πολεμάει να καταστρέψει τη ζωή! Δείτε πώς επιβουλεύεται το πιο χαρούμενο γεγονός, τον ερχομό του καινούριου ανθρώπου στον κόσμου: τη γέννηση του ανθρώπου!

Ο Χριστός ευλόγησε το γάμο και την οικογένεια. Η σύγχρονη εποχή ευτελίζει το γάμο και διαλύει την οικογένεια. Ο Χριστός ευλόγησε τα παιδιά. Το σύγχρονο πνεύμα απομάκρυνα τα παιδιά απ΄ τους γονείς τους. Δεν υπάρχει επαφή μεταξύ τους. Δείτε πως κάποιες ενέργειες πώς στοχεύουν στο ίδιο αποτέλεσμα, στη μείωση των γεννήσεων:

Λιγότερη συνοχή στην οικογένεια, λιγότερες γεννήσεις.

Περισσότερη ομοφυλοφιλία, λιγότερες γεννήσεις.

Ευτελισμός του γάμου, λιγότερες γεννήσεις.

Μεγαλύτερη ανεργία των νέων, λιγότερες γεννήσεις.

Περισσότερη αυτοαπομόνωση των νέων, λιγότερες γεννήσεις.

Περισσότερο άγχος και ανασφάλεια, λιγότερες γεννήσεις.

Μεγαλύτερη απομάκρυνση απ΄ το Θεό, λιγότερες γεννήσεις. Οι οικογένειες που έχουν πολλά παιδιά είναι οικογένειες πιστών χριστιανών, στο σύνολό τους.

Περισσότεροι αυτοκαταστροφικοί δρόμοι (αθεϊσμός, γνωστικισμός, μέθοδος ελέγχου του νου, γιόγκα κ.α.), λιγότερες γεννήσεις. Κάποτε που πήγαινα στη γιόγκα, όλοι είμαστε είτε διαζευγμένοι ή επρόκειτο να διαζευχθούμε!

Ο Γιουγκ σε μια επιστολή του γράφει πως ο κεφαλαιοκράτης πάσχει απ΄ τον ενδόμυχο φόβο του υπερπληθυσμού. Ο φιλόσοφος Σαρτρ είπε, πως η κόλασή του είναι οι άλλοι. Μόλις κάποιος αποκτήσει πλούτο ή παγιδευτεί στο κυνήγι του χρήματος, αμέσως τον ενοχλούν οι άλλοι!

Πλουτοκράτης δεν είναι μόνον αυτός που διαθέτει πλούτο και καταφρονεί τις πνευματικές αξίες, τις οποίες αντικαθιστά με τα χρήματα, είναι κι αυτός που καταφρονεί επίσης τις πνευματικές αξίες και την ανιδιοτέλεια, και στο μόνο που διαφέρει από τον κεφαλαιοκράτη είναι ότι δεν έχει χρήματα.

Με αυτήν την έννοια η Ελλάδα είναι σήμερα η κατ΄ εξοχήν κεφαλαιοκρατική χώρα, αφού στην πλειονότητά τους οι Έλληνες, είτε διαθέτουν χρήματα είτε όχι, σκέφτονται και νιώθουν σαν κεφαλαιοκράτες!

Το αντίδοτο στην κεφαλαιοκρατία δεν είναι η αναρχία, ούτε το να βγούμε στους δρόμους. Αλλά το να αλλάξουμε ζωή και να πλησιάσουμε το Θεό, όσοι απομακρύνθηκαν από Αυτόν.

moschoblog.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου