Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Χριστιανόπουλος: «Φτάνει πια η ιστορία να δίνουμε ο ένας στον άλλο βραβεία»

Mπορεί να τιμήθηκε με το Βραβείο Γραμμάτων για τη συνολική προσφορά του στην ποίηση, όμως ο Ντίνος Χριστιανόπουλος αρνήθηκε να παραλάβει το βραβείο. «Παίρνω βραβείο σημαίνει αποδέχομαι πνευματικά αφεντικά και κάποια στιγμή πρέπει να απαλλαγούμε από τα αφεντικά» δηλώνει ο 81χρονος ποιητής.

Η αντίδραση του ποιητή μόλις έγινε γνωστή η βράβευσή του ήταν άμεση. Αρνήθηκε να παραλάβει το βραβείο δηλώνοντας πως δεν τον ενδιαφέρει ούτε το βραβείο ούτε το χρηματικό έπαθλο, ενώ ισχυρίστηκε πως έμαθε για τη διάκρισή του μέσα από τα ΜΜΕ. «Ούτε θα εμφανιστώ, ούτε θα απλώσω το χέρι σε κανέναν. Φτάνει πια αυτή η ιστορία να δίνουμε ο ένας στον άλλον βραβεία», δήλωσε με νόημα στην εφημερίδα τα «ΝΕΑ».

Ο καλύτερος "πελάτης" του PSI είναι οι ρημαγμένες ελληνικές τράπεζες

(Μπλόφες, παράδοξα και ομαδική παράκρουση)

Ότι υπάρχει πολιτικό κενό στην ευρωζώνη ήταν κάτι γνωστό και κάτι που από καιρό έχουμε καυτηριάσει. Αλλά ότι θα ζούσαμε ένα θέατρο του παραλόγου έπειτα από κάθε Eurogroup και έπειτα από κάθε σύνοδο κορυφής, δεν μπορούσαμε να το φανταστούμε. Την ώρα που το ευρώ βρίσκεται στην πρέσα, οι ηγέτες μας πολιτεύονται κλείνοντας το μάτι στα εθνικά τους ακροατήρια και στις λαϊκίστικες φυλλάδες τους. Καθώς η αντίστροφη μέτρηση περνάει από τα λεπτά στα δευτερόλεπτα, αρέσκονται σε λεκτικές υπερβάσεις και πολιτικές ακροβασίες.

Οι μπλόφες
Όταν είναι κοινός τόπος ότι το PSI δεν βγαίνει, ο κυνικός κ. Γιούνγκερ επιμένει σε μια απόφαση ήδη ξεπερασμένη από την πραγματικότητα. Προτείνει μάλιστα και συγκεκριμένη ημερομηνία θανάτου. Χωρίς αιδώ, χωρίς δισταγμό, χωρίς καν μια νύξη περί συνευθύνης (για παραίτηση ούτε λόγος).

Και άλλους υπάλληλους μάζεψε στο πολιτικό του γραφείο ο Πάγκαλος.

Με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, επτά κενές θέσεις (υπαλλήλων σε πολιτικά γραφεία) που δημιουργήθηκαν με την σύνθεση της νέας κυβέρνησης μεταφέρθηκαν εκεί που υπάρχει και η ...περισσότερη δουλειά...
μα φυσικά, στο γραφείο του αντιπροέδρου κ.Πάγκαλου (μετά από πρόταση του ιδίου...).

O ορισμός του μορφωμένου ανθρώπου κατά τον Σωκράτη

Όταν ρωτήσανε τον Σωκράτη να τους δώσει τον ορισμό του μορφωμένου ανθρώπου,
δεν ανέφερε τίποτε για την συσσώρευση γνώσεων.

«Η μόρφωση είπε, είναι θέμα συμπεριφοράς...
Ποιους ανθρώπους λοιπόν θεωρώ μορφωμένους;

1. Πρώτα απ' όλους αυτούς που ελέγχουν δυσάρεστες καταστάσεις, αντί να ελέγχονται από αυτές.

2. Αυτούς που αντιμετωπίζουν όλα τα γεγονότα με γενναιότητα & λογική.

3. Αυτούς που είναι έντιμοι σε όλες τους τις συνδιαλλαγές.

4. Αυτούς που αντιμετωπίζουν γεγονότα δυσάρεστα και ανθρώπους αντιπαθείς καλοπροαίρετα.