Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Πως να σηκώνουμε τη συκοφαντία

Σας συκοφάντησαν. Δεν είστε ένοχος. Όφείλετε, ωστόσο, να υπομείνετε τη συκοφαντία μεγαλόψυχα. Και η υπομονή σας αυτή θα είναι ο κανόνας, το θερα­πευτικό επιτίμιο, για παράπτωμα που διαπράξατε και για το οποίο είστε ένοχος. Μέσα στη συκοφαντία, επο­μένως, είναι κρυμμένο το έλεος του Θεού…

Μολονότι δεν είναι εύκολο, πρέπει οπωσδήποτε να συμφιλιωθείτε με τους συκοφάντες σας. Με μίσος στην καρδιά, δεν μπορεί να σωθεί κανείς. Γι΄αυτό οφεί­λουμε να αντιδρούμε με αυταπάρνηση στα εμπαθή αισθήματα μας. Έτσι εξαφανίζονται και οι θλίψεις. Η εμπάθεια, βλέπετε, είναι που γεννάει τη θλίψη.

Γνωρίζω πόσο δύσκολα υποφέρεται ή συκοφαντία. Είναι λάσπη -μα λάσπη ιαματική. Υπομονή! Αργά ή γρήγορα θα λήξει ή δοκιμασία. Ο Γιατρός των ψυχών θα αφαιρέσει το τσουχτερό κατάπλασμα…

Τί θα πει να μην ανταποδίδεις τη βία και να μην αντιστέκεσαι στο κακό;

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Να μην ανταποδίδεις τη βία σημαίνει να μην διαιωνίζεις τη βία, αλλά να προσπαθείς να θεραπεύσεις την αιτία που την προκαλεί. Παράδειγμα: Αντί η Αμερική μετά το διπλό χτύπημα των τρομοκρατών να ισοπεδώσει το Αφγανιστάν, να βοηθήσει να εξαλειφθεί η φτώχεια και η αδικία που γεννάει την τρομοκρατία στον κόσμο. Αυτό θα πεί "να στρέφεις και την άλλη παρειά"!

Τί ωραία θα ήταν αν κάθε άνθρωπος όταν ένιωθε ότι πλησιάζει το τέλος του να μας άφηνε μόνο ένα στίχο, ως το συμπέρασμα που έβγαλε από όλη του τη ζωή. Κάποτε έκανα συλλογή από τα σημειώματα που αφήνουν οι αυτόχειρες επειδή είναι σαν ένα συμπέρασμα που αποκόμισαν από τη ζωή τους και το καταθέτουν σαν μαρτυρία λίγο πριν το θάνατό τους.

ΑΠΟΙΚΙΑ: Παίρνουν τα κοιτάσματα με ένα απλό άρθρο στην δανειακή σύμβαση!

Υποθήκευση του συνόλου των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων της Ελλάδας, θα περιλαμβάνει η δανειακή σύμβαση με επέκταση του επαίσχυντου άρθρου 13 του Κειμένου Συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της 27ης Οκτωβρίου ή περίληψη επιπλέον ειδικού άρθρου με το οποίο θα εκχωρούνται απ’ευθείας στους ξένους δανειστές τα έσοδα της χώρας από τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων.

Για την ακρίβεια αυτή την στιγμή η διαπραγμάτευση δεν είναι για τον αν τα χρήματα θα πηγαίνουν απ’ευθείας σε ένα ταμείο το οποίο θα αποπληρώνει τα δάνεια, αλλά αν θα συμβεί αυτό (το οποίο οι κυβερνώντες θεωρούν «θετική λύση» ή αν θα αναλάβουν την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων απ’ευθείας οι δανειστές!