Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

«Τη ζυγαριά που κλέβει τη μισεί ο Κύριος»

Αγ. Νικοδήμου Αγιορείτη

Προσέχετε, αδελφοί μου, να μη μεταχειρίζεστε το δόλο στις εργασίες σας και στις τέχνες σας, γιατί ο Θεός αποστρέφεται και απεχθάνεται τον δόλιο άνθρωπο, κατά τον Δαβίδ, ο οποίος λέει: «Όλους τους ψεύτες, Κύριε, τους εξόντωσες· αιμοχαρείς και ύπουλους ο Κύριος τους απεχθάνεται».

Δολιότητα είναι το να βάζει λ.χ. ο γεωργός σιτάρι ή αλεύρι καλό και καθαρό στο πάνω μέρος του σακιού, για να εξαπατήσει τους αγοραστές, ενώ στο κάτω μέρος έχει βάλει άμμο, άχυρα, κεχρί και άλλα παρόμοια.

Δολιότητα είναι το να στολίζει τα υποδεέστερα υφάσματα ο υφαντουργός και το να στιλβώνει τα κακής ποιότητας δέρματα ο υποδηματοποιός, για να ξεγελάσει τους ανθρώπους να τα αγοράσουν.

Ημέρες του... 1941

Βαρυχειμωνιά. Στους άδειους δρόμους οι νιφάδες του χιονιού «ντύνουν» αργά και σταθερά τους αστέγους. Κατήφεια. Στη Γερμανία ερίζουν για το αν, το πότε και το πώς θα τοποθετηθεί επίσημα ο «γκαουλάιτερ» που θα διοικεί ό,τι έχει απομείνει από την Ελλάδα. Στις Βρυξέλλες διαφωνούν. Θέλουν δικό τους «επίτροπο ελληνικών υποθέσεων», όχι διορισμένο από το Βερολίνο.

Στη Βουλή της δοτής πλειοψηφίας νομοθετούν για τα... μικρογεύματα που θα πετάξουν περιφρονητικά, σαν ψίχουλα, στους πεινασμένους μαθητές, που τρέμουν από την ασιτία. Η επηρμένη και ανελλήνιστη υπουργός «Παιδείας», η Αννα Διαμαντοπούλου της Μπίλντερμπεργκ, ετοιμάζει την τελική της επίθεση εναντίον του έθνους: το κλείσιμο χιλιάδων σχολείων.

Οι ξένοι διψάνε για τα υπάρχοντά μας. Η Αννα Διαμαντοπούλου θέλει να βάλει λουκέτο στις ψυχές και στα μυαλά των Ελλήνων και σχεδιάζει μια τεράστια φωτοσβεστική επιχείρηση. Η Παιδεία είναι επικίνδυνη διαδικασία. Μπορεί να απομυθοποιήσει εύκολα κι εκείνην και τους ομοίους της, συναυτουργούς στο έγκλημα.

Η κ. Πρωθυπουργού δεν ομιλεί ελληνικά!


Φοβερό το δελτίο ειδήσεων του Mega σήμερα. Τρομερά ρεπορτάζ, αναλύσεις, ο καιρός, τα αθλητικά.

Όμως, το θέμα που έκανε εντύπωση και θα πρέπει να… χτύπησε 40άρια και βάλε ο διευθυντής του καναλιού, Χρ. Παναγιωτόπουλος, το άφησε για το τέλος.

Το ένα λάθος φέρνει το άλλο...... Ο Βενιζέλος ψάχνει να βρεί τρόπο να εισπράξει το χαράτσι με νέους εκβιασμούς

Ο πανικός από την μαζική άρνηση πληρωμής του χαρατσιού, γίνεται μεγαλύτερος κάθε μέρα. H αιτία: Δεν φτάνει που τα ποσοστά άρνησης, αυξάνονται καθημερινά. Χιλιάδες πολίτες, οργανώνονται μέσα από επιτροπές και δημιουργούν νέες, μαζικές εστίες αντίστασης.
Η επιβολή του χαρατσιού, αποδεικνύεται μπούμερανγκ για τη "κυβέρνηση", που φαίνεται να εγκαταλείπει τις απειλές για διακοπή ρεύματος. Ήδη τα περισσότερα υποκατάστηματα στη χώρα, δέχονται πληρωμές, μόνο με το ποσό του ρεύματος και εκδίδουν και εξοφλητικές για αυτό.
Με χθεσινή τροπολογία στη βουλή, ο Μπεννύτο - αυτός που θέλει να γίνει αρχηγός του 7% και πολλά λες - πέρασε τροπολογία, με την οποία αν κάποιος δεν πληρώσει το χαράτσι μέσα σε 4 μήνες - οι 90 μέρες έγιναν 120 - το χρέος διαγράφεται απο τη ΔΕΗ .... και πηγαίνει στην εφορία.!!!.