Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Αγνόησέ τους Υπουργέ, πληρωμένοι παπαγάλοι είναι...


Θα τω πω, περιληπτικά, με δύο τρόπους: 1) Λαϊκά όπως θα το έλεγα τους φίλους μου (έχω και φίλους!), και 2) όπως θα το έλεγα σε κλειστό Υπουργικό Συμβούλιο:

1) Λαϊκά: Δεν δίνουμε σημασία σε έμμισθα ζόμπυς, πλασιέ του αιολικού και του φωτοβολταϊκού λόμπυ, στο κομμάτι που προωθεί πανάκριβες και άχρηστες Γερμανικές εξαγωγές. Οι τύποι πληρώνονται για τέτοιες αρλούμπες, σήμερα ΑΠΕ, προχτές για τις σκωρίες της ΛΑΡΚΟ... Πρακτοράκια. Πάνε πακέτο με την WWF και μερικούς Οικολόγους Πράσινους.

2) Τεχνοκρατικά: Ιδανικά, αν μας άφηνε η Γερμανική πρεσβεία, θα έπρεπε να κόψουμε κάθε επιδότηση για ΑΠΕ (πλην μεγάλων υδροηλεκτρικών). Οι ΑΠΕ, δεν υποκαθιστούν συμβατικές μονάδες, ούτε συμβατικά καύσιμα, και αυτά περί αερίου προϋποθέτουν ότι είσαι πλούσιος και έχεις αέριο (άλλα ποιος ακούει τον Β, και τον Λ...). Οι επιδοτήσεις για φ/β κόπηκαν και η φούσκα έσκασε στην υπόλοιπη Ευρώπη (π.χ. Ισπανία) εδώ και καιρό. Κανένα πρόβλημα. Και ακολουθούν τα αιολικά! Και όσο για την Γερμανία, μάρκετινγκ κάνουν σε εμάς γιατί ΑΥΤΟΙ έχουν τις θέσεις εργασίας. Για ρεύμα ανακοίνωσε η Ντόϋτσε Βέλλε 25-30 καινούργιες λιγνιτικές μονάδες στην Γερμανία, και πυρηνικά σε φιλικές γειτονικές χώρες (μακριά από αυτούς τους ίδιους, μπρρρ...)

Κουράγιο Υπουργέ... Αναγκαστικά θα διαμαρτύρομαι για τις ΑΠΕ... είναι ενεργειακή, περιβαλλοντική και οικονομική απάτη και καταστρέφουν και την Ελλάδα. Και μόνο λαμόγια σαν την WWF και την Greenpeace τις προωθούν, αλλά μην το πεις ότι το είπα... Θες αέριο? Διπλού κύκλου... Πιο φτηνά θα βγει στην χρήση, και δεν αντέχει (και δεν χρειάζεται) ΑΠΕ.

Και δόξα τω Θεώ, κάτι καταλαβαίνεις. Μην προκύψεις Μπιρμπίλη, η σαν τον μικρό ακατανόμαστο... Όσο για φ/β θέσεις εργασίας, να μία... Απορώ που το ΕΡΣ δεν τα απαγορεύει κάτι τέτοια...


archaeopteryxgr.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου