Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Ποιον θεσμικό ρόλο έχει ο Σόϊμπλε στην ΕΕ;

Σήμερα πήγε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας στον ομόλογό του Γερμανό υπουργό κ. Σόϊμπλε, προκειμένου να του παρουσιάσει αναλυτικά τα νέα οικονομικά μέτρα εξόντωσης του ελληνικού λαού.

Αναρωτιόμαστε όμως. Ποιον θεσμικό ρόλο κατέχει στην ΕΕ ο κ. Σόϊμπλε, ώστε να πηγαίνει ο υπουργός ενός κράτους μέλους της ΕΕ και να του υποβάλει το προσεχές οικονομικό πρόγραμμα της χώρας; Δεν είναι ούτε καν ο πρόεδρος του Eurogroup.

Η εκχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας και η διεθνής ξεφτίλα και ταπείνωση της χώρας δεν έχει όρια. Αυτό δείχνει ότι η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε προτεκτοράτο της Γερμανίας ή αν το προτιμάτε πιο μαλακά, η Γερμανία είναι ο Ηγέτης της Ευρωζώνης.

hassapis-peter.blogspot.gr

1 σχόλια:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Scripta manent, verba volant

"Αναρωτιόμαστε όμως. Ποιον θεσμικό ρόλο κατέχει στην ΕΕ ο κ. Σόϊμπλε, ώστε να πηγαίνει ο υπουργός ενός κράτους μέλους της ΕΕ και να του υποβάλει το προσεχές οικονομικό πρόγραμμα της χώρας; Δεν είναι ούτε καν ο πρόεδρος του Eurogroup"

ΚΧ
Ο αρθρογράφος αναρωτιέται ποιος είναι ο ρόλος του Σόιμπλε και πήγε ο δικός μας Στουρνάρας να του υποβάλει το οικονομικό μας πρόγραμμα. Μα, ποιος άλλος είναι ο ρόλος, από του να δέχεται (ο Σόιμπλε) τον διαπιστευμένο επί των δεσμεύσεων;

Οι προεκλογικές δεσμεύσεις προς το "καφρικόν" πλήθος των ψηφοφόρων δεν έχουν τον αντίστοιχο εκπρόσωπό τους. Το "δεσμευόμαστε" δίνει και παίρνει στους άμβωνες των προεκλογικών συγκεντρώσεων. Χαρτί όμως με υπογραφές για το "λεφτά υπάρχουν", για "επαναδιαπραγματεύσεις" και άλλα, δεν υπάρχει. Δεσμεύσεις με υπογραφές υπάρχουν μόνο προς τους άλλους, όπου και ισχύει το "scripta manent". Ως προς το καφρικόν πλήθος ισχύει το "verba volant", το "είπα, ξείπα", αφού τα λόγια πετούν.

Σχοινί και σαπουνάκι μου δυσεύρετα γίνατε.

Δημοσίευση σχολίου