Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Μικρός ἤ Μεγάλος ῾Αγιασμός;

(+) Πρωτ. Μαρίνου Γεωργακοπούλου

Εἶναι ἀλήθεια ὅτι ὅπου ὑπάρχει πνευματική ὠφέλεια, ἐκεῖ πολλές φορές ἐπικρατεῖ συσκότιση καί κυκλοφοροῦν διαφορετικές ἐξηγήσεις καί ἀντιλήψεις οἱ ὁποῖες δυσκολεύουν τούς Χριστιανούς νά ἐπωφεληθοῦν ὅσο πρέπει καί ταιριάζει τίς ἁγιαστικές πράξεις τῆς ᾿Εκκλησίας μας.
Γι’ αὐτό θεωροῦμε σκόπιμο ἀπό τίς στῆλες τοῦ μικροῦ αὐτοῦ ἐνοριακοῦ ἐντύπου νά δοῦμε μέ συντομία τήν περίπτωση τοῦ Μεγάλου ῾Αγιασμοῦ, ὅπως μᾶς τήν διασώζει ἡ γραπτή παράδοση τῆς ᾿Εκκλησίας μας.

Καί πρῶτα - πρῶτα· Τί εἶναι ὁ ῾Αγιασμός;

Το φαινόμενο της γυάλας

Η πρώτη «μπαλοθιά» με πάταγο που ενεργοποίησε την αντανακλαστική απορία των πολιτών, έγινε στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης.

Βέβαια για τους πιο λεπτομερώς ενημερωμένους, τα ανησυχητικά σημάδια είχαν κάνει την εμφάνισή τους πριν αρκετό καιρό. Από την άνοιξη του 2010 και την κατάλυση του Συντάγματος, μέσα από τα όσα διαδραματίστηκαν στην υπογραφή του πρώτου Μνημονίου (τονίζεται ως «ακροκέραμο» παράδειγμα ότι η συγκεκριμένη σύμβαση ακόμη ΔΕΝ έχει κυρωθεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο).

Σ’ αυτούς λοιπόν τους λεπτομερώς ενημερωμένους πολίτες δεν προκάλεσε ουδεμία έκπληξη η χθεσινή δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, με την οποία όχι μόνο υπερασπίστηκε την κυβέρνηση Παπαδήμου (η οποία ως κυβέρνηση εργαστηρίων δεν έχει ουδεμία λαϊκή εντολή), αλλά στην ουσία «απαγόρευσε» και …την κριτική της!

Πώς "πέταξαν" 31 εκατ. ευρώ από τα ταμεία της Proton Bank στα ... Airbus A340-300


Διαστάσεις πολιτικής βόμβας για την κυβέρνηση Λ.Παπαδήμου αποκτά η υπόθεση της πώλησης των τεσσάρων Airbus A340-300 της πρώην Ολυμπιακής Αεροπορίας, όχι μόνο για το εξευτελιστικό τίμημα των 31 εκατ. ευρώ (πρόκειται περισσότερο περί δωρεάς, παρά αγοράς), αλλά και για την προέλευση αυτών των χρημάτων και για το ποιοι κρύβονται πίσω από την μυστηριώδη «αμερικανική» εταιρεία, με έδρα… τα νησιά Kέϊμαν, την Apollo Aviation που τα αγόρασε. Κυρίως, όμως, για την προέλευση των χρημάτων, που διατέθηκαν για την αγορά τους.