Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Αιωνία απόλαυσης της ψυχής


Η σωματική ζωή και η απόλαυση του βίου με εξουσία και πολύ πλούτο, γίνονται θάνατος της ψυχής. Ενώ ο κόπος και η υπομονή και η στέρησις με ευχαριστία προς τον Θεόν και ο θάνατος του σώματος, είναι ζωή και αιωνία απόλαυσις της ψυχής.

Μέγας Αντώνιος

Κορόιδεψαν τη Βουλή με τον "κ. φρουτάκια"

Σε Ανεξάρτητη Αρχή μετέτρεψε ο Ευάγγελος Βενιζέλος την Επιτροπή Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων (αρμόδια για τα "φρουτάκια"), υποκλέπτοντας ουσιαστικά την ψήφο της Βουλής.

Ο νόμος που ψηφίσθηκε τον Αύγουστο του 2011 προέβλεψε τη λειτουργία της επιτροπής ως απλής διοικητικής επιτροπής. Υπουργός ήταν ο Ευ. Βενιζέλος. Τον Δεκέμβριο ο υπουργός πρότεινε ως πρόεδρο τον "διαχρονικό" συνεργάτη του Ευγένιο Γιαννακόπουλο.

Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ενέκρινε τον διορισμό μόνο με τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ (παρών δήλωσε το ΛΑΟΣ, ενώ καταψήφισαν Ν.Δ., ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ). Όμως η Βουλή ενέκρινε διορισμό για απλή επιτροπή και όχι για Ανεξάρτητη Αρχή. Αν επρόκειτο για τοποθέτηση σε Ανεξάρτητη Αρχή, ο κανονισμός της Βουλής ορίζει ότι γίνεται από τη διάσκεψη των προέδρων με εισήγηση του προέδρου της Βουλής και πλειοψηφία 4/5 - πλειοψηφία δηλαδή που δεν θα εξασφάλιζε, όπως προκύπτει από την στάση των κομμάτων!

Μια κουταλιά νερού για να φορτίσετε το κινητό σας!

Μια σουηδική εταιρία δημιούργησε ένα καινοτομικό σύστημα φόρτισης κινητών τηλεφώνων και άλλων φορητών ηλεκτρονικών συσκευών, που χρησιμοποιεί απλό τρεχούμενο νεράκι, ίσο με μια κουταλιά της σούπας!

Η εταιρία myFC, με έδρα τη Στοκχόλμη, έκανε επίδειξη της πρωτοποριακής τεχνολογίας της στη διεθνή έκθεση ηλεκτρονικών καταναλωτικών προϊόντων «CES 2012», στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ.

Ο φορτιστής, με την ονομασία Power Trekk, είναι ελαφρύς και έχει μέγεθος τούβλου. Κατά την εταιρία, προορίζεται «για όσους περνάνε καιρό μακριά από το δίκτυο ηλεκτρισμού» και άρα δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν ρεύμα για τη φόρτιση των συσκευών τους. Για παράδειγμα, το νέο προϊόν θα μπορούσε να είναι χρήσιμο για κάποιον που στις διακοπές παίρνει τα όρη και τα βουνά.

Η ενόρμηση της ζωής και η ενόρμηση του θανάτου

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Όσοι έζησαν ευτυχισμένα παιδικά χρόνια, η ευτυχία τους μένει μέσα τους σαν μια δεξαμενή η οποία τροφοδοτεί με χαρά ολόκληρη τη ζωή τους. Όταν κάτι δεν πάει καλά στη ζωή τους επιστρέφουν νοερά στα παιδικά τους χρόνια και αντλούν απ τη δεξαμενή των παιδικών τους χρόνων καινούρια χαρά.

Σε όσους όμως τα παιδικά τους χρόνια σημαδεύτηκαν από τραυματικές εμπειρίες δεν έχουν μέσα τους καμιά δεξαμενή χαράς για να αντλούν τη χαρά όταν τους λείπει. Αυτοί παθαίνουν ακόμα μια ζημία που δύσκολα θεραπεύεται. Συνδέουν τη χαρά με τη λύπη. Επειδή μέσα στο λαβύρινθο των παιδικών τους χρόνων δεν ήταν σε θέση να κατανοήσουν πως ό,τι προηγείται δεν είναι σώνει και καλά η αιτία γι΄ αυτό που ακολουθεί. Δηλαδή, αν ήμουν κάποτε χαρούμενο παιδί και η χαρά μου διακόπηκε από κάποια δυστυχία, αυτό δεν σημαίνει ότι αιτία της δυστυχίας μου ήταν το ότι ήμουν πριν χαρούμενο παιδί.