Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Συνταξιούχοι και μισθωτοί εναντίον της Εκκλησίας;

Για μια ακόμα φορά το παρασιτικό πολιτικό σύστημα προσπαθεί να στρέψει την μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης και να διασπάσει την κοινωνία.

Πρόταση για περικοπές στη μισθοδοσία των ιερέων κατά 50% έκανε το μέρος του πολιτικού συστήματος ΔΗΜΑΡ, προκειμένου να διασωθούν ο 13ος και 14ος μισθός και να μην πέσει όλο το βάρος πάνω στους συνταξιούχους.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Α. Παπαδόπουλος, υποστήριξε (σύμφωνα με το ethnos.gr) πως η κυβέρνηση θα πρέπει να δει τα θέματα που σχετίζονται με την εκκλησιαστική περιουσία και με τα μισθολογικά των κληρικών λέγοντας ότι η εκκλησία θα μπορούσε «να πληρώνει το 50% της μισθοδοσίας των ιερέων», ενώ πρότεινε και αύξηση στη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Δεν γνωρίζουμε αν αυτή η θυσία των κληρικών και της Εκκλησίας θα βοηθούσε έστω και για λίγο την ελληνική κοινωνία και πάντως, άσχετα με το πιστεύει ο καθένας για τις σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας, ένα είναι βέβαιο. Ότι η πρόταση αυτή, θα στρέψει πολλούς απελπισμένους μισθωτούς και συνταξιούχους κατά της Εκκλησίας, αφήνοντας στο απυρόβλητο το απόλυτα υπεύθυνο και ζώντας από τους φόρους μας κρατικοδίαιτο παρασιτικό πολιτικό σύστημα.

hassapis-peter.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου