Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Η απόλυτη σύγκλιση και το απόλυτο θέατρο.

Ο κ. Παπαδήμος αποκάλυψε χθες το απόλυτο θέατρο των δήθεν πολιτικών διαφωνιών των κομματικών αρχηγών. Απόλυτη σύγκλιση των πολιτικών αρχηγών διαπίστωσε και ανακοίνωσε ο ίδιος. Κανένας πολιτικός αρχηγός δεν έχει το πολιτικό θάρρος να βγει και να στηρίξει ο ίδιος τις εντολές της τρόϊκας. Έχουν βάλει μπροστά τον κ. Παπαδήμο και οι υπόλοιποι επιδίδονται στις αγαπημένες τους πολιτικές πιρουέτες για κομματικούς χαχόλους, με διαρροές για δήθεν διαφωνίες, για κόκκινες γραμμές και άλλα χαρωπά. Μέχρι και ο κ. Παπανδρέου!!! ακούστηκε προχθές να μιλάει για μη μείωση μισθών και ημερομισθίων, ενθυμούμενος άλλες θεατρικές εποχές

Η απόλυτη συμπαιγνία μεταξύ των δήθεν σοσιαλιστών και των δήθεν φιλελεύθερων αποκαλύπτεται πλέον στη χώρα μας. Ενώ προς τα έξω θέλουν να δείξουν δήθεν διαφωνίες και σκληρές πολιτικές αντιπαραθέσεις στα τηλεοπτικά παράθυρα και στα έδρανα της Βουλής, πίσω από την αυλαία είναι σε πλήρη συνεργασία για το μοίρασμα των λάφυρων της εξουσίας.

Το βιοντήζελ είναι μάπα -- Η ανακάλυψη του τροχού


Σώωωπα!... Είναι δημοσιευμένο και τεκμηριωμένο στην διεθνή βιβλιογραφία ότι ένα λίτρο βιοντήζελ καταναλώνει πάνω από ένα λίτρο ...ντήζελ για να παραχθεί. Άσε που σπαταλάει αγροτική παραγωγή. Γνωστό εδώ και 10 χρόνια. Τεκμηριωμένο. Όχι από ανοησίες της Greenpeace, της WWF και του Εκονιουζ. Τώρα, "διαρρέει". "Διέρρευσε" ότι 1+1=2.

VIDEO: Tι είναι το ACTA που απειλεί την ελευθερία μας στο διαδίκτυο;

Η υπογραφή του ACTA αποτελεί μια σοβαρή απειλή για την ελευθερία μας στο διαδίκτυο.

Όπως φαίνεται, μπορεί οι ΗΠΑ να απέσυραν προσωρινά τα νομοσχέδια Stop Online Piracy Act (SOPA) και Protect IP Act (PIPA), χάριν της μαζικής διαμαρτυρίας του κόσμου του διαδικτύου, όμως όπως όλα δείχνουν οι διαδικασίες για την λογοκρισία στο διαδίκτυο συνεχίζουν...

22 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης – μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα – δεν δίστασαν να υπογράψουν χθες στο Τόκιο τη συμφωνία κατά της πειρατείας ACTA (Anti-Coutnerfeiting Trade Agreement), με τις διαπραγματεύσεις να πραγματοποιούνται χωρίς δημόσιες διαβουλεύσεις - σχεδόν στα κρυφά.

Ποια γνωστή μας είχε επισκεφθεί την Νιγηρία λίγες ημέρες πριν ξεκινήσουν τα επεισόδια;

Την 1η Ιανουαρίου 2012 o Πρόεδρος της Νιγηρίας Goodluck Ebele Azikiwe Jonathan ανακοίνωσε την άμεση κατάργηση όλων των επιδοτήσεων των καυσίμων.
Η τιμή της βενζίνης σχεδόν τριπλασιάστηκε σε λίγες ώρες από 65 Νάιρα (35 σεντς του δολαρίου) το λίτρο σε 150 Νάιρα (93 σεντ). Με την αύξηση αυτή επηρεάστηκε το σύνολο της οικονομίας συμπεριλαμβανομένων των τιμών των δημητριακών και λαχανικών.
Για να δικαιολογήσει την κίνηση αυτή ,ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Lamido Sanusi επέμεινε ότι "Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για την παροχή των κοινωνικών παροχών και την ανάπτυξη των υποδομών που θα ωφελήσουν τους Νιγηριανούς περισσότερο και θα σώσουν τη χώρα από την οικονομική ρήξη."
Ακολούθησε γενική απεργία στην χώρα με επεισόδια και πολλούς νεκρούς.

Ας πάμε τώρα λίγες ημέρες νωρίτερα.