Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Το νερό του Καματερού δεν πουλάει πια. Ούτε ως PSI…

Οι αρχές του ανθρωπισμού τις οποίες υπηρετούμε πιστά, μας ευαισθητοποιούν όχι μόνον απέναντι στα μεγάλα κοινωνικά δράματα της εποχής, αλλά και στις δυσχέρειες που μπορεί να αντιμετωπίζουν μεμονωμένοι συμπολίτες μας.

Δεν θα μπορούσαμε λοιπόν να μείνουμε αμέτοχοι απέναντι στο δράμα που βιώνει ο γνωστός δημοσιογράφος Παντελής Καψής, ο οποίος μετά την απόλυση του από τον ΔΟΛ και την απεμπλοκή του από την πρόσφατη κυβερνητική του θέση, κατέληξε να αρθρογραφεί στο Έθνος. Γεγονός τιμητικό για τον κύριο Μπόμπολα αφού με την πράξη του αυτή διέψευσε το ρητό “σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν”.

Ο Παντελής Καψής άλλωστε εκπροσωπεί μίαν άλλη εποχή, γεγονός που φαίνεται από το χθεσινό του άρθρο. Την δοξασμένη εποχή του Πανταγιά που στήριζε έμπρακτα τον δημοσιογραφικό κλάδο, δίνοντας του έτοιμο τον καρπό του μόχθου, από το φαξ του Μαξίμου.

Την εποχή του Μαντέλη που έβλεπε “ακροδεξιούς” στο ΚΥΣΕΑ του Σημίτη, του Άκη που ορκιζόταν ότι αγωνίζεται για τον σοσιαλισμό, του Τσουκάτου που είχε κίτρινο, τριψήφιο τηλέφωνο στο γραφείο του στην Χ. Τρικούπη.

Ήταν η εποχή που ένας δημοσιογράφος μπορούσε να γράψει ότι το “Ελληνικό χρηματιστήριο θα κάλπαζε στις 7,000 μονάδες”, χωρίς κάποια εισηγμένη να έχει ανακαλύψει τον πυρηνικό αντιδραστήρα τσέπης που λειτουργεί χωρίς απόβλητα ή την φωτονιακή ενέργεια που θα επέτρεπε σε ένα ζευγάρι να περάσει ένα ονειρεμένο διήμερο στον αστερισμό των Διδύμων με τροποποιημένο Zastava, χρησιμοποιώντας ως καύσιμο απόσταγμα μίας ιδρωμένης κάλτσας.

Αυτή η εποχή, παρήλθε ανεπιστρεπτί. 10,000 αναγνώστες διαβάζουν ρεπορτάζ για την συνάντηση Καραμανλή – Ερντογάν που δεν έγινε ποτέ και 2 εκατομμύρια πολίτες χλευάζουν μέσω διαδικτύου τους συγγραφείς της “είδησης” την επόμενη μέρα.

Και όμως, ο Παντελής Καψής προσπαθεί. Ως ο τελευταίος των Μοϊκανών υπερασπίζεται το PSI, την αποτελεσματικότητα του Γιώργου Παπανδρέου και εκτοξεύει τους ιστορικής αξίας πλέον Μαντέλειους χαρακτηρισμούς στους αντιπάλους των μεγάλων στοχαστών: “Συνωμοσιολόγοι”.

“Θεωρίες συνωμοσίας” λοιπόν χαρακτηρίζει στο επικό του άρθρο ο Παντελής Καψής, την ερώτηση Παυλόπουλου για το ξεφόρτωμα Ελληνικών ομολόγων από τις τράπεζες του εξωτερικού, την περίοδο που όλοι διέψευδαν την αναδιάρθρωση ως …”καταστροφική θεωρία συνωμοσίας”! Εντέλει η αναδιάρθρωση έγινε και τα Ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία έχασαν 24 δις Ευρώ. Όσο για τις τράπεζες, αφήστε το καλύτερα, θα έχετε αντιληφθεί ότι οι πακτωλοί δισεκατομμυρίων των δόσεων απευθύνονται στην πλειοψηφία τους για την περιβόητη ανακεφαλαιοποίηση “λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν απο το PSI”!

