Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Ο ΓΑΠ με φουστάνια

Μαζεύτηκαν οι Φριτς και οι Μπρουνχλίντε, οι Ματίας και οι Γκέρτρουντ της Δεξιάς στο Ανόβερο. Αποστολή τους ήταν να αποφανθούν ποια Ανγκελα Μέρκελ είναι η καλύτερη για να ηγηθεί του κόμματός τους. Η Ανγκελα ή η Μέρκελ; Τα υπόλοιπα ούτε που τα σκέφτηκαν: άκυρα, λευκά ψηφοδέλτια δεν είναι της ιδιοσυγκρασίας τους. Οι Τεύτονες στα διλήμματα παίρνουν θέση. Κακή ώρα όπως στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Οσοι κυκλοφορούσαν άνετοι, ελεύθεροι και ωραίοι στους δρόμους του Ράιχ και πολεμούσαν για να επεκτείνουν τη σκιά από το κολοβό μουστάκι του Αδόλφου, γούσταραν ναζισμό μέχρι τα μπούνια. Οσοι δεν ήταν φίλοι του σπορ των γενοκτονιών έβλεπαν τον ουρανό ριγέ - πίσω από τα κάγκελα του Αουσβιτς και του Νταχάου. Οι πιο τυχεροί από τους αντιναζιστές την είχαν κοπανήσει στο εξωτερικό. Μεσοβέζικες λύσεις δεν υπάρχουν στη Γερμανία. Οι επιλογές που σου δίνουν δεν είναι πολλές. Στον Μεγάλο Πόλεμο, οι πρόγονοι των δανειστών μας, αν βρίσκονταν στο τσακίρ κέφι, σε έβαζαν να διαλέξεις. Πώς προτιμάς να πεθάνεις; Με σφαίρα στο κούτελο, κρεμάλα ή θάλαμο αερίων; Μιλάμε για παροχές.

Ποσοστά Αλβανίας

Η γυναίκα που έχει ψήσει το ψάρι στα χείλη των Ελλήνων και των Ελληνίδων (περισσότερο κι από τα πεθερικά τους) γεννήθηκε στην Ανατολική Γερμανία. Ξέρετε, ένα ωραίο σημείο του πλανήτη, στο οποίο δίνονταν μεγάλες ευκαιρίες σταδιοδρομίας: αν ήσουν χαφιές, πράκτορας, κομματικός κομισάριος ή όλα αυτά μαζί. Οι άλλοι, για να δουν κρέας στο τραπέζι τους, έπρεπε να κάνουν από βουντού μέχρι κωλοτούμπες στον πλησιέστερο κατάσκοπο της Στάζι (ανατολικογερμανικό παρακλάδι της Κα Γκε Μπε). Το ποσοστό που πήρε στο συνέδριο των Γερμανών δεξιών (Χριστιανοδημοκρατική Ενωση αποκαλούν το κόμμα) ήταν 97,94%. Σε σύνολο 922 συνέδρων πήρε 903 τεμάχια. Τόσο έπαιρνε και ο Χότζα στην Αλβανία, ο Γιαρουζέλσκι (φίλος Αντρέα) στην Πολωνία, ο Τσαουσέσκου στη Ρουμανία (copyright «δημοκρατία») και ο Χόνεκερ στη γενέτειρα της καραμαντάμας.

Ομως, ο «θρίαμβός» της δεν θυμίζει μόνο κομμουνιστικές εκλογικές παρωδίες. Φέρνει στον νου και τα καραγκιοζιλίκια των ελληνόφωνων ΜΜΕ, που αποθέωναν τον Γιωργάκη όταν μονομαχούσε στις εκλογές της πασοκάρας με το λευκό και το άκυρο ψηφοδέλτιο.

Αν ανακαλέσετε στη μνήμη σας τι λιβανωτά ακούγατε, βλέπατε και διαβάζατε τότε και πετύχετε στον δρόμο κάποιον από τους λιβανωτές, μάλλον θα καταλήξετε στη φυλακή...

Παναγιώτης Λιάκος

dimokratianews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου