Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Up Yours Delors


Η εύκολη και συνοπτική απάντηση στην σοσιαλιστή προκάτοχο του ...Μπαρόζο είναι "up yours Delors!". Η πιο μακροσκελής απάντηση εμπεριέχεται σε καμιά 10αριά αναρτήσεις με τίτλο 20 χρόνια βαρεμάρας. Σας τις συνιστώ εάν δεν έχετε τι να κάνετε μεταξύ τώρα και Πρωτοχρονιάς.

Το "ποιός φταίει" δεν έχει σημασία. Όλοι φταίνε και κανείς δεν φταίει, η έννοια του φταιξίματος είναι λίγο συμπλεγματική. Αυτό που έχει σημασία είναι ποιός ή ποιοί ωφελήθηκαν. Cui bono. Ναι, ωφελήθηκαν μερικοί Έλληνες επιχειρηματίες. Μερικοί λούστροι που έγιναν Δήμαρχοι. Μερικοί πειναλέοι που απέκτησαν Miele και Mercedes. Μερικοί φορτηγατζήδες που έκαναν τα χωματουργικά του (Γερμανικού) Αεροδρομίου, της (Γαλλικής) Γέφυρας. Μερικοί Συνδικάλες που πούλησαν την εταιρία τους με μαξιμαλιστικά αιτήματα κατά σοσαλιστική παραγγελία, και μερικά τσουλιά που πήραν οφίκια σαν αμοιβή των υπηρεσιών τους.

Εγώ απλά βαρέθηκα. Δεν μου άρεσε καμία μα καμία από τις επιδοτήσεις από οποιοδήποτε πακέτο Ντελόρ. Ούτε για ενοικιαζόμενα ρουμς Γ' κατηγορίας, ούτε για ξεριζώματα αμπελιών, ούτε για εντατικές καθοδηγούμενες ή μη καλλιέργειες υπέρ Γάλλων. Ούτε οι Πράσινες Απάτες. Ούτε τα λαδώματα της Siemens (αυτή η λίστα, τι έγινε άραγε;)

According to Delors, European leaders of the 1990s chose to "turn a blind eye" to the economic weaknesses of some member states. Τρίχες. Ήξεραν μια χαρά τι έκαναν. Οι Γερμανοί το είχαν ξανακάνει με τα υπολείμματα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Δάνεισέ τους, πούλα, μάζεψε ρευστό, κατά προτίμηση σε σκληρό, δικό σου νόμισμα, γράψε υποθήκες, πάρε τους τα σώβρακα. Σκληρό, σταθερό νόμισμα που δεν επηρεάζονταν από αρνητικά ισοζύγια τρεχουσών συναλλαγών. Ο πωλών επί πιστώσει δεν έχει πρόβλημα όταν είναι δικιά του η τράπεζα που γράφει τις υποθήκες, και δικός του κι ο εκκαθαριστής.
 

http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=327167 Ποιός ωφελήθηκε; Για το ποιός φταίει, είπαμε... 20 χρόνια βαρεμάρας... Εξομολόγηση (Γερμανού): 20 χρόνια κομμένα και ραμμένα στα μέτρα μου . Τα δικά μας 20 χρόνια ραμμένα και κομμένα στα μέτρα τους

Και, αποφασίστε εσείς τι και ποιός φταίει. Πιο λιανά δεν μπορώ να το κάνω (κλικ στην πάνω-πάνω εικόνα, ή στον σύνδεσμο).

archaeopteryxgr.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου