Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Η γλώσσα ευχαριστεί τον Θεόν

Τίποτε αγιώτερον δεν υπάρχει από την γλώσσα, που μέσα στα κακά ευχαριστεί τον Θεόν. Όντως δεν υστερεί σε τίποτε από την γλώσσα του μάρτυρος. Στεφανώνεται και αυτή ομοίως με εκείνον. Διότι και αυτή έναν δήμιον έχει ενώπιόν της, ο οποίος την αναγκάζει να αρνηθή τον Θεόν δια της βλασφημίας. Τον διάβολον έχει, ο οποίος με δημίους λογισμούς την σχίζει σε λωρίδες, και την σκοτίζει με την λύπη. Αν λοιπόν κάποιος υπομείνη τα βάσανα και ευχαριστήση, έλαβε στέφανον μαρτυρίου.
Λέγει και ο μέγας Βασίλειος: είναι αισχρόν όταν μεν τα πράγματα έρχονται ευνοϊκά να ευλογούμε τον Θεόν, στα δε στενόχωρα και επίπονα να σιωπούμε. Αλλά τότε πρέπει και περισσότερο να τον ευχαριστούμε, γνωρίζοντας ότι «oν αγαπά Κύριος παιδεύει, μαστιγοί δε πάντα υιόν oν παραδέχεται…».

Η αστεία περίπτωση της Ευρωζώνης.

Όπως πληροφορηθήκαμε πριν από λίγες ημέρες, η ΕΚΤ έδωσε συνολικά μισό τρισεκατομμύριο ευρώ δάνειο σε ορισμένες ευρωπαϊκές τράπεζες, με επιτόκιο μόλις 1% για τρία χρόνια!!!, προκειμένου λέει να πέσει ζεστό χρήμα στην ευρωπαϊκή αγορά και να αρχίσει η αναθέρμανση της ευρωπαϊκής οικονομίας. Και οι ευρωπαϊκές τράπεζες τι έκαναν; Δεν έριξαν ούτε ένα ευρώ επί της ουσίας στην αγορά. Τα μισά χρήματα πήγαν για να στηριχθούν οι ιδιοκτήτες των τραπεζών, κάνοντας ουσιαστικά δωρεάν κεφαλαιακή αναπλήρωσή και τα υπόλοιπα μισά επανατοποθετήθηκαν στην ΕΚΤ ως καταθέσεις. Δηλαδή, όχι μόνο δεν τα έριξαν στην αγορά τα χρήματα αυτά οι ευρωπαίοι τραπεζίτες, όχι μόνο δεν είχαν εμπιστοσύνη να τα δανείσουν μεταξύ τους για να εξασφαλίσουν ρευστότητα, αλλά δεν είχαν εμπιστοσύνη ούτε στα δικά τους θησαυροφυλάκια να τα κρατήσουν και τα επανακατέθεσαν στην ΕΚΤ ως καταθέτες.

Η κυρία ΞΑΦΑ θέλει ΠΑΠΑΔΗΜΟ..! – κουμπωθείτε

Από τον Πόρτα – Πόρτα

ΓΙΑΤΙ θέλει παράταση κυβέρνησης ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ.. η κυρία ΞΑΦΑ?? οεο….

Δεν προλαβαίνουν να θάψουν το πτώμα που έχει ξεβρομίσει??

λεγε ρε Ξαφα… καίγεσαι ΕΣΥ αχχααχ για τα οικονομικά και τις διαρθρωτικές αλλαγές στην Ελλάδα??

Είσαι Ελληνίδα? Εδώ ζεις? ντρέπεσαι για την πείνα που βλέπεις δίπλα σου ?

Ποιο είναι το ΚΙΝΗΤΡΟ ΣΟΥ, κυρία ΞΑΦΑ, και ΣΕ ΒΓΑΖΟΥΝ – τα αφεντικά σου/ΣΑΣ- στο Μπλουμπεργκ να μας πεις για τον Παπαδημο?