Ο Παντελής Καψής όμως είναι της παλιάς σχολής. Μπορεί οι μηνύσεις στην διοίκηση Προβόπουλου να πέφτουν βροχή λόγω καταχρηστικής διαχείρισης αποθεματικών που τα μετέτρεψε σε …Ελληνικά Ομόλογα, αλλά αυτό δεν έχει καμμία σημασία για τον κύριο Παντελή που επιμένει: “Στο ίδιο διάστημα τα ομόλογα που είχαν στη διάθεσή τους τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία όχι μόνο δεν αυξήθηκαν, αλλά μειώθηκαν.”!!!

Εδώ μιλάμε για είδηση εφάμιλλη του “νενικήκαμεν” στην μάχη του Μαραθώνος! Ο Παντελής Καψής μας ανακοινώνει ότι υπήρξαν ηρωϊκοί διοικητές ασφαλιστικών ταμείων που μπόρεσαν να πουλήσουν Ελληνικά ομόλογα όταν όλος ο πλανήτης προσπαθούσε να τα ξεφορτωθεί! Μα αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να κατονομαστούν και να στηθούν ανδριάντες προς τιμήν τους έξω από κάθε δημόσια υπηρεσία, ως παραδείγματα προς μίμηση!

Τι και αν τα επίσημα στοιχεία μιλούν για καταστροφή των ταμείων, για αγορές ομολόγων χωρίς αποφάσεις του ΔΣ, όλα αυτά λυγίζουν μπροστά στην πένα του Παντελή Καψή ως “συνωμοσιολογίες”! Με μία του φράση ο Παντελής κάνει τις ερωταπαντήσεις των θεσμικών παραγόντων κουρελόχαρτα! Τα στοιχεία τεκμηρίωσης βεβαίως περιττεύουν, όπως και τα ονόματα αυτών των ηρώων. Μπαλάντα στους ποιητές άδοξοι που ‘ναι.

Εδώ όμως έπεται και άλλη μία μεγάλη αποκάλυψη του γνωστού δημοσιογράφου και αφορά τα βρωμερά συνωμοσιολογικά σενάρια για τα CDS: “Αρκεί να επισημάνουμε ότι το σύνολο των ασφαλίστρων που ενεργοποιήθηκαν μετά το κούρεμα δεν ξεπέρασε τα 2 δισ!!” Τι και αν ο τζίρος των Ελληνικών CDS ξεπέρασε τα 80 δις προ κουρέματος βάσει της επίσημης ενημέρωσης της DTCC; Τι είναι η DTCC μπροστά στον Παντελή Καψή;

Θυμίζει τα κορυφαία δημοσιογραφικά αφιερώματα στην “Γενική Αποθηκών”: Μέσα σε δέκα μόνο μήνες το 1999, η μετοχή των “Γενικών Αποθηκών” κατέγραψε μια εξωφρενική και πλασματική άνοδο κατά …5.000% και κεφαλαιοποίηση από 13,5 δις σε 679 δις. Δηλαδή …πενηνταπλασιάστηκε η αξία της ως εταιρεία.»! Τότε βέβαια δεν υπήρχε “αντίλογος”.

Σήμερα ο Παντελής θα έγραφε¨Ε, και τι έγινε; 32 δραχμές είχε η μετοχή της Γενικής Αποθηκών τότε, 0,012 δραχμές έχει σήμερα. Άρα όχι μόνο δεν “θησαύρισε” κανείς από το σκάνδαλο, αντίθετα οι κακομοίρηδες έχασαν και τα λεφτά τους!

Τώρα, εάν ο προεδράρας της Γενικής Αποθηκών κύριος Πανταλάκης έβγαλε 8 εκ. Ευρώ στο εξωτερικό, οφείλεται στον μόχθο και την εργατικότητα του.

Όπως και το μισό εκατομμύριο που πήρε ο Παντελής Καψής από τον ΔΟΛ ως αποζημίωση, είναι αρκετός λόγος για να υπερασπίζεται με πάθος το PSI. Εάν οι ευεργέτες τραπεζίτες δεν δάνειζαν, ο ΔΟΛ δεν θα πλήρωνε. Εάν οι τράπεζες δεν ανακεφαλαιοποιούντο χωρίς αλλαγές στις διοικήσεις, δεν θα δάνειζαν τον ΔΟΛ. Καθαρά και ξάστερα.

Αυτό ως απάντηση σε κάποιους συνωμοσιολόγους που υποστηρίζουν ότι ο αγών του Παντελή Καψή υπέρ του PSI διέπεται από αδιαφάνεια. Είναι τόσο διάφανος, όσο το νερό του Καματερού.

olympia.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου