Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Η ενεργητικότητα της πίστης

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Καθώς ο Ιησούς πλησίαζε στην Ιεριχώ, ένας τυφλός καθόταν στην άκρη του δρόμου και ζητιάνευε. Όταν άκουσε το πλήθος που περνούσε ρώτησε να μάθει τι συνέβαινε. Του είπαν ότι περνάει ο Ιησούς ο Ναζωραίος. Τότε εκείνος άρχισε να φωνάζει δυνατά: «Ιησού, Υιέ Δαβίδ, σπλαχνίσου με».

Αυτοί που προπορευόταν τον μάλωναν να σωπάσει, εκείνος όμως φώναζε ακόμα πιο δυνατά.: «Υιέ του Δαβίδ, σπλαχνίσου με». Τότε ο Ιησούς στάθηκε κι είπε να τον φέρουν κοντά του. Αυτός πλησίασε κι ο Ιησούς τον ρώτησε: «Τι θέλεις να σου κάνω;» «Κύριε, θέλω ν΄ αποκτήσω το φως μου», αποκρίθηκε. Ο Ιησούς του είπε: «Ν’ αποκτήσεις το φως σου. Η πίστη σου σε έσωσε.» Αμέσως ο τυφλός βρήκε το φως του κι ακολούθησε τον Ιησού δοξάζοντας το Θεό.

Γιατί τα 300 εκατ. των συντάξεων δεν τα αφαιρούν από τα 30 δις των τραπεζών;

Από χθες το βράδυ παίζεται ένα θέατρο μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, δήθεν για να μην περικοπούν ακόμα 300 εκατ. ευρώ επιπλέον από τις συντάξεις (κύριες ή επικουρικές) και παριστάνουν ότι επιτέλους γίνεται σκληρή διαπραγμάτευση με την τρόϊκα. Αυτό το προπαγανδιστικό θέατρο εντυπώσεων γίνεται σε απόλυτη συμπαιγνία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, προκειμένου να αποπροσανατολιστεί ο λαός από όλα τα μέτρα και κυρίως από αυτό που αφορά τις τράπεζες.

Δανείζεται λοιπόν ο ελληνικός λαός από την τρόϊκα 30 δις ευρώ και τα χαρίζει στις τράπεζες, αφού θα δοθούν στο κράτος κοινές μετοχές χωρίς δικαίωμα ψήφου για 3 ή 5 χρόνια. Δηλαδή το κράτος θα πάρει απλά χαρτιά, την αξία των οποίων μπορούν να εξανεμίσουν οποτεδήποτε οι τράπεζες, μέσω του χρηματιστηρίου.

Οταν ληφθεί το πρώτο αναπτυξιακό μέτρο θα το καταλάβουμε.

Εδώ και δυόμιση περίπου χρόνια η χώρα βυθίζεται με ραγδαίο τρόπο στην ύφεση και στην υπανάπτυξη. Όλα τα σχέδια που εφαρμόσθηκαν αυτό είχαν σαν σκοπό άλλωστε παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις των Ελλήνων πολιτικών και των ξένων δανειστών.

Μνημόνιο 1, Μεσοπρόθεσμο, Συμφωνία 26ης Οκτωβρίου, Νόμοι, Υπουργικές αποφάσεις και διατάγματα στηρίχθηκαν σε μία και μόνη θέση, στην στήριξη των πλουσίων και των τραπεζών.

Όλα τα μέτρα είχαν σαν αποτέλεσμα οι πλούσιοι να γίνουν πλουσιότεροι (με κατάρρευση μισθών, καταργήσεις συλλογικών συμβάσεων και αύξηση τιμής προϊόντων κλπ) και οι τράπεζες περιχαρακωμένες σε μια πολιτική μη χορήγησης νέων δανείων και συνεχούς αύξησης επιτοκίων των ήδη χορηγημένων καθώς και στην μη αύξηση των επιτοκίων καταθέσεων αύξησαν τα κέρδη τους και προσπαθούν πλέον με λογιστικά τεχνάσματα να αποδείξουν τους τελευταίους μήνες, ότι έχουν ανάγκη νέας "βοήθειας" όπως εκείνης που πριν 3-4 χρόνια έλαβαν από την κυβέρνηση Καραμανλή